Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa punjenjem akumulatora

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Yamaha xs400

Drugari od skoro sam postao vlasnik Yamahe xs400,ali sa njom sam nasledio i jedan problem.Naime pomenuti motor ne puni akumulator kada upalim svetla(napon padne ispod (12v).Proverio sam sve alternator,legrer,ali i dalje ista prica.Kada ugasim svetla puni ko lud.(14.2V).

Molim Vas za pomoc,ukoliko ne neko imao slicnih problema.

Veliko hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Da li se to dešava samo dok motor radi na leru ili i kad malo dodaš gas? Normalno je da napon na leru opadne kad upališ svetla (mada ne bi trebalo ispod 13 V), ali bi već na oko 2000 obrtaja morao da podigne napon na gornju vrednost ( oko 14,5 V , negde manje-negde više, ali ne ispod 14 i ne preko 15 V). Proveri da ti možda nije neka žica u spoju pa da ti negde vuče struju kad upališ svetla...

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Ja imam xs 250 u sustini su isti motori samo je kubikaza razlicita.Na ovim modelima je regler specifican ali se retko desava da strada.Prvo proveri u kakvom ti je stanju akumulator,mora imati bar 12.3v u stanju mirovanja,sve ispod ne valja.Otkaci klemu i proveri napon akumulatora.Alternator na tim modelima nije sa stalnim magnetima vec sa el. magnetima tako da i oni odvlace struju a ako je los aku ne moze da proizvede dovoljno struje za svetla punjenje aku i pobudne namotaje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja