Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc pri kupoviini

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA

Pozdrav svima, vec 2 meseca razmisljam o kupovini novog motora i prvi pik mi je kawasaki z800.

Drugi motor koji mi se svidja je KTM 690supermoto (2007 god i mladje), kod nas izbor tog polovnog motora je skoro nikakav..

Posto sam trenutno u Nemackoj imam mogucnost da nadjem ovde polovan i da uvezem ali po mojoj nekoj proceni oko 6000e ce mi trebati da sredim sve kako zelim i ti ce opet biti 5-8 god star motor tako da smatram da je bolje uzeti nov z800 sa garancijom koji je, ako se ne varam, 8000e kod nas u Srbiji.

Guglajuci danas "kawasaki srbija" sa ciljom da nadjem sve ovlascene dealere naletim na temu sa vaseg foruma i evo me sad ovde :)

Zbog te teme sam malo u nedoumici, zanimaju me misljenja u vezi nasih ovlacenih (kawasaki) dealera, a i o samom z800 modelu(siguran sam da ima clanova koji ga poseduju).

Koliko sam video par clanova je pricalo o tome da su motori iz uvoza "kvalitetniji", to jest da novi motori u Srbiji nisu isto sto i u npr. Nemackoj.

Zanima me konkretno, da li uzeti nov z800 u Srbiji ili se maltretirati i uvoziti "skoro" nov z800 iz Nemacke. z800 (2014) sa 3000km se u Nemackoj moze naci za 5500e, sto ce izaci skoro sa svim ostalim carinama/prevozom skoro na isto... minus garancija.

Ja licno sam 2007. god uzeo novu Hondu cbr125r u Centru-S u Beogradu, i evo motor je kod mene 8. god i jedino sto sam menjao osim ulja je zadnja guma, ali to je bilo pre 8 god..

Isto tako mozete slobodno predloziti kupovinu nekog slicnog modela, polovnog/novog izmedju 7000-8000e.

VIsok sam 189 i tezak 82kg, mislim da bi mi z800 lezao perfektno. 1aha.gif

1zdravo.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: Honda nc700x

Moj drugar je bukvalno istih gabarita kao i ti. Pre par meseci je kupio novog Z800, nesto u okolini Novog Sada kod dilera. Jos je naleteo na neki popust vansezonski tako da ga je ispalo sa ABS-om izmedju 8-8500e. Svakako, on je decko koji vozi motore 8-9 godina, pre ovoga je vozio Yamahy FJ6N i kaze da je odusevljen z800 modelom.. kazem, on ga je kupio novog, nije imao problema sa dilerom, ali da li postoji razlika izmedju Nemacke i Srbije ti ne mogu reci :). Znam da valjda ovaj nas uvozi iz Madjarske ako se ne varam...1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA

Koliko mogu da primetim to je z800-E verzija, razlika u odnosu na z800 je malo slabiji motor i drugacije vesanje i razlika u ceni oko 700e.

Ovako na prvi pogled bih uzeo z800 cistu verziju, mada pogledacu koliko je to bitna razlika.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Koliko znam postoji jedna Kawasaki fabrika koja je u Japanu i ne vidim kako bi kod nasih dilera motori bili losijeg kvaliteta. Ili ih ima vise?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja