Marko tracer 114 Napisano Octobar 16, 2016 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Yamaha mt 09 tracer Yamaha tracer 9 gt KTM 1290 SAS Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje ne razumem... Ti hoces da kazes da mi lazemo da tracer trosi 5l/100km? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Octobar 16, 2016 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Kuriri voze po gradu i kraće relacije pali gasi. Sent from my MI 4W using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex11 15 Napisano Octobar 16, 2016 U prolazu, 50 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Yamaha MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja ne razumem, kakve veze imaju voznje dostavnih motora i kurirskih firmi sa nama motoristima i potrosnjom goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Octobar 16, 2016 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce meni misljenje Londonskog kurira kada ovde svi prisutni voze taj motor i razmenjujemo iskustva ?I to sto kazes da karikiras...ne to je sarkazam a ne karikiranje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Octobar 16, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ja te fore iz Londona, al' što kaže narod "ako koza laže, rog ne laže" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Octobar 17, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Ranije je bilo pisanja o Wobbling-u (mrdanje upravljača u vožnji kada se pusti iz ruku), pa me interesuje da li se još nekome to javlja i pri kojim brzinama. Da li je možda to nestalo kod promene pneumatika? I još jedno pitanje, da li vam se kod hladnog motora čuje kliktanje dok radi u leru, a to se čuje na desnoj strani? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko tracer 114 Napisano Octobar 17, 2016 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Yamaha mt 09 tracer Yamaha tracer 9 gt KTM 1290 SAS Prijavi odgovor kao problematičan Ima wobblinga, krece od 180km i nekad zna da bude bas zajebano. Stavio sam sad dunlop roadsmart 3, i nista se nije promenilo. Boban je stavio amortizer volana i kaze da je situacija malo bolja. To na desnoj strani se cuje na svaki, i navodno nije nista strasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Octobar 17, 2016 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan To kliktanje sto se cuje sa desne strane dolazi od spanera lanca u masini.Meni se pocelo sa 11000 cuti vec previse i u Plattneru su mi promenuli tas spaner naravno u garantnom roku.Medjutim posle par hiljada km opet se culo po malo i to tako izgleda mora.Ali , na netu sam procitao da napolju ima neki zamenski spaner koji se ugradjuje i bude posle ok.Naravno u garantnom roku taj neces dobiti.Kuckajte malo po netu naletecete na pricu o tome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 198 Napisano Octobar 17, 2016 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce meni misljenje Londonskog kurira kada ovde svi prisutni voze taj motor i razmenjujemo iskustva ?I to sto kazes da karikiras...ne to je sarkazam a ne karikiranje... Da malo pojasnimo da se ne natezemo bez veze Sarkazam: Sarkazam i ironija su na neki način povezani pojmovi, ali sarkazam nije podvrsta ironije nego je to korišćenje ironije na zajedljiv, pakostan način. Karikirati: Preuveličavati ili preko mere smanjivati izvesne osobine,dogadjaje ili radnje. Ja svoj komentar vidim u tome pravcu. @ wiggin nije mi bilo ni na kraj pameti da kazem da je neko lazov ili slicno(ne vidim ni razlog za to) ali vec godinama taj *sistem* za merenje potrosnje se nalazi u kolima i bar meni nikad nije bio tacan. Ali evo moj predlog, cim se pojave lepi dani od Decembra ja predlazem da napunimo do vrha, uzjasimo i provozamo se malo po gradu/ lokalu u istom ritmu. Kad stanemo da napunimo ako je do 5,5 ja placam pice i priznajem gresku na forumu a ako je preko 5,5 vase pice. Mislim da kao god okrenemo nece biti los dan. Pozdrav za sve vlasnike MT09 (jedan od meni lepsih motora u zadnje vreme) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Octobar 17, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce meni misljenje Londonskog kurira kada ovde svi prisutni voze taj motor i razmenjujemo iskustva ?I to sto kazes da karikiras...ne to je sarkazam a ne karikiranje...Da malo pojasnimo da se ne natezemo bez vezeSarkazam: Sarkazam i ironija su na neki način povezani pojmovi, ali sarkazam nije podvrsta ironije nego je to korišćenje ironije na zajedljiv, pakostan način. Karikirati: Preuveličavati ili preko mere smanjivati izvesne osobine,dogadjaje ili radnje. Ja svoj komentar vidim u tome pravcu. @ wiggin nije mi bilo ni na kraj pameti da kazem da je neko lazov ili slicno(ne vidim ni razlog za to) ali vec godinama taj *sistem* za merenje potrosnje se nalazi u kolima i bar meni nikad nije bio tacan. Ali evo moj predlog, cim se pojave lepi dani od Decembra ja predlazem da napunimo do vrha, uzjasimo i provozamo se malo po gradu/ lokalu u istom ritmu. Kad stanemo da napunimo ako je do 5,5 ja placam pice i priznajem gresku na forumu a ako je preko 5,5 vase pice. Mislim da kao god okrenemo nece biti los dan. Pozdrav za sve vlasnike MT09 (jedan od meni lepsih motora u zadnje vreme) Pošteno, prihvatam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1341 Napisano Octobar 17, 2016 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan A koga jos interesuje koliko motor trosi u gradu??? Valjda te interesuje neka prosjecna potrosnja sa recimo nekog putovanja od 2-3 hiljade km. A za motor od 900cm3 i 115 konja je potrosnja izmedju 5-6 l je za ocekivati, 6 je neka granica. Nemojte se vatati za "vozio sam po autoputu 180" naravno da ce tada trositi vise, bitna je prosjecna potrosnja. Meni je to uvijek bilo sa 650cm3 motorom izmedju 4-5 l a sa 1000cm3 5-6. Sto uvijek dojde na neku autonomiju od 350 km da glava ne boli, a kad bi riskirao par puta sam dobacio i do 400km ali tu su vec bili decilitri u pitanu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Octobar 18, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Potrošnja goriva na konkretnom motoru najviše zavisi od vozača, tj.načina i stila vožnje. U pitanju su česta i velika ubrzanja, postizanje visokih brizna i nagla kočenja. Tako da za isti pređeni put može se potrošiti različita količna goriva. Nisam otkrio rupu na saksiji, ovo je svima poznato. Mislim da ste u nesporazumu oko polemike potrošnje goriva. Okačio sam fotku gde se vidi da je za 5000km prosečna potrošnja 4,4l/100km. To znači da sam imao i niže proseke ali i veće. Moj stil vožnje je umeren , možda više obazriv (nakon pada sa Stromom) i više ne rizikujem u nepreglednim krivinama. Primetio sam da mi je ista prosečna potrošnja kada vozim sam ili sa suvozačem, valjda sam sa njim obazriviji i sporiji pa se time anulira povećana težina. Motor treba i znati voziti. Očigledno da imate različite stilove vožnje. Onaj koji vozi uvek tako da ekstremno ubrzava i koči, prosto ne može da veruje drugima koji voze umerenije da ostvaruju nižu prosečnu potrošnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćale 3092 Napisano Octobar 18, 2016 Samo nek je neki cirkus, 791 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: BMW R1250RS Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Tačno. Samo kao primer ... Sa kolegom smo na jednakim motorima (MT07) vozili jedan iza drugog i na kraju je bila razlika u potrošnji litar. Stil vožnje konkretno različit. Ali paralelno sa aktualnom temom ... Naravno, da je potrošnja važna, ali u jednoj recimo dužoj turi od 2 hiljade km to znači razlika 20 eura. Da, to može da znači koji ručak ili dva ali nije opet tolika razlika, da bi se samo radi toga zadržavao kod uživancije. Naravno, kad računaš sezonu od 15-20 hiljada kilometara, onda to znači već trošak registracije ili slično. Kako god, verovatno ne vozimo motore da bi se vozili jeftinije nego da bi pri tom uživali. Bar većina nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex11 15 Napisano Octobar 21, 2016 U prolazu, 50 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Yamaha MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Za to tresenje upravljaca pri vecoj brzini samo mi se jednom desilo i nikada vise. Verovatno zavisi od balansa tezine napred i pozadi, polozaja vozaca ili sta vec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko tracer 114 Napisano Octobar 21, 2016 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Yamaha mt 09 tracer Yamaha tracer 9 gt KTM 1290 SAS Prijavi odgovor kao problematičan Za to tresenje upravljaca pri vecoj brzini samo mi se jednom desilo i nikada vise. Verovatno zavisi od balansa tezine napred i pozadi, polozaja vozaca ili sta vec. Sta podrazumevas pod veca brzina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Reppa 51 Napisano Octobar 22, 2016 U prolazu, 37 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Yamaha MT09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo na auto putu,išao 195km/h,sa fabričkom koferom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex11 15 Napisano Octobar 22, 2016 U prolazu, 50 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Yamaha MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pa jednom mi je zatresao na 180 ali mi se to vise nije desavalo.\ Kada sam isao na more dobar deo puta sam vozio izmedju 170-200 i nije mi se to ponovilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex11 15 Napisano Octobar 22, 2016 U prolazu, 50 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Yamaha MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce meni misljenje Londonskog kurira kada ovde svi prisutni voze taj motor i razmenjujemo iskustva ?I to sto kazes da karikiras...ne to je sarkazam a ne karikiranje... Da malo pojasnimo da se ne natezemo bez veze Sarkazam: Sarkazam i ironija su na neki način povezani pojmovi, ali sarkazam nije podvrsta ironije nego je to korišćenje ironije na zajedljiv, pakostan način. Karikirati: Preuveličavati ili preko mere smanjivati izvesne osobine,dogadjaje ili radnje. Ja svoj komentar vidim u tome pravcu. @ wiggin nije mi bilo ni na kraj pameti da kazem da je neko lazov ili slicno(ne vidim ni razlog za to) ali vec godinama taj *sistem* za merenje potrosnje se nalazi u kolima i bar meni nikad nije bio tacan. Ali evo moj predlog, cim se pojave lepi dani od Decembra ja predlazem da napunimo do vrha, uzjasimo i provozamo se malo po gradu/ lokalu u istom ritmu. Kad stanemo da napunimo ako je do 5,5 ja placam pice i priznajem gresku na forumu a ako je preko 5,5 vase pice. Mislim da kao god okrenemo nece biti los dan. Pozdrav za sve vlasnike MT09 (jedan od meni lepsih motora u zadnje vreme) Ja mislim da to pokazivanje potrosnje nije tacno, cesto imam razlicite stilove voznje i nekada mi trosi mnogo a otprilike uvek pokazuje neki prosek 5.5 tako se vrti. Sumnjam da su to bas tacni podaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Octobar 23, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Kao što sam letos obećao, napravio sam skid plate. Namera mi je da napravim svrsishodniji (potpunija zaštita agregata) od trenutno onih kojih ima na tržištu za Tracera. Materijal je kombinacija aluminijuma (AlMg3) debljine 4mm i čelinog crnog lima debljine 2mm ofarban bojom za visoke temperature 650 C. Limovi su sečeni na water jet-u. Skid plate je preko nosača( flah) zakačen na rolbar i na uške motora. Sa donje strane potpuno je zaštićem karter motora i sve do izduvnog lonca. Svo otvori su dizajnirani da omoguće dovoljan protok vazduha. Ostavio sam i jedan otvor sa donje strane kako bi izduvna cev bila slobodna, jer je to najniža tačka, a da se ne bi gubilo na klirensu. Kod zamene ulja i filtera, mora da se skine skid plate. Montirano i probano u vožnji, nema vibracija ili nekih smetnji. Svi komentari i sugestije su mi korisni, a ako je neko zainteresovan za ovakav skid plate neka pusti poruku na PP, biće povoljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Octobar 23, 2016 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Octobar 23, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zainteresovan, ajde na kafu da vidimo uživo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2497 Napisano Octobar 23, 2016 Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda fantastichen...reci Ljilji neka krene da štancuje i za druge motore :-) Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Octobar 23, 2016 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde kao i drugi da napravimo jedan jesenji skup za idući vikend (ako bude vreme lepo slično današnjem) da malo sumiramo utiske i doživljaje sa našim motorima, naravno i polemika oko potrošnje goriva. Naravno dobrodošli i ostali bajkeri (mislim na druge motore). Dajte predloge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Braca1975 8 Napisano Octobar 23, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Stepojevac Motocikl: KAWASAKI VERSYS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo izgleda a i kvalitetno odradjeno...Za pohvalu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiggin 940 Napisano Octobar 23, 2016 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Beograd/Zug Motocikl: Stokke Prijavi odgovor kao problematičan Nisam tu sledeći vikend Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...