Jump to content

Moto Zajednica

Potraga za klipom

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Gilera RX 200 Arizona

Pozdrav svima, u potrazi sam za klipom da sklopim moje sokocalo koje me je izdalo negde tamo na polovini prosle godine i od tad stoji.

Pa sam se resio da probam konacno da ga sklopim i krenuo u potragu za klipom..

Do sad jedino sto sam naso je negde u Italiji gde kosta 130e+postarina i u Engleskoj gde je cena ok ali nema ko da mi donese, tamo je 50e nov originalni.

Ali posto nema ko da mi donese iz Engleske a postarina je skoro ko 1 i po klip, trazim neke alternative i nadam se da mi vi mozete pomoci u tome..

Motor je Gilera RX 200 Arizona, godiste 1986.

Precnik klipa je 68mm, bolcni 18mm. 

Evo linka sa slikama i klipa i cilindra, ima jedna slika gde sam ispisao tacne dimenzije bitnih delova klipa.

https://www.dropbox.com/sh/mj1amd7rmcy2r8d/AAD99zqVlYbJcMrFECgU6BEsa?dl=0

Ako neko ima neke informacije, bilo za originalni klip da postoji jos negde, bilo za neki slican od nekog drugog motora, istih dimenzija, svaka informacija ce znaciti puno..

Usput cu potraziti savet i ovde, u vezi cilindra(na ovom gore linku), vidi se ovo ostecenje koje je napravila slomljena karika, kod izduva, da li je to opasno i da li ce morati da se radi hilznovanje cilindra?

Po misljenju nekih lokalnih majstora koji su videli, kazu da ne mora jer gore pri vrhu gde pravi kompresiju je i dalje u toleranciji i dobar je, samo ovo nize da se nekako izglaca i to ce a radi, tako me uveravaju, ali hocu da cujem jos necije misljenje..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 760 postova

Cilindar ti je dobar , dobro poliranje i radice opet. A za klip , jesi li ga merio ili samo naveo iz specifikacija , na slikama mi ne izgleda kao da ima 68 mm precnik. Pitaj kod Shagmaistera 024/525612  , on prodaje kvalitetne zamenske klipove.

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Ne bih se slozio da je cilindar u ok stanju.Ovaj je zavrsio karijeru,hilznovanje ili drugi cilindar.Kad hilznujes mozda ces lakse naci i klip jer mozes prechik hilzne uraditi prema precniku klipa.

• Enduraš, 6385 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ne bi bilo lose da se hilznuje (bolje je), ali moze ovaj cilindar i ovako jos sluzi, samo da se obrade ostecenja. Kad bi videli kakve cilindre ljudi ostavljaju na motoru, ovaj je zlato :)

• U prolazu, 16 postova

Dobro, definitivno bi bilo najbolje hilznovati, ali koliko sam se ja raspitivao to kosta 170e?! Nov cilindar u istoj radnji gde ima klip, u Engleskoj je oko 140e..

Ali ako ce moci da tera i ovako, ne bi da ulazem tolke pare.

@bogdan i merio i iz specifikacije. Za ovaj motor ne postoje specijale, vec samo original standard klip, to mi je reko ovaj covek sto ima te delove iz Engleske.

E sad, eventualno ako moze da se nadje od nekog drugog motora isti, pa da se traze tad specijale.

Jel je mail Shagmaisterove firme info@motodelovi.com? Ako jeste, pitao sam i kaze mi da nema ni na lageru, ni da moze da nadje :(

• Zainteresovan, 760 postova

Radim vanbrodske motore ( pente ) i motorne testere i dolaze mi jos gore havarije koje se vracaju u život , mislim na cilindar. Odnesi u neki servis za motorne testere i izhonovace ti ga ( isapolirati ) i to ce da radi. U stvari prvo vidi za klip pa onda resto. I jos nesto , na bolcni ti je pojedena cementacija pa proveri i cementaciju na klipnjaci i zameni taj lezaj.

• U prolazu, 16 postova

I planirao sam da ga nosim na honovanje, ali to cemo sve lako resiti posle. Prvo klipce da nadjem..
Ima li neko predstavu od sta moze da pase? Cuo sam da mozda pase od yamaha banshee, ima li ko iskustva?

I jel moze pomoc gde jos da trazim?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja