Jump to content

Moto Zajednica

Angeles Crest Hwy - California 2008 - Drugi put

Recommended Posts

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Napale me musterije da dodjem ponovo u Kaliforniju i odradim par testiranja i posto nikako nisu prihvatali moje argumente da je bolje da testiramo pocetkom meseca umesto krajem meseca u LA sam sleteo u Nedelju 24. Februara. 

U LA-ju nista novo osim lepog vremena.  U Cikagu je vec bilo 25cm snega a temperatura je oscilirala izmedju -18°C i 0°C tako da mi je Kalifornijsko sunce bilo preko potrebno.

Cudo je ta Kalifornija tj Juzna Kalifornija, neverovatan kraj.  U jednom trenutku setas plazom, gledas talase i razmisljas kako bi bilo dobro da se malo bucnes, u sledecem trenutku posmatras zaledje i vrhove planina prekrivene snegom. Neverovatno, sto bi moj drug Bane rekao: „Sveta Srpska Zemlja Kalifornija“  ;D

Prvih par dana su mi bili jako isplanirani testiranjem i nisam stigao da se vidim sa Motoholicem ali smo se zato culi po par puta dnevno.  Posto je kraj meseca i on ima obeveze koje se nemogu odloziti dogovorili smo se da mi on isplanira rutu na svom GPS-u i da ja dodjem po motor u sredu odmah nakon zavrsetka posla jer nazalost on zbog prezauzetosti nece moci samnom u voznju.

Posao sam zavrsio ranije nego sto sam ocekivao, krenuo sam ka Banetu do koga me je put vodio kroz ili uz sami centar LA-a.  Kao nekome ko dolazi iz Chicaga, centar mi bas nije interesantan ali zato imaju Federalni Zatvor u maltene samom centru.

Centar tj Downtown

100_4528.jpg

Zatvor ???

100_4530.jpg

Holivud hir aj kam: :P

100_4531.jpg

Moj Domacin, namerno napisano velikim slovom jer ja neznam kako da se coveku oduzim za sve. 

100_4537.jpg

Kod Motoholica sam bio vec oko podne.  A nas dragi Bane je vec spremio bike i GPS.  Kad kazem spremio, mislim covek je i gorivo sipao?  Em mi daje motor, em mi jos i gorivo placa?  Kakav covek taj Bane!  Cudo jedno! Mislim Shta reci? :-*

Elem, uzeh tj posudih Motoholicevog vranca te se uputih u nepoznanicu zvanu Angeles Crest Hwy ili mnogo poznatiju kao Hwy-2 a evo kako to izgleda na karti:

CA-2.jpg

Bane ti si genije! :o

Angeles Crest Highway je dugacak nekih 66 milja, i nalazi se u neposrednoj blizini Los Angelesa u San Gabriel planinama.  Pocetna elevacija je 1200 fita a najvislji prevoj se nalazi na 7903 fita.  Pravo je uzivanje provozati se ovim putem, priroda je fenomenalna, kako se vise penjete tako se i priroda menja.  Put je dosta zahtevan i posto je dvosmeran moras stalno biti koncentrisan na voznju a prirodi posvetiti paznju samo kada stanete.

100_4562.jpg

100_4563.jpg

100_4561.jpg

LA u daljini:

100_4567.jpg

100_4566.jpg

100_4565.jpg

100_4568.jpg

100_4569.jpg

100_4570.jpg

100_4571.jpg

Interesantno je da je  put na nekoj 46 milji od pocetka Angeles Crest Hwy-ja zatvoren za saobracaj jos od 2004 godine kada je jako ostecen usled planinskih poplava, nazalost vreme ga nije sluzilo pa je svake sledece godine put doziveo nove poplave i pozare gde dodatno biva ostecen.  >:(

Inace asfalt je fenomenalan, sve su krivine lepo obelezene ali je put i dalje opasan. Svaka druga krivina je bila mokra a i snega je bilo koliko hocete.

Inace ovaj put je svratiste mnogih motorista koji ga posecuju ako ne svakodnevno ono bar par puta nedeljno, jel’ tako Bane?

Na samom putu nalazi se i restoran Newcomb’s Ranch, nepreporucujem Taqitos, ostalo nisam probao pa necu da se izjasnjavam.  Inace ovaj restoran je mesto okupljanja svih koji vole motore i voze ovim putem.  Kada sam ja stigao, tamo je bio samo jedan divni Ducati 851;

100_4547.jpg

koji nije imao sansi pored banetovog Sarca:

100_4548.jpg

Morao sam malo i ja da poziram, komentare o moj ruznoj i debeloj glavi bas i nemorate da objavljujete.  Znam ja i bez vas da sam ruzan i deb’o!

100_4549.jpg

100_4550.jpg

100_4551.jpg

100_4552.jpg

100_4559.jpg

100_4560.jpg

100_4558.jpg

Put me je toliko odusevio da sam morao dva puta da ga obidjem jer jednom nije dovoljno.  Ovo su uspomene od kojih cu ziveti celo leto. Poceo je da se spusta mrak a ja nisam zeleo da me noc uhvati u planinama pa sam morao nazad ali sam ipak uspeo da napravim par fotki:

100_4574.jpg

100_4575.jpg

100_4579.jpg

100_4573.jpg

100_4580.jpg

LA nocu!

100_4584.jpg

Pun lepih utisaka i s kezom ala Hanka Paldum,  ;D kuci sam se vratio oko 8 uvece, sve u svemu jedan divan dan, presao sam 140 milja, kratka ali nadasve prelepa voznja.  140 milja u planinama Svetog Gavrila, je kao 1000 milja cikaskih ravnica! 

Da se ponovo vratim na Banetovo gostoprimstvo;  On jednostavno nedozvoljava da ista platite, neverovatan covek.  Da ti motor, i jos ga napuni benzinom, primi te na spavanje i jos ti nedozvoljava da platis veceru ili dorucak. E pa nece moci tako moj Branislave! Kad tad cu ti se revansirati.

Ovo je bila sreda a za cetvrtak je Bane isplanirao neko iznenadjenje, ali o tome u sledecem nastavku.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Extra, stvarno nemam drugi komentar!

Nego me interesuje koliko je noćenje u onom hotelu, pardon zatvoru, u centru LA

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Deki, prestani da me hvališ, uobraziću se.  :D

Extra, stvarno nemam drugi komentar!

Nego me interesuje koliko je noćenje u onom hotelu, pardon zatvoru, u centru LA

Džaba.  Al' moraš da deliš sobu sa zagorelim crncima koji imaju duuuuugačke.......... zatvorske kazne.  :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja