Jump to content

Moto Zajednica

Bjelašnica 2014

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 451 postova

Moto skup u Sarajevu, prilika da se provozam po okolnim planinama... Prošle godine je to bila Jahorina, ove godine Bjelašnica...

Prva pauza i malo šetnje pored hotela, iznad Zvorničkog jezera...

8nuVL4Vl.jpg

Dvesta metara dalje novo izgrađena crkva i sada, pošto imam Teneru, prilika i da obiđem i ovo mesto, pošto je prilaz šljunčanim putem...

nxizREql.jpg

Nekako srce mi puno čim sam prešao u Bosnu, tako da sam morao da stanem i da zabeležim trenutak na putu ispred Vlasenice...

DBmpjchl.jpg

Sledeća pauza na ski centru Igrište. Nekako tužna scena, sve zapušteno , sve zaraslo u korov...

oAr5T2Yl.jpg

Dalje nastavljam i pravim par kratkih pauza na ravnoj Romaniji, da se divim lepim pejzažima...

hYJqMT0l.jpg

Jako je lep deo pravog puta na ravnoj Romaniji, oivičen velikim krošnjama drveća sa strane...

dBVCc1Dl.jpg

Dolazak u Sarajevo i pravac čaršija i druženje sa mojim cimerom i drugom iz vojne škole Esadom Lekovićem.

Dosta vremena prošlo, neka ružna vremena iza nas i lepa sećanja na naše mladalačke dane...

m9pyj7ql.jpg

Nekako vreme se natmurilo, taman kad sam krenuo, poče kiša i mokar ko miš dođo do hotela, pošto sam u grad išao u civilnom odelu. Tako da se ne čudite kad na sledećim fotografijama budete videli raširene pantalone, zavezane rukavice i patike sa strane. To ja sušim veš sa strene, nije nikakav modni detalj... ;)

KADA PARKIRATE MOTOR NA ČARŠIJI SLOBODNO PARKIRAJTE U PODZEMNIM GARAŽAMA... motor vam je na sigurnom i platićete za par sati 2, 3 marke

Ujutro ustajem i pravac Bjelašnica. Put prema Kalinoviku i odvajanje desno prema Igmanu i Bjelašnici. Sve isto, kao da nije prošlo 20 godina, kada sam prolazio ovuda zadnji put.

rHM8usMl.jpg

Lepa i prijatna vožnja. Vozim lagano , puštam svi da me pretiču i uživam u predivnim prizorima. Želim da budem sam na putu i to mi i uspeva, jer nema puno saobraćaja... Dolazim do same ski staze, parkiram motor i sećam se samo koliko sam dana proveo skijajući na ovoj planini. Prilazi mi čovek mojih godina, vidi Ša registraciju, pita kako smo prošli u poplavama. Čovek je čovek, ako je čovek...

Fk6ebXGl.jpg

Vraćam se iznad i pored hotela i se penjem šljunčanim putem, kroz šumu, prema vrhu Bjelašnice. Moram da kažem da su mi to pokazali momci na kvadovima koji su se tuda vozili...

dlTfzfUl.jpg

Iz šume izlazim na visoravan i vrh bukvalno gledate podignute glave... Normalno, moja mokra oprema se uspešno suši... ;)

cCp6yl9l.jpg

Pogled sa leve strane puta opčinjavajući. U daljini se vidi Treskavica i ostali planinski vrhovi... Klima se polako menja i osećate dah planine oko vas...

hbk1lwSl.jpg

Ostajem desetak minuta i uživam u lepoti prizora. Gledam desno i vidim vrh i serpentine od kojih mi se ledi dah. Sve mi to izgleda strašno strmo i zahtevno za mene kao novopečenog enduraša...

01Fa8O7l.jpg

Prvo sam pomislio da izađem peške a onda kažem sam sebi , pa za ovo i jesi kupio ovaj motor. Polako krećem uzbrdo... Na okukama strašno. Mekana rizla, okret za 180 stepeni, ako daš gas ode u brdo, ako je mali staješ, ako nagneš motor padaš. Ali malo po malo, mic po mic i polako napredujem prema vrhu... Pogled vredan divljenja...Evo jedan trenutak... Put, motor i nebo...

RH6UFvml.jpg

Iza svake krivine razmišljam da odustanem, ali nećeš Momire odustati, jel si bajker ili pi.ka... hahahaha

Polako izlazim na vrh... Iza mene metereološka stanica...

VD6lzMql.jpg

A sa leve strane srušen u bombardovanju objekat...

A308etOl.jpg

U produžetku plato Bjelašnice prepuna ogromnih vrtača, koje ni leti ne izgledaju naivno a naročito zimi...

LkRL0uzl.jpg

Niz ski stazu puca pogled na Sarajevo, Romaniju, Igman i tako do u nedogled...

DwGIldWl.jpg

Uživam u prizoru ali i sa zebnjom razmišljam o spustu dole niz serpentine...Ali posle pedesetak metara, vidim da vozim pravi enduro motor. Jedan cilindar, samo sa gasom regulišem brzinu spuštanja... SREĆA, SREĆA, RADOST... U Ž I V A N C I J A ... pozajmljujem citat iz sunđer Boba... hahaha

C94q2Ogl.jpg

Kroz šumu vozim čak i u drugoj brzini.... hahahaha...Nastavljam prema Igmanu. Nekad sam tamo voleo da odem na trčanje na skijama...Šetnja i uživancija...

1nIri9Ol.jpg

Vraćanje do hotela, šetnja čaršijom, kolači, kafica, malo, moto skup i pravac hotel, ispunjen doživljajima u toku dana... Ujutro ustajanje, ljubazno pozdravljanje sa recepcionerkom i hladan tuš... Shvatam da devojka gleda pravo kroz mene i ne progovara... Okrećem se i ništa, izlazim... Ali i to se dešava... Indoktrinacija omladine je velika... Čovek sa kojim sam se video na čaršiji je izgubio sina od 12 godina. Granata sa Srpskih položaja ga je ubila kad ga je slao po vodu, a dočekao me je kao svog naj rođenijeg. A onda ovo... Ali ko zna ...svako ima svoj život i kao što rekoh čovek je čovek , ako je čovek... :) A da spavao sam u hotelu u delu grada koji pripada muslimanskom delu...

Pravac Romanija i kratak predah i pauza u blizini Crvenih stena. Na fotorafiji se vidi stena koju sam ispenjao, odmah ispod barjaka. Ceo dan smo penjali 150m čiste vertikale, za one koji su imali dodira sa alpinizmom, ocena 7, tehničko penjanje u većini smera...

(pre 20 godina)

hVB7LuIl.jpg

I tako polako za Šabac... Pitaju me momci mladi iz kluba, profesore kako možeš da putuješ ceo dan, zar ti nije smorno. Ako pročitaju ovaj putopis, možda će im biti jasno, a ako ne onda, kada budu imali malo više godina a možda ni tad. Bitno je da mi svi uživamo u vožnji motora na ovaj ili onaj način...

E pa ja se raspisah... Nešto me krenulo...Možda neke stvari nisam ni morao, ali eto otelo mi se...

VELIKI POZDRAV... 1zdravo.gif

• Podržavam 20

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: Suzuki gsx 750f

Svaka čast! Veoma lepo. Vidi se da je bilo uživanje. Meni je bilo uživanje da čitam.

Ipak, moram da prokomentarišem da mi užasno teško padaju te stvari kao odnos te devojke na recepciji prema tebi. ČOVEK JE ČOVEK, AKO JE ČOVEK- lepo rečeno. Samo uvek treba da se izborimo sami sa sobom da nam takvi događaji ne unesu gorčinu u lepotu doživljenog.

Pozdrav!

BRACO

dogovoreno... imam ja to arhivirano... 0takoje.gif

JohnyB

opravićemo... 1aha.gif

nemo

Moto ko moto, to je uvek slična priča...lepo je sresti poznate ljude, videti motore...

Eto kad načeh temu... dolazim u petak na kapiju, nema rezervisanih hotela. Ovaj hotel sam, sam našao ,,IMZIT,,

spavanje je 27 e. ali pošto sam bio i ranije gost, recepcionerka mi je ipak spustila na 15e. ... Nije u redu da posle puta,

sam lutaš i tražiš hotel...

• Podržavam 1

Debeljan...

Hvala... 1zdravo.gif

Vjeko

Pa nije mi bilo svejedno, ali ovo čisto da napišem... Dosta ljudi voli da ode u Sarajevo, ali čisto da se zna da i ovakve stvari mogu da vam se dese... Daleko od toga da je to tako. Narod je uglavnom ljubazan u komunikaciji... Za mene lično , koji sam živeo u Sarajevu to nikad neće biti isti grad. IlI bar zasada nije. Pre je imao dušu multietničke sredine, danas je to isturena tačka u Evropi muslimanskog sveta. Ali nećemo o tome...

Aj mi da se vozamo i uživamo... 1zvizduk.gif1zdravo.gif

• Podržavam 2

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

RH6UFvml.jpg

Iza svake krivine razmišljam da odustanem, ali nećeš Momire odustati, jel si bajker ili pi.ka... hahahaha

Samo napred, nema odustajanja. U skorijoj buducnosti ce ti ovakav makadam izgledaati kao autoput. ;)

Odlican motor si pazario.

Nek` ti je sa srecom!

s a n j a

Jadža

hvala0takoje.gif

BusMan

Da, što ga više vozim sve mi više leži... Mlad sam, vreme preda mnom, hahahaha... Šala, ali stvarno, ono što mi je bilo strašno sada postaje izazov i uživanje... Hvala za motor... Pre zadovoljan izborom tipa motora... 1aha.gif 1zdravo.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja