Jump to content

Moto Zajednica

Šta za vrat?

Recommended Posts

• U prolazu, 93 postova

Imate li neku preporuku kako zastiti vrat? Meni se desi da me ponekad zaboli ovaj zadnji deo vrata i bas bude neprijatno. Taman onde izmedju kacige i jakne. Neko čudno probadanje i ukočenost. Ako imate iskustva rado bih prihvatio vaš savet. Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 93 postova

Hvala na savetu probacu sad na sajmu da nadjem nesto prikladno. Sad trenutno imam neku winstoper kapu koja može da bude i rolka da se navuče na vrt, ali kad stavljam kacigu ona se spusta niz vrat i nije bas funkcionalna. Svejedno hvala na savetu.

• Zainteresovan, 599 postova

Ne boli tebe vrat od vetra koji hladi to golo mesto,vec te bole vratni misici od napora. Verovatno ti zastita od vetra nije najbolja (u smislu oklopa) pa te "ubi" vetar. Ti se trudis da drzis glavu kako ti odgovara a vetar je gura nazad. Posle duze voznje bolovi umeju da budu prilicno jaki.  Gde je resenje? Samo u povisenom,tj,turing viziru koji ce prebacivati vetar preko kacige.  Pozdrav

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

WINDSTOPER, ili obicna podkapa ako je toplo....

Windstoper je extra stvar, ja sam bas zbog vrata kupio, vredi svaki dinar !

• U prolazu, 93 postova

Ne znam za kacigu, ne verujem teska je od prilike 1.3 kg, ona Nolan N42. A usput sam susreo mog druga po biciklu jer se rekreativno bavim i ovim sportom i on je slucajno ortoped pa mi objasnio da je bas taj prelaz oko vrata podlozan jer hladan vetar struji i dovodi do tih nezeljenih efekata. Kao ispod jakne je toplo i tu je telo zasticeno, a odmah malo iznad je telo izlozeno temperaturnoj razlici i to dovodi do bola i ukocenosti, probadanja i slicno. Eto to mi on kaze sa strucne strane pa ako je tacno, moze da bude i da je u pravu. Sve u svemu hvala na savetima.

Nego me nesto drugo interesuje. Sta je bolje uzeti onaj windstoper sa kapuljacom ili samo onaj sto ide oko vrata i pokriva ramena?

• Drug član, 2245 postova

Imate li neku preporuku kako zastiti vrat?

BMW i KTM su zajedno razvili neck brace:

4aVxU_bmwmotorradintroduceelnfs0.jpg

sUxDf_ktmneckbraceleattnackskds0.jpg

Ne znam da li se vidi, ovde je montiram na svoj vrat:

ZQFto_dsc04039wy5.jpg

404.jpg

Zacudjujuce koliko uopste ne smeta. Ne znate da ga imate na sebi uopste. Izuzetno je cvrsta i lagana (napravljena je od kevlara). Jedina mana je cena - 500EUR  :-[

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Imate li neku preporuku kako zastiti vrat?

BMW i KTM su zajedno razvili neck brace:

r7v2L_bmwmotorradintroduceelnfs0.jpg

Zacudjujuce koliko uopste ne smeta. Ne znate da ga imate na sebi uopste. Izuzetno je cvrsta i lagana (napravljena je od kevlara). Jedina mana je cena - 500EUR  :-[

sine Djuro sad si me sjebao ! pa ovaj gedzet je must to have ! ko' okoreli GS-jista  ;D moram ovo nabaviti i da se vidi ono BMW motorrad !!!  ;D ;D ;D

• Drug član, 2245 postova

sine Djuro sad si me sjebao ! pa ovaj gedzet je must to have ! ko' okoreli GS-jista  ;D moram ovo nabaviti i da se vidi ono BMW motorrad !!!  ;D ;D ;D

jedva sam cekao da neko postavi ovu temu pa da ti predlozim novu stvar na koju ces da bacis pare. Vidis da pokusavam da te dovedem do finansijske propasti pa onda ja da budem jedini metroseksualac na forumu.

Ne mozes ti toliko golih riba da slikas, koliko ja mogu da nadjem dodatne opreme za tebe!  ;D ;D ;D

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

jedva sam cekao da neko postavi ovu temu pa da ti predlozim novu stvar na koju ces da bacis pare. Vidis da pokusavam da te dovedem do finansijske propasti pa onda ja da budem jedini metroseksualac na forumu.

Ne mozes ti toliko golih riba da slikas, koliko ja mogu da nadjem dodatne opreme za tebe!  ;D ;D ;D

uhhhh ! sta mi radis !  ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja