iksel 191 Napisano Februar 19, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan a sto se tice vazdusnog hladzenja? jel ima problema oko ladnjenja? jel se moze pregrejati ako se vozi leti, ne preterano dugo? Да ли си погледао, можда којим случајем, онај линк што сам ти горе навео??? А што се тиче курбле, проблем код ове машине је што нема аутоматски декомпресор, па ћеш се морати мало привићи, тј. наћи му фору Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 19, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan citao sam na onom linku gore, i pise nesto u vezi budzenja uljanog ladjenja.... kaze isto tamo da nema problema u preteranim vremenskim uslovima. ali kaze da od vrucine strada glava, bregasta.... neznam kolko je to tacno... al nije ni bitno, ja ga necu ionako voziti po tolkoj vrucincini, par sati bez prestanka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Februar 19, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Ма редовно мењај уље (квалитетно поусинтетичко) и не бери бригу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Februar 19, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako se iz prve pali XL. Ako je hladan motor, spustich ga sa copave, ubacish u ler, odvrnes slavinu za gorivo, povucesh saug, okrenesh i malo zavrnesh na karburatoru shaf za ler gas (oko jedan krug), dash kontakt kljuchem, okrenesh prekidach kojim se gasi motor na - RUN, izbacis kurblu, nogom polako guras kurblu ka dole dok iz kartera ne chujesh - CAK. Kad chujesh - cak, ne gurash kurblu vishe na dole nego je vratish ponovo u gornji polozaj, tada nogom gurnesh kurblu do kraja (bez silovanja) i voala! Kasnije, kada se motor zagreje, pocheshe na leru da se se vrti oko 2000rpm, pa pomocu shrafa ga vratish na oko 1000-1200rpm. Ako je motor zagrejan, ponovish sve ovo samo bez dodavanja ler gasa. Ako je motor presisao, stavish prekidach paljenja na OFF, pritisnesh ruchicu dekompresora i dok je drzish kurblash nogom nekih 5-6 puta da se cilindar izluftira i osushi. Tada ponovish proceduru paljenja. Ako palish motor na gurku, pustish gorivo, dash kontakt, prekidach na RUN, dodash ler gas (ako je motor hladan) zaletish se niz neku nizbrdicu ili te neko dobro pogura, pritisnjesh levom rukom (malo je zeznuto al nije nemoguce) u isto vreme i ruchicu kvachila i ruchicu dekomporesora, ubacish u drugu, pustish kvachilo, motor krene da se vrti, pustish ruchicu dekompresora i vozish. Takodje, bitno je da ti je dekompresor podeshen kako valja, a to vidish tako shto kada prstom pomerash polugicu dekompresora na glavi motora ona mora da ima lufta nekoliko mm. Ako nema lufta, onda odvij matice na sajlama za podeshavanje dok ne vidish da dekompresor ima lufta. Malo zvuchi opshirno, ali kad nauchish da baratash kurblom shvaticesh koliko su na gubitku oni koji pale motor pomocu anlasera jer - anlaser se kvari a noga ne. Na kraju, XL moze i rukom da se upali. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Februar 19, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo ,tako se i moj pali sam sto ja ne povecavam ler gas nego ga drzim na saugu dok se ne zagreje i posle vratim i vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Februar 19, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka fiftacha sa kurblom se tako pali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 19, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan dobro, a jel se mora uvek podesavati to sa srafom???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Februar 19, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan nemora namestis obrtaje na vruce,a kad ga palis drzis saug dok se ne zagreje,posle samo vratis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Februar 20, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan NA mojoj XL je trebalo povuci saug u zavrnuti shtaf ler gasa, naravno, kada je motor hladan. Kada je zagrejan nije bilo potrebno nista od toga. Shraf ler gasa je pristupachan i napravljen je tako da ga rukom podeshavash bez silazenja sa motora ili bilo kakvih drugih smetnji, shto ukazuje na to da su i u fabrici rachunali da ce biti potrebno svako malo podeshavati ler gas. Ja sam imao XL-500R i bio je star barem 20 godina (u saobracajnoj je pisalo da je proizveden '88., mada chini mi se da je bio stariji josh oko pet godina), tako da je moguce da ovo o chemu pricham je vremenom unapredjeno ili je jednostano posledica godina. Inache, XL je predivan motor i ako je taj koji kibicujesh u ok stanju ima da uzivash. . Moj je troshio na otvorenom putu 3,2 l/100km!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan NA mojoj XL je trebalo povuci saug u zavrnuti shtaf ler gasa, naravno, kada je motor hladan. Kada je zagrejan nije bilo potrebno nista od toga. Shraf ler gasa je pristupachan i napravljen je tako da ga rukom podeshavash bez silazenja sa motora ili bilo kakvih drugih smetnji, shto ukazuje na to da su i u fabrici rachunali da ce biti potrebno svako malo podeshavati ler gas. Ja sam imao XL-500R i bio je star barem 20 godina (u saobracajnoj je pisalo da je proizveden '88., mada chini mi se da je bio stariji josh oko pet godina), tako da je moguce da ovo o chemu pricham je vremenom unapredjeno ili je jednostano posledica godina. Inache, XL je predivan motor i ako je taj koji kibicujesh u ok stanju ima da uzivash. . Moj je troshio na otvorenom putu 3,2 l/100km!!! da nije bila crvene boje,odlicno ocuvana i prodata u svilajnac ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2540 Napisano Februar 21, 2008 Andragog, 5111 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pali lako,ne brini za to!!!Vozim Dominatora,to je skoro isto kao XL,trosi mi 5 l na putu a boga mi ide i do 8 l ako divljam.Jeftin je za odrzavanje,itd...2 litre ulja ide,menjas kad hoces.Ja vozim mineral Castrol 15-50,ima ga u svakoj radnji.Pozdrav, i kupuj,vec je pocela sezona.Pozzz,brrrmmmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 21, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan vazi, ma ima da uzmem, valjda ce za vikend biti gotova, pa da u nedelju odem po nju.... jaoooo. vec par noci nemogu da spavam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Februar 21, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan vazi, ma ima da uzmem, valjda ce za vikend biti gotova, pa da u nedelju odem po nju.... jaoooo. vec par noci nemogu da spavam.... ...Брррм сад стигох... Брррр.фебруар... :-[ А тек што нећеш да спаваш Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 22, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan kolko moze da ide ona? max? kolko ide tvoja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Februar 22, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan ja sam se bash sa tom shto ti hocesh da kupish vozio uporedo 160km/h bez ikakvih problema, a mozhe sigurno josh malo preko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 22, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan sta? jel bas tu, ili neku takvu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Februar 22, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=15299.msg208357#msg208357 date=1203695164] ja sam se bash sa tom shto ti hocesh da kupish vozio uporedo 160km/h bez ikakvih problema, a mozhe sigurno josh malo preko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 22, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=15299.msg208564#msg208564 date=1203720570] link=topic=15299.msg208357#msg208357 date=1203695164] ja sam se bash sa tom shto ti hocesh da kupish vozio uporedo 160km/h bez ikakvih problema, a mozhe sigurno josh malo preko... aha! pa sta jel bila tvoja, ili si samo uzeo da probas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 227 Napisano Februar 22, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Covece, jel ti citas sve sta je decko napisao ili "izmedju redova"? Vozio uporedo, znaci pored njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 22, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan jebga, brate, nemogu da skontam. nisam glup bas,... al nemogu da skontam odma. sta se przis odma koji kurac? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 23, 2008 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Momak polako,vidis da ljudi pokusavaju da ti pomognu a ti ih psujes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 227 Napisano Februar 23, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ma i ja sam lud sto bilo sta pisem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 23, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ma ne ljuti se niko! sto bi se ljutio! brrko, nemoj da me pogresno shvatis, nisam ja nista reko, da tebe opsujem... taman posla. nego eto, pitam sve u vezi motora, jer neznam nista o njemu. a treba da ga kupim, zato se i interesujem za sve, mozda sam dosadan, i naporan, i malo glup, al sta cu, mlad sam,.... pocetnik... :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 227 Napisano Februar 23, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ma opusteno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Februar 23, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan XL600 je odlicno, pouzdano i dugotrajno magare. naravno, ako se odrzava i koristi kako treba. nesto kao XT. prevljene su 80-ih, tako da je radjeno kvalitetno. agregat nije isforsiran, ali ga lepo i lagano zagrej pre cepanja. posto imas samo kick, podesi kako treba i karburatore i ventile i dekomp radi lakseg startovanja. a terati ga 160 (ako uopste moze toliko) u bilo kakvim uslovima i konfiguraciji je SILOVANJE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...