polic 55 Napisano Mart 6, 2008 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tracer9 GT '23 Prijavi odgovor kao problematičan Prva prica: Davne 1999 godine kupim Kawasaki ZX 6 R star 9 meseci i sa predjenih 6000km. I nakon predjenih oko 1000km resim da mu promenim ulje, odem kod Radeta Kockastog i covek ispred mene promeni ulje ( Castrol RS ) i filter. Lepo platim i krenem kuci, i prosto nemogu da verujem da je to moj motor koliko bolje prima gas i ubrzava ! Druga prica: Moj brat kupi nov KLE i nakon predjenih 15000km resi da sam promeni svecice posto je tada ziveo u Herceg Novom a tamo nije bilo servisera. Posaljem mu ja originalne svecke on zameni i tvrdi da je dobio najmanje 10-15 % snage ! Ako ste i vi imali slicna iskustva voleo bih da cujem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan To za svecice sam cuo, i imao priliku da osetim razliku "pre i posle", to moze da se desi ako je na motoru svecica koja mu ne odgovara (tj njen toplotni broj valjda), a za ulje mi nije bas logicno da to moze da ima neke veze i da toliko utice na performanse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan 24 Napisano Mart 7, 2008 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan za ulje mi nije bas logicno da to moze da ima neke veze i da toliko utice na performanse. naprotiv,bas jeste logicno da kvalitet ulja utice na rad motora pa i na performanse.Verovatno ovde ima ljudi koji bi to bolje objasnili od mene..ustvari,vec je dosta i receno o tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Mart 7, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pa da ali mi je cudno da to tako brzo dodje do izrazaja (cim je motor izvezen iz servisa) i da je tolika razlika...A voleo bi ako moze neko da objasni kako to utice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...