Marokanac 1882 Napisano Septembar 29, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan ZDRAVO PRIJATELJI !!! ............. OVO CE BITI PRVENAC (na neki nacin)........ja cu preporuciti putopis (naseg druga NEMO) koji je na odlican nacin postavio fotografije i tekst nase zajednicke voznje po Sloveniji, Hrvatskoj i delom Bosne i Hercegovine......... Znaci idemo ovako.......... 18/09/2014 moj drug Boki (vlasnik restorana "Slonce" u Zemunu) i ja smo krenuli rutom koju sam ja odabrao iz Beograda (SRB) do Ribnice (SLO). Evo cele rute na Google Maps........... 1. dan..........Beograd (SRB) - Ribnica (SLO) 2. dan..........Ribnica (SLO) - Pula (CRO) 3. dan..........Pula (CRO) - Starigrad/Paklenica (CRO) 4. dan..........Starigrad/Paklenica (CRO) - Neum (BiH) - Sarajevo (BiH) 5. dan..........Sarajevo (BiH) - Beograd (SRB Ukupno predjeno 2.070 km .................... bez ikakvih problema, uz puno, puno zadovoljstva. :takoje: Znaci, kao sto sam napomenuo u pocetku ja necu opisivati celu voznju, niti postavljati fotografije..............jer je to uradio nas drug "NEMO" inace iz Ljubljane, vozi BMW K1600GT. Covek je pun energije iako je vrlo, vrlo star ..............ima cak (za neverovati) preko 64 (slovima = sezdeset cetiri godine) i ja mu se divim na vitalnosti :care: Link za njegov putopis (koji je i moj u neku ruku) je: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104874-docek-u-ribnici-rastanak-u-neumu/page__pid__1675792#entry1675792 Ali, ajdemo od pocetka..........da malo opisemo ono sto nas drug Pavel ili Pavle ili "Nemo" nije mogao da uradi jer nije bio prisutan. Napomenuo sam da smo krenuli nekom mojom rutom kako ne bi isli autoputem Beograd-Zagreb. Isli smo na granicni prelaz blizu Erduta (preko Novog Sada i Kule) za Osijek pa kroz Slavoniju sve ravno do Koprivnice i onda "nizbrdo" preko Krizevaca i Zagreba do Brezice (Boki zamenio gume kod Vulkanizerstva Lasic, montira je Michelin Pilot Road 4 - Trail napred i GT pozadi), zatim smo nastavili do Ribnice gde su nas sacekali nasi drugari..........Slovenci. Uz put smo stali na kaficu ......... i gaaaassssssssssssssssss.............. :moto3: Sad nastavite sa citanjem putopisa putem link adrese navedene nesto vise u ovom tekstu. -_- jel ste zavrsili ? Ako jeste............onda nastavite sa citanjem i gledanjem ovde............jer nije ceo put jos gotov........ Sebi dozvoljavm malo sale.........nadam se da vam ne smeta ............ puno. Ajde da sebi dam slobodu i da dodam nekoliko fotografija koje je moj drug NEMO izostavio a meni se cini da imaju mesta i da treba da ih vidite............ a to je na primer u Slavkovom "Gallop Pub" ima jako puno izuzetno zanimljivih detalja kao to su: i zid koji je Slavko prekrio sa "kriskama" stabala i mogu vam reci da je jako, jako tesko gledati u taj zid jer neka opticka igra se desava...........valjda........ dorucak u Puli kod naseg domacina "Mile Fazer".......... zatim, jedan drugarski zagrljaj naseg doajena Mister NEMO............. i tada je nas drug Gaspar "okrenuo" stotku.......... zatim nase kupanje u prohladnoj vodi Jadranskog mora kod Starigrad/Paklenica krajem dana 20/9/2014 ....... Rastanak sa Andrejom, Jozom i Gasparom u Starigrad/Paklenica i nastavak sa Pavle (Nemo) i Bentch do Neuma na izuzetnu jagnjetinu..........(samo 300 km dalje i isto toliko nazad su vozili Pavle i Bentch, ja sam im na tome izuzetno zahvalan.........drugari - HVALA!!!) U Plocama smo stali i kupili pice razno (ja sam kupio Proshek i maslinovo ulje, Pavle i Bentch neke travarice.........) Jagnjetina......... po 1/2 kg svakome na po oval kako ne bi bilo svadje.......... Domaca pogaca ispod satcha........ i normalno sve to zaliveno sa dosta HLADNOG piva............... nastaljamo malo kasnije, jer tu smo se rastali sa Pavlom i Bentch-om, oni nazad do Paklenice a mi za Sarajevo gde cemo prespavati............. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanozibandit 22 Napisano Septembar 29, 2014 U prolazu, 48 postova Lokacija: Zemun, Srbija Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Razočaran sam što mene niste zvali, a obećao mi je Sloba da će me zvati. I ja ću uskoro da okrenem stotku kao prvi vlasnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanozibandit 22 Napisano Septembar 29, 2014 U prolazu, 48 postova Lokacija: Zemun, Srbija Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Čuj Sloba, Boki, kakav Sloba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Septembar 29, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Ajde malo pojasni Milanlj74 - nista ne razumem.............ko je trebao da te zove i gde? Ukoliko mislis na Bokija iz Zemuna ? sto ga imas na slikama ...........ne razumem :zbunjen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Septembar 29, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ti je da nazoves Bokija i da ga pitas sto te nije zvao..........ako ti je vec rekao da cete zvati...........mada u ovom slucaju, mi smo bili gosti u Sloveniji a oni tebe ne poznaju i stotka u ovom slucaju ne znaci nista, ja sam to napomenuo cisto zato sto se desilo......... Zao mi je, mislim da je doslo do nestporazuma..... Pozdav Milane......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Septembar 30, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan ZDRAVO PRIJATELJI !!! ............. OVO CE BITI PRVENAC (na neki nacin)........ja cu preporuciti putopis (naseg druga NEMO) koji je na odlican nacin postavio fotografije i tekst nase zajednicke voznje po Sloveniji, Hrvatskoj i delom Bosne i Hercegovine......... Znaci idemo ovako.......... 18/09/2014 moj drug Boki (vlasnik restorana "Slonce" u Zemunu) i ja smo krenuli rutom koju sam ja odabrao iz Beograda (SRB) do Ribnice (SLO). Evo cele rute na Google Maps........... 1. dan..........Beograd (SRB) - Ribnica (SLO) 2. dan..........Ribnica (SLO) - Pula (CRO) 3. dan..........Pula (CRO) - Starigrad/Paklenica (CRO) 4. dan..........Starigrad/Paklenica (CRO) - Neum (BiH) - Sarajevo (BiH) 5. dan..........Sarajevo (BiH) - Beograd (SRB Ukupno predjeno 2.070 km .................... bez ikakvih problema, uz puno, puno zadovoljstva. :takoje: Znaci, kao sto sam napomenuo u pocetku ja necu opisivati celu voznju, niti postavljati fotografije..............jer je to uradio nas drug "NEMO" inace iz Ljubljane, vozi BMW K1600GT. Kako smo se odlično proveli, ova vožnjica starih (sudeći po meni ) prijatelja i zaslužuje da je predstavljena u dve odvojene teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Septembar 30, 2014 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan ZDRAVO PRIJATELJI !!! ............. OVO CE BITI PRVENAC (na neki nacin)........ja cu preporuciti putopis (naseg druga NEMO) koji je na odlican nacin postavio fotografije i tekst nase zajednicke voznje po Sloveniji, Hrvatskoj i delom Bosne i Hercegovine......... Znaci idemo ovako.......... 18/09/2014 moj drug Boki (vlasnik restorana "Slonce" u Zemunu) i ja smo krenuli rutom koju sam ja odabrao iz Beograda (SRB) do Ribnice (SLO). Evo cele rute na Google Maps........... 1. dan..........Beograd (SRB) - Ribnica (SLO) 2. dan..........Ribnica (SLO) - Pula (CRO) 3. dan..........Pula (CRO) - Starigrad/Paklenica (CRO) 4. dan..........Starigrad/Paklenica (CRO) - Neum (BiH) - Sarajevo (BiH) 5. dan..........Sarajevo (BiH) - Beograd (SRB Ukupno predjeno 2.070 km .................... bez ikakvih problema, uz puno, puno zadovoljstva. :takoje: Znaci, kao sto sam napomenuo u pocetku ja necu opisivati celu voznju, niti postavljati fotografije..............jer je to uradio nas drug "NEMO" inace iz Ljubljane, vozi BMW K1600GT. Kako smo se odlično proveli, ova vožnjica starih (sudeći po meni ) prijatelja i zaslužuje da je predstavljena u dve odvojene teme. nešto sam računao zbir godina starosti ucesnika i došao do cifre 550 godina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1786 Napisano Septembar 30, 2014 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan ZDRAVO PRIJATELJI !!! ............. OVO CE BITI PRVENAC (na neki nacin)........ja cu preporuciti putopis (naseg druga NEMO) koji je na odlican nacin postavio fotografije i tekst nase zajednicke voznje po Sloveniji, Hrvatskoj i delom Bosne i Hercegovine......... Znaci idemo ovako.......... 18/09/2014 moj drug Boki (vlasnik restorana "Slonce" u Zemunu) i ja smo krenuli rutom koju sam ja odabrao iz Beograda (SRB) do Ribnice (SLO). Evo cele rute na Google Maps........... 1. dan..........Beograd (SRB) - Ribnica (SLO) 2. dan..........Ribnica (SLO) - Pula (CRO) 3. dan..........Pula (CRO) - Starigrad/Paklenica (CRO) 4. dan..........Starigrad/Paklenica (CRO) - Neum (BiH) - Sarajevo (BiH) 5. dan..........Sarajevo (BiH) - Beograd (SRB Ukupno predjeno 2.070 km .................... bez ikakvih problema, uz puno, puno zadovoljstva. :takoje: Znaci, kao sto sam napomenuo u pocetku ja necu opisivati celu voznju, niti postavljati fotografije..............jer je to uradio nas drug "NEMO" inace iz Ljubljane, vozi BMW K1600GT. Kako smo se odlično proveli, ova vožnjica starih (sudeći po meni ) prijatelja i zaslužuje da je predstavljena u dve odvojene teme. nešto sam računao zbir godina starosti ucesnika i došao do cifre 550 godina. bolje da si zbrajao kilograme........nekako se lakše podnosi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Octobar 1, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Znaci da rezimiramo.......... Ekipa odlicnih prijatelja......napominjem odlicnih i starih i mladih duhom ..........je imala znaci sledece mere .......od prilike: Tezina: UKUPNO - 0,815 TONA ........... ili 815 KG POJEDINACNO: - Stane "Dzems Bond"............ 60 kg - Pavle RT...................... 90 kg - Andrej FJR....................110 kg - Joze Honda.................... 80 kg - Pavle GT......................100 kg - Bentch GS..................... 80 kg - Gaspar GS..................... 80 kg - Boki GSA...................... 90 kg - Marokanac GSA.................125 kg I to kako god da racunas izadje 815 kg..............STRASNO !!! Tu ne racunam Vili-ja sekretara MzM iz Kopra koji je vozio jedan manji deo sa nama, ne racunam Mileta Fazer iz Pule koji je isto tako kratko po Puli vozio sa nama........ Eh sada..............godine.................tu znam samo godine od Pavla RT (koji je strasno star i "kvari" nam prosek.... ) Moje godine .... 57 god. i Bokijeve ...45 god. Kad se sabere ima i tu dosta tih............godina, ali ima i tu mnogo iskustva, lepote (sta je?........kao nismo sarmantni mladici ? ........ To je to............ Vidimo se......... :zdravo: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Octobar 1, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK................od Neuma do Beograda preko Sarajeva. Rastali smo se posle jagnjetine u Neumu (preporucujem svakome, jagnjetina je izvrsna.......). Bentch i Pavle GT su se vratili do Paklenice a Boki i ja smo krenuli prema Sarajevu preko Mostara.........uostalom, tako vodi put....... Vreme je lepo..........do Mostara. Prilikom slikanja, dok smo se priblizavali Starom mostu, videcete sa leve strane na fotografijama kako se priblizava nevreme......... prekinuli smo snimanje i ............ tutanj do najblize pumpe da se obucemo kako dolikuje i idemo dalje..........sa kisnim kombinezonima. Stigli smo u Sarajevo posle lagane voznje vrlo klizavim putevima, dosta nafte na putu.......... Smestili se u jedan hotel pored "Bascarsije" i odosmo lagano na cevape u poznatu cevabdzinicu "Hodzic 1"....... Celo Sarajevo nekako odaje neku promenu u smislu da je sada to nekako naglaseno Orijentalni grad, mnogo vise nego sto je bio ranije..........meni to ne smeta........njihova odluka.......ali malo je napadno...... Ono sto je malo cudno..........je nacin kako obavestavaju prolaznike gde je WC Jako mi se svidela radnja u kojoj ima svih vrsta ............ zrnevlja, grickalica.........prelepo......... Dok, najtuznije ili najruznija radnja koju sam video je............ Cista prevara koja koristi ljudsku slabost kada je u zdravstvenom problemu............tuzno...... Radnje zanatske su postale raritet svuda................ sem u Sarajevu.......BRAVO ! ili lepi duhoviti nazivi za hotel........ Nasi motori su prespavali pod nebom koje nije bilo vedro, cele noci je padala kisa........ Juto je osvanulo (oko 09:00 AM) kisovito..........dok je u Starigrad/Paklenici vreme bilo takvo da je dozvoljavalo .............. da se Bentch kupa..........u moru........... Sta da se radi.............karte su tako "podeljene"............. Obukli smo "ronilacko-kisna odela" i nastavili za Beograd preko Tuzle, Brckog pa na autoput da Boki overi racun za povracaj PDV-a za gume............ Vozili smo sve po kisi.............do oko 20 km od Beograda, i stigli svako svojoj kuci......... Taman je naisao sa posla moj mladji sin, pa je mogao malo da slika tatu kako izgleda on a i motor posle voznje po kisnom vremenu....... i eto to bi bilo to, tako smo se malo navozali ........... malo sa drugarima, malo sami............ malo po suncu ...........malo po kisi...........ali stalno sa malim osmehom na usnama........i sa velikim zadovoljstvom u dushi...... Pozdrav svima i hvala na komentarima i citanju............ :zdravo: ................. i ne mogu da se uzdrzim a da ne stavim i .......... bez losih namera - eto tako mi doslo......... Ciao................. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Octobar 6, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Lepo Marokanac, lepa vožnja i lepo druženje. Komentarisali smo žena i ja onih vaših 1/2 kg jagnjetine. Njen komentar je bio : Ako mogu i ako ima prija, neka im je na zdravlje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Octobar 12, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Lepo Marokanac, lepa vožnja i lepo druženje. Komentarisali smo žena i ja onih vaših 1/2 kg jagnjetine. Njen komentar je bio : Ako mogu i ako ima prija, neka im je na zdravlje! Pozdravi Gospodju i sto se tice jagnjetine, mozda mozemo i malo vise ........ ali pazimo na liniju A prija nam i neka nam je na zdravlje...........nadam se. Pozdrav.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Octobar 13, 2014 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo kao i uvek Druze, tvoje putopise treba citati preko zime, jer onda tako imam utisak da mi sezona traje 12 meseci. Veliko HVALA 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...