Evil_Zo 8 Napisano Maj 19, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Da ne kacim ponovo ovdje, slike su u drugoj temi: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=18977.msg247554#msg247554 Mnogo sam zadovoljan cak i sa kit objektivom. Do kupovine sledeceg, ovo ce sigurno dobro sluziti, uostalom, prosudite sami Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 24, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan U cetvrtak sam pazario fixni objektiv 50 mm F1.8 tzv. "normalac". Posto moj (nas) dSLR ima crop senzor 1.6, to znaci da ce taj objektiv na tom tijelu imati zizinu daljinu 80 mm umjesto napisanih 50 mm. To 80 mm mu dodje kao idealan objektiv za portrete, a posto ima i maximalan otvor blende 1.8, to ga cini fenomenalnim u zamrzavanju pokreta u uslovima sa jako malo svijetla. Dakle, mocna i jednostavna spravica. Ovako to izgleda na konkretno mom (nasem) modelu: Cim smo ga namontirali na aparat, i otkinuli prvu sliku, resultat je bio zapanjujuc (za mene sto sam presao sa "idiota"), nevjerovatna kontrola i mogucnost prelijepog zamucenja pozadine (sto mi dodje savrseno za portrete). Evo i bukvalno prvih portreta, cim je objektiv stavljen, ja sam bio extra iznenadjen. Nikad bolja igracka za nikad manje para Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 24, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Cim smo ga namontirali na aparat, i otkinuli prvu sliku, resultat je bio zapanjujuc (za mene sto sam presao sa "idiota"), nevjerovatna kontrola i mogucnost prelijepog zamucenja pozadine (sto mi dodje savrseno za portrete). Evo i bukvalno prvih portreta, cim je objektiv stavljen, ja sam bio extra iznenadjen. Nikad bolja igracka za nikad manje para ... polako polako ... ućićeš ti sa njim u mrak, pa kad krene da maši ... ima odmah da se kaješ i vrištiš za u 50mm 1.4 savet za to oko je da ga šrafiš malo, pokazalo se da je oštirji kada se prišrafi malo, i da ne maši mnogo fokus. ja to čisto da se ne iznerviraš kad prebaciš na komp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Maj 24, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, e vala bas...sto ja nesto nisam zadovoljan sa tim normalcem 1,8 i to ni za Nikon ni za Canon. Bas ume da se zagubi i to tako neprimetno da ne ponovis sliku ali kad pogledas na racuanru, onda se razocaras. Uopste ih ne volem, ni jednog ni drugog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 24, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam dosta slicnih iskustava za ovaj objektiv, medjutim, taj "mrak" koji meni treba je sala za sport koja bas i nije tako mracna. Dakle, pazario sam ovo iz dva razloga tj. dvije namjene. Prvo je portret, a drugo je koriscenje velike blende u salama radi dobijanja brze expozicije i zamrzavanja pokreta. Prvo ste vidjeli kako izgleda, a sinoc sam dao djevojci aparat u ruke da slika trening, vidjecete i rezultate od tamo, ja sam jaaaako zadovoljan P.S. Bez brige, uskoro stize i 50 mm 1.4 i jos sto sta, sve ovo sto sada vozim je samo prelazno rjesenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 26, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Bez brige, uskoro stize i 50 mm 1.4 i jos sto sta, sve ovo sto sada vozim je samo prelazno rjesenje tooooooooooo!!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 26, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slika sa treninga od prije neki dan, dao sam zeni aparat da skljoca, ja sam morao da radim trening jel Odje mi je jako bitna blenda jer su jako losi svjetlosni uslovi za zamrzavanje ultra brzih pokreta i momenata. Tu mi je ovaj 50 mm 1.8 legao ko budali samar, stavim ISO na 1600, otvorim blendu i imao sam expozicije i po 1/1000. U ovim situacijama mi je ovih 80 mm super, tako da mi za potrebe sale ovaj objektiv dodje kao vrhunska kupovina, tj. ovo je i bio glavni razlog kupovine (pored portreta) i ispostavilo da uopste nisam pogrijesio. Jako sam srecan Evo kako je to tamo izgledalo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 26, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ne zamjerite mojim bolesnim facama na ovim slikama, napor je u pitanju Bila je tu i po koja fokus greska, ali ne u toj mjeri u kojoj ljudi crne ovaj objektiv. A da ne pricam o tome da je djevojka prvi put u zivotu uzela dSLR u ruke. Opet, rezultati su prevazisli moja ocekivanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 26, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Cisto poredjenja radi, ovo je najbolje sto sam mogao dobiti u tim uslovima sa 18-55 objektivom, blenda od 3,5-5,6 jednostavno nije dovoljna i pored ISO 1600, pokret nije moguce skroz zamrznuti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Maj 26, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Brate mili, jel ovo frejm po frejm? :D Lepo radi ta tvoja spravica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 26, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je samo desti dio ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1968 Napisano Maj 26, 2008 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikako ne kapiram zbog cega ste se vi tukli. Lepo radi spravica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 26, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikako ne kapiram zbog cega ste se vi tukli. Lepo radi spravica Zato sto smo nenormalni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 29, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Imam tuznu vijest :'( Danas mi je moj novi divni fotoaparat ispao u voznji iz ranca :'( Stigoh na odrediste sa otvorenim rancem i samo je on ispao sa svojom torbicom u kojoj je bio i moj novi divni objektiv i jos USB i punjac, cijeli komplet Neko se dobro usrecio ili ga je mozda samo kamion pregazio... Toliko o mojim fotkama za sada, tuzan sam kao da mi je ker crkao :'( Saucesce za smrdu primam narednih 20 dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Maj 29, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Gledaj da izvuces neko naravoucenije iz toga sto ti se desilo. Ja sam proslog leta izgubio na motoru HP PDA 6915 sa 2GB karticom, koji je u tom trenutku vredeo 800e. Sutradan sam otisao i kupio Modeka jaknu iz koje nista ne ispada. Slicno je i sa fotoaparatom, tank torba ili nesto pouzdano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 29, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan e ebo ga ti ... prvo se ususka canon, pa proveri 3 puta, pa se stavi kaciga, pa se jos dva puta proveri da li je canon uškan tuga ... ... nema veze, probaćeš 70-300 na mom aparatu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 29, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Joj ne spominji, odma mi se place :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Maj 29, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Uhhhhhhhhh bre Lazoooo !!! sorry !!! :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1968 Napisano Maj 29, 2008 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan E jbg. Kako da ne osetis da ti nesto ispada? Nije to toliko sitna sprava. Prodacu ti ja moj sa objektivom 28-300 da imas za neko vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Maj 29, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pri 200 i kusur na sat ne osjecas nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Maj 30, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan E stvarno *ebi ga ! Zao mi je prijatelju isto kol`ko i tebi. :( Jaoj, kakva grehota, uh ! Gledam ove tvoje fotke i mixine, i kombinujem da ga pazarim dok ga jos ima, i sad citam ovo. Imadoh i ja slican peh jesenas, ali sa nesto jeftinijim posledicama i znam kako ti je. Drz` se Zmaje, glavu gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Maj 30, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan tek sad videh ovu uzasnu vest :( :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 30, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan tek sad videh ovu uzasnu vest :( :'( u crnu hroniku bweeee :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1035 Napisano Maj 30, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Shit na kub. > Ostade moj 350d usamljen u ovoj temi. :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 30, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ostade moj 350d usamljen u ovoj temi. :'( NJET ša moj se ne računa aa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...