Jump to content

Moto Zajednica

no comment

Recommended Posts

Guest gordanmg

Odkud on kod nas u ulici!!!

Ali zasluzuje veliku grdnju. :o :o :o

Decko se naljutio na mene sto sam ovo napisao.

Ni u kom slucaju nisam hteo da ga omalovazim, nego cisto ono prvo sam napisao zato sto ga nisam vidjao kod nas a inace ga postujem kao coveka i prijatelja pa sam zato ono dole napisao cisto na drugarskoj bazi.

Ljudi pisanje na ovom forumu pogresno shvataju" sta je pisac hteo da kaze"

Ako sam ga na neki nacin uvredio evo ovim putem mu se JAVNO IZVINJAVAM. Srno IZVINI pogresno si protumacio moje reci!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Pa sama slika mi i nije strasna ali je bitnije sta se desavalo pre i posle. Ako je ta voznja trajala i ako su se vozali prometnim ulicama, vozili brze ili bilo kako rizicnije onda jeste za osudu. Ako je to bila voznja po slabo prometnoj ulici (jednoj, dve cak i tri) i to lagano onda mi je skroz OK.

Pa sta vi mislite kako sam se recimo ja navukao na motore??? Tata me je vozao na motoru vec kad sam imao 4 godine, ali je naravno pazio i vozio polako i to samo tamo gde nije bilo prometa.

• U prolazu, 71 postova

Sad me ovo setilo na video koji sam nasao na youtube kako ćale uči 14-ogodišnju ćerku da vozi.

I to na novom 2007 ZZR-600, interesantno, ne verujem da bih ja detetu dao da se igra sa tako skupom igračkom... mada videćemo, još sam way too young da bih razmišljao o deci :)

Od opreme ima samo kacigu. Ostalo samo kratki rukavi i patike - ne bi bilo baš veselo da ne daj Bože padne.

Zanimljiv je video pogledajte, pogotovo kad menja brzine i izađe na prometnu ulicu kako roditelji počinju da paniče :) ali inače za prvi put vozi prilično dobro devojka. Eh da ja imam takve roditelje, meni prete da će me se odreći što sam kupio motor...

Doduše s našim statistikama ni ne mogu da ih krivim.

• drkadzija, 1232 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Apsolutni sam protivnik male dece ( manje od 14 god.) na motorima bez obzira na umeće vozača i količine prometa u ulici.  >:(

• Svrati ponekad, 111 postova

Svalka cast i roditeljima i ovoj curi...ovako se uci.

Izabrali su  put bez nekog velikog inteziteta saobracaja , ona vozi dosta lagano i smireno...na dobrom je putu da postane odlican vozac !

Sjutra kad dobije dozvolu, siguran sam da ce biti mnogo obazrivija i savjesnija od nekog 30-o godisnjaka.

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM850

Moje misljenje je mozda malo drugacije od misljenja vecine.LM raspilavim se leti kad vidim tate kako pod misku nose one mini motorice sa masinama od kosilica ili kako vec a za ruku klinca pa na neko poljance da se dete voza.E sad dete polako raste i po meni je naj normalnije da kasnije predje na nesto tipa tomos automatik, tori ili tako nesto, pa kako dalje raste roditelj ocenjuje koliko je to dete razvilo osecaj za voznju i saobracaj uopste. Gleda da li dete pocinje da kapira shta je saobracaj i dalje ga upucuje u isti ili krece sa odredjenim restrikcijama...da nesirim previse po menisu deca na motorcicima ok ,podrzavam takvu edukaciju.Bojim se zapravo da sutra dete kome je sve to branjeno i nije upuceno u pricu moze sesti sa nekim "drugom" ili "drugaricom" koji su samo deca svemogucih roditelja i da ispadne belaj samo tako nedaj boze .

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: k 1200 rs

Imam cerke od 14 i 7 godina. Ne zive samnom, zive u Austriji sa majkom. Povremeno dodju u Pancevo. Nije bitno doba godine ni temperatura, moram da ih provozam barem jedaput ili dzaba su dolazile. Pre neki dan sam prodao motor i bile su mnogo ljute na mene. Jednostavno nemogu da im odbijem barem jednu voznju.

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Moje misljenje je mozda malo drugacije od misljenja vecine.LM raspilavim se leti kad vidim tate kako pod misku nose one mini motorice sa masinama od kosilica ili kako vec a za ruku klinca pa na neko poljance da se dete voza.E sad dete polako raste i po meni je naj normalnije da kasnije predje na nesto tipa tomos automatik, tori ili tako nesto, pa kako dalje raste roditelj ocenjuje koliko je to dete razvilo osecaj za voznju i saobracaj uopste. Gleda da li dete pocinje da kapira shta je saobracaj i dalje ga upucuje u isti ili krece sa odredjenim restrikcijama...da nesirim previse po menisu deca na motorcicima ok ,podrzavam takvu edukaciju.Bojim se zapravo da sutra dete kome je sve to branjeno i nije upuceno u pricu moze sesti sa nekim "drugom" ili "drugaricom" koji su samo deca svemogucih roditelja i da ispadne belaj samo tako nedaj boze .

Potpuno se slazem sa covekom.

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Harley Davidson

Prvi motor u vlasnistvu sam dobio sa navrsenih 7 godina. Moja prva voznja na motoru je sa 3 godine starosti a vozio me otac na APN 4.  Moram priznati da je moja cerka naprednija i da je prvu voznju sa ocem imala sa ne punih 2 ipo god. na Hondi Magni.  Sto se tice rizika, naravno da postoji, kao i dok trce po sobi, dok se penju  po namestaju, igraju sa loptom, silaze niz stepenice... Neke stvari se mogu spreciti a neke ne.

• In memoriam, 92 postova

Prvi motor u vlasnistvu sam dobio sa navrsenih 7 godina. Moja prva voznja na motoru je sa 3 godine starosti a vozio me otac na APN 4.  Moram priznati da je moja cerka naprednija i da je prvu voznju sa ocem imala sa ne punih 2 ipo god. na Hondi Magni.  Sto se tice rizika, naravno da postoji, kao i dok trce po sobi, dok se penju  po namestaju, igraju sa loptom, silaze niz stepenice... Neke stvari se mogu spreciti a neke ne.

Slazem se...al` ne treba cackati mecku bez potrebe jel? ;)pozzzz.... 8)

• Svrati ponekad, 299 postova

decko zivi 150m od mesta gde je slikano,deo grada u kome zivi nije prometan ,ove dve ulice kroz koje je napravio krug su neprometne,prolaze samo stanovnici tih ulica i eventualno jos par osoba.po rupicama na disku i kvalitetu slike vidi se da je voznja bila 3 km/h,decko je normalan i nije kreten da sa sinom vozi 200,nije on kriv sto dete voli motor,on i sa detetom vozi bolje nego neki sami.kao sto neko rece,rizik uvek postoji,pa cak i kad dete uzme casu u ruku...

• Drug član, 1261 postova

Prvi put na motoru (Triumph 650 thunderbird od ujaka) sa tri godinice,a i kacigu sam na glavi imao. Prvi motorcik koji sam vozio je drugarov tomos automatik. Sve mi je bilo branjeno, pa sam 14 ticu drzao parkiranu ko drugara u garazi. Sa 18 i dva dan sam podigao sve pare sa stedne knizice gde su matori stekovali pare a vodila se na moje ime i sabio tada 7,5 iljada maraka u gsxr i to stranca koga sam u roku od dva meseca sabio u keca i odleteo u ciganjski papir u kumodrazu. Utekao sam sa lica mesta jerbo, papiri nemacki, dozvola nikakva, kaciga ni u najavi, a i prosao sam na crveno.

Teskom mukom sam sledece nedelje morao da kupujem drugi motor, cak sam i u dugove upao zbog njega. I eto posle detetu brani motor, pa da celog zivota djipa po toj opasnoj spravi, tebi  u inat.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja