gavrela 951 Napisano Februar 1, 2015 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, vec 2 meseca razmisljam o kupovini novog motora i prvi pik mi je kawasaki z800. Drugi motor koji mi se svidja je KTM 690supermoto (2007 god i mladje), kod nas izbor tog polovnog motora je skoro nikakav.. Posto sam trenutno u Nemackoj imam mogucnost da nadjem ovde polovan i da uvezem ali po mojoj nekoj proceni oko 6000e ce mi trebati da sredim sve kako zelim i ti ce opet biti 5-8 god star motor tako da smatram da je bolje uzeti nov z800 sa garancijom koji je, ako se ne varam, 8000e kod nas u Srbiji. Guglajuci danas "kawasaki srbija" sa ciljom da nadjem sve ovlascene dealere naletim na temu sa vaseg foruma i evo me sad ovde Zbog te teme sam malo u nedoumici, zanimaju me misljenja u vezi nasih ovlacenih (kawasaki) dealera, a i o samom z800 modelu(siguran sam da ima clanova koji ga poseduju). Koliko sam video par clanova je pricalo o tome da su motori iz uvoza "kvalitetniji", to jest da novi motori u Srbiji nisu isto sto i u npr. Nemackoj. Zanima me konkretno, da li uzeti nov z800 u Srbiji ili se maltretirati i uvoziti "skoro" nov z800 iz Nemacke. z800 (2014) sa 3000km se u Nemackoj moze naci za 5500e, sto ce izaci skoro sa svim ostalim carinama/prevozom skoro na isto... minus garancija. Ja licno sam 2007. god uzeo novu Hondu cbr125r u Centru-S u Beogradu, i evo motor je kod mene 8. god i jedino sto sam menjao osim ulja je zadnja guma, ali to je bilo pre 8 god.. Isto tako mozete slobodno predloziti kupovinu nekog slicnog modela, polovnog/novog izmedju 7000-8000e. VIsok sam 189 i tezak 82kg, mislim da bi mi z800 lezao perfektno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni1991 62 Napisano Februar 1, 2015 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda nc700x Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar je bukvalno istih gabarita kao i ti. Pre par meseci je kupio novog Z800, nesto u okolini Novog Sada kod dilera. Jos je naleteo na neki popust vansezonski tako da ga je ispalo sa ABS-om izmedju 8-8500e. Svakako, on je decko koji vozi motore 8-9 godina, pre ovoga je vozio Yamahy FJ6N i kaze da je odusevljen z800 modelom.. kazem, on ga je kupio novog, nije imao problema sa dilerom, ali da li postoji razlika izmedju Nemacke i Srbije ti ne mogu reci . Znam da valjda ovaj nas uvozi iz Madjarske ako se ne varam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5129 Napisano Februar 1, 2015 Drug član, 1900 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je ovo super prilika i da ne treba previše da se razmišljaš Nov Z800 kod dilera sa 2 god garancije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 951 Napisano Februar 1, 2015 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Koliko mogu da primetim to je z800-E verzija, razlika u odnosu na z800 je malo slabiji motor i drugacije vesanje i razlika u ceni oko 700e. Ovako na prvi pogled bih uzeo z800 cistu verziju, mada pogledacu koliko je to bitna razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7454 Napisano Februar 1, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam postoji jedna Kawasaki fabrika koja je u Japanu i ne vidim kako bi kod nasih dilera motori bili losijeg kvaliteta. Ili ih ima vise? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13914 Napisano Februar 1, 2015 Integrisan, 7672 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije Kawasaki samo u Japanu. Jeftiniji modeli se sklapaju u Taiwanu. Zato ja volim ono na bloku pozadi "MADE IN JAPAN" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5129 Napisano Februar 1, 2015 Drug član, 1900 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E bi trebalo da je verzija koja može da se vozi sa A2 dozvolom(to je valjda 35kw) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni1991 62 Napisano Februar 1, 2015 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda nc700x Prijavi odgovor kao problematičan E, bas kod tog dilera je kupio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...