Jump to content

Moto Zajednica

problemi sa palenjem Honda NX250

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Honda NX 250

Pozdrav "Bajkerima " i svima ostalima koji su spremni pomoci i koji su dobre volje. 

Imam problem sa palenjem nx250 nema varnice na svjecici provjerio sam sve vodove /kablove / i sve je skopcano kako je i na semi koju imam originalno ,mejrio sam napon izmjenicni iz alternatora koji ide na CDI zuta zica i na njemu je 12V kad pokrenem alnaser,na ulazu na Bobini crno zutai zelena nema nikakvog napona provjeravao otpor lule oko 5 k/oma svjecica original sa rezistorom po specifikaciji za Hondu nx250 akumulator je nov i napunjen ,prethodnih dana mi se desavalo da ne mogu da upalim i nema / varnice / na svjecici i kad promijenim drugu upalim motor il kad stoji dan dva sve uredno ,odmah pali ,ali ponekad se desi da nece nema struje ni na svjecici ni na izlazu sa CDI  nisam siguran i nemogu provjeriti jel cdi u pitanju jel niko nema ovakav model motora u mojoj  blizini .Ako neko moze da mi kaze koliki terba biti napon na izlazu iz CDI prema bobini i jel postoji mogucnost da je CDI "rikavela " 

u prilogu cu postaviti i Semu el. instalacije od NX250 Honda 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 0 postova

Opet ja sa novim podatcima .

Juce sastavio motor i ostavio neispravan bez napona na svjecici ,jutros odem da pokusam slucajno "zaverglam " i odma upali iz prve odradio motor ugasim nakon pola sata opet upalim sve " OK " i onda ponovo skinem oklope i izmjerim napone i otpore na izlazu iz alternatora sa generatora impulsa otpor na ulazu u bobinu pa sastavim sve i ponovo upalim postavicu ove izmjerene karakteristike pa mozda nekome pomogne ,ali ja i dalje neznam sta se desava i gdje je kvar ? ? ? 

Otpor na ulaznim klemicama na bobini je 000,3 Ohma mjereno "digitalnim instrumentom "

Otpor bobine od ulaza prema visoko naponskom izlazu sa jedne i druge stopice iznosi mjereno sa lulom na kablu 9,57K/oma 

Bez lule mjereno iznosi 4,45 K/oma 

Napon koji dolazi sa CDI na bobinu na ulazu bobine prilikom startera/anlasera iznosi 310V / volti istosmjernog napona 

Napon sa generatora impulsa iznosi 0,178V izmjenici napon 

sa ovim izmjerenim jedinicama ,motor pali ali kako biti siguran sta je u pitanju kad se odjednom pojavi nestanak napona na svjecici ? ,tako da sad jedino preostaje naci CDI i isprobati zamjeniti pa da vidim sta ce se desavati ,ili neko ima neki prijedlog ,sta bi moglo jos da uzrokuje nastale probleme ,pa da pomogne da ovo rijesim hvala svima.

• U prolazu, 0 postova

Kvar na HONDA NX250 Dominator  je otklonjen i motor popravljen 

Uzrok je CDI odnesen na popravku CDI majstor elektronicar izvrsio prelemljavanje i motor radi bez greske ,bilo nekoliko kontakata u pitanju sve prelemljeno i motor pali iz prve !

SRETNO i Hvala svima !

• U prolazu, 0 postova

Pa bas sam i nasao na jednom forumu gdje se vodila rasprava oko Honde 650   Dominator,i  covjek je rekao da je to najčešca stvar koja se dešava oko elektronike dok od (sto hiljada komada) desi se da probije "generator impulsa " najčesce se kvari upravo CDI,naravno da se desi da ode i alternator tj spule sa namotajima i regler ima tu jos elektronike ali uzrok ovoga moga kvara upravo je bio CDI  ! i ja se raspitam i nadjem dobroga majstora elektronicara skinem CDI i odnesem covjek ga "raspakovao "otvorio i kaze bilo nekoliko " hladnih lemova " gdje je povremeno gubio kontakt i on je to sve ponovo prelemio i zapakovao ,i kad sam spakovao na Hondicu motor je upalio iz prve !  "KO GROM ! :) od 250 cmm 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja