stari vujadin 12 Napisano Februar 26, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko radio cinkovanje kao zastitu metalnih delova? Kakva su iskustva? Rece mi kolega da DES u Beogradu vrsi ovu uslugu. Da li je neko nosio nesto kod njih? Izradio sam kod metalostrugara 4 "specijalna" celicna srafa. Sad mi treba zastita.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 26, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan a zasta su srafovi?dali im je neophodna zastita..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Februar 26, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Srafovi su u stvari adapteri za montazu retrovizora sa japanskih motora na mz Sa jedne strane je "sraf" M10 koraka 1.5mm a sa druge je "matica" M10 koraka 1.25mm. Uvek mi je smetalo sto ne mogu da montiram neke lepse, metalne retrovizore na mz vec sam osudjen na originalne plasticnjake. Jos kad mi je kolega doneo iz Nemacke dva okrugla hromirana, u "retro" fazonu morao sam nesto da uradim ;D S obzirom da celik vrlo brzo rdja bez zastite napolju nesto moram da stavim. Prvo sam hteo da ih ofarbam u domacoj radinosti no provuce mi pricu kroz glavu drugi kolega da je cinkovanje ubedljivo najbolja opcija za ovako nesto. Zvacu ih sutra barem da cujem koliko bi me to zadovoljstvo kostalo i da li uopste hoce to da rade... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 26, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan trebao si ih raditi od prohroma pa ispolirati,,,,ali posto si vec ovako uradio onda ih bolje nikluj imas niklovanje u istoj firmi...posto cinkovanje nije bas lepo i vremenom tamni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Februar 27, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da, verovatno si u pravu... No sta je - tu je Ne mora to meni da izgleda bas toliko bog-zna-sta. Da se farbanje u kucnoj radinosti tako lako ne guli, verovatno bi me i to zadovoljilo... Samo ne bih zeleo da posle 6 meseci bude zardjalo. :-\ No, sve u svemu cuo sam se sa ljudima i cene zvuce stvarno povoljno: cinkovanje 55 din/kg hromiranje ili niklovanje 55din/dm^2 odnecu ja to njima ovih dana pa cu javiti kako je ispalo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan u svakom slucaju bolje je da niklujes...e kada vec ides raspitaj se koji su uslovi za niklovanje dali komad mora da se odnese ispoliran da bi se niklovao ili ne?tj dali onu nabacuju nikl kakva god bila povrsina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Februar 27, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan A da li mogu opruge koje nisu napravljene od pocinkovane žice da se naknadno pocinkuju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan a sto nebi moglo svaki celik ili gvozdje moze da se cinkuje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radonja 0 Napisano Februar 27, 2008 U prolazu, 37 postova Lokacija: Нови Сад Prijavi odgovor kao problematičan Свако гвожђе/челик може се цинковати, ако је нешто раније цинковано, па се жели то поновити требало би прво скинути комплетно стари цинк. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Februar 28, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam i odneo moje "srafcice". Treba sutra da bude gotovo... Wice, "nabacuju" nikl u svakom slucaju. Jedino zavisi od pripreme kako ce izgledati. Aj pa do sutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djagi 0 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 11 postova Lokacija: TS-BGD Prijavi odgovor kao problematičan daj mi molim te br tel i adresu,gde to radis. Ja imam muku, jer ne mogu nigde da mi iznikluju neke nosace i okvir sa naslonom za sediste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Februar 29, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Otislo na pp. Danas mi je *d-day* idem da preuzmem te adaptere a i motor od Tedija. IJAO ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Februar 29, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan I evo ih rezultati: Bez preterivanja - uradili su ekstra S obzirom da pripreme nije bilo nikakve - odneo sam im direktno od strugara - ispalo je vrh! Ko se jos potrudi pa ispolira metal ima da bude ko ogledalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bocko 0 Napisano Februar 29, 2008 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banat Prijavi odgovor kao problematičan Lepo zvuci moze li br. telefona , dobro je imati ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 29, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan moze neka slika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 1, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moze! Nemam dig. fotoaparat ali nakacicu veceras skener pa cu da probam tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 2, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Slika je dosta losa ali s obzirom da je slikano skenerom dobro je da se vidi Thumbnail je na mom monitoru malo veci od prirodne velicine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 2, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa i dobro je...da si ga malo osmirglao..bar onom smirglom na brusilicu (flap disk) bilo bi jos bolje...ali ok je i ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 3, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ma kul je skroz - izgleda mnogo bolje uzivo nego na slici. A i retrovizori su mi sad toliko fensi da od sjaja njihovog hroma niko ni ne vidi adaptere. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...