K_A_W_A 948 Napisano Januar 14, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Zimsko je doba, pa sam resio da sredim auspuh i sve ono sto mi se nije svidjalo. Uz predhodno citanje interneta, gledanje slika i svega ostalog na ovu temu, resio sam da skinem auspuh i da ga sredim, ocistim od ruznih fleka i jos ruznije boje koja se pojavila. Kad sam skinuo auspuh, resio sam i da izbijem katalizator. Sad se cuje (grmi) bruka A, i odlucio sam da ofarbam donji deo grana, jer ne volim da mi je ceo auspuh u sjaju, pa nije to coper Prvo sto sam probao kada sam skinuo auspuh je da samo poliram bez smirglanja. Posle duzeg poliranja, te fleke i boja se nije menjala, pa sam onda krenuo da smirglam. Drugacije nije moglo. Slike cu stavljati po fazama kako sam ja radio. Posto mi je ovo prvi put da ovako nesto radim, mislim da je na kraju dobro ispalo, ja sam zadovoljan, a i mnogo je bolje od onog sto je bilo. To je izgledalo ovako: Uz polako smirglanje, razlika pocinje da se primecuje Kada sam sve osmirglao, pocinjem da smirglam sa vodenom smirglom i polako risevi pocinju da nestaju. Desna grana ima reseve, na levoj pocinju da nestaju. Kako sam sve vise i vise radio sa vodenom smirglom, pocinje polako i sjaj da se pojavljuje Da sve ide na bolje, primecujem tako sto pocinjem da vidim svoj lik, a grane pocinju da budu kao ogledalo :wink: Uz polir pastu, sundjer i filc, pa na busilicu. Polirao sam dok nisam dobio bas visoki sjaj. Na kraju je ispalo ovako. E, onda sam krenuo da farbam donji deo grana sa bojom za visoke temperature. Kad sam ofarbao, uzeo sam fen sa toplim vazduhom i zagrejao sam taj deo da se farba zapece. Na kraju je ispalo ovako Dok mi je jos bio skinut auspuh, resio sam da izbijem katalizator, tu mi je drugar malo pomogao. I konacan rezultat Eto, to bi odprilike bilo to. Zakljucio sam da posao nije ni malo lak, ali se trud ipak isplatio. Ovo mi je prvi put da radim ovako nesto, ali je ispalo bolje nego sto je bilo. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1261 Napisano Januar 14, 2015 BJB Maxi scooter club, 1683 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno je ispalo! Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Januar 14, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan @ K_A_W_A Dobro si se zabavio i sebi pricinio zadovoljstvo, ali sve sto je lijepo kratko traje, pa ce tako i grane sa prvom duzom voznjom ponovo potamniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Januar 14, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sve ja to znam druze moj i sve mi se cini da ce na kraju doci Titanijumske grane i resena stvar Ovo sam se ja igrao preko zime. Sta ces, zima, dosadno, pa uvece u garazu da cakam malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23047 Napisano Januar 14, 2015 Integrisan, 9777 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra! Bude ti zao dok gledas kako tamne i gube sjaj! Ne pitaj me kako znam.... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Januar 16, 2015 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Вредело је труда изгледа врхунски Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Januar 23, 2017 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam znao, izgleda cu opet morati da se igram Braon fleke su se opet pojavile. Ispoliracu grane, taman da izguraju sezonu Al sad ih necu skidati, nego probati na licu mesta. Jel valja nesto ovaj sprej iz Louisa? Hteo sam da ga uzmem, ali se bojom da je bacanje para. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki šef 75 Napisano Januar 23, 2017 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K1200s Prijavi odgovor kao problematičan Odličan, samo prati upustvo.,,, Послато са Lenovo A536 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Januar 24, 2017 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan Pozz Ako su cevi od prohroma (predpostavljam da jesu) stalno ce da tamne ali mozda bi mogao da resis ako bi odlucio da ti cevi budu drge boje. Prohrom na odredjenim temperaturama dobija razlicite boje koje i nakon hladjenja ostaju, te ako bi ih zagrejao ( u rerni npr.) do odredjene temperature da npr dobije plavu boja a ta temperatura je veca od temp. izduvnih gasova onda bi ti cevi stalno bile te boje. To sam slicno uradio kod drugara na skuteru (kazem slicno jer smo grejali brenerom pa je ispala dugina boja cevke do topa ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Januar 25, 2017 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam na kakvu rernu mislis ali tesko da u nama dostupnim rernama (ako na njih mislis) mozemo da postignemo temperaturu vecu nego u izduvnim granama, ili mozda gresim? Brener je nesto drugo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Januar 25, 2017 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan Jest evo sad bas gledam u pravu si da bi se doblia plava treba oko 300 stepeni, jedio pica pec, i to je zez jer za odredjenu boju treba odredjena temp sa greskama max 10 stepeni +-. Evo slika koju boju dobija na odredjenoj temp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SVD 31 Napisano Octobar 15, 2017 U prolazu, 28 postova Lokacija: Niš Motocikl: FZ1 Fazer, Yamaha MT-07, Kawasaki ER6F Prijavi odgovor kao problematičan Najjednostavnije rešenje ti je da ispoliraš i preprskaš u crnu sve i rešio si trajno.. Ima da se uklopi sa roll barovima i crevima.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...