zeljko_srb 8 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan popravljam neku neonku staru, i imam jedan problem, dok je bila na plafonu, jednom kad sam je hteo upaliti, samo je nesto jako puknulo, kao petarda, i malo se zagaravio plafon, nisam znao sta je, ja ponovo pritisnem prekidac, ono opet puf! i posle nekoliko puta je radila normalno, kad upalim ona pali,... i ja reko, posle par dana da je otvorim da vidim sta je. kad ono, medjutim! cim sam video, odma sam spazio, u ceme je probljem! jedan kondenzator se raspo, kao da je neko stavio petardu u njega, tako je izgledo. i ja pogledam ono pise na njemu 25 000 piko farada. i ja gledam tu u delovima, kad nadjem jedan novi, ruski, original, za ficu,... pise na njemu, 0,25 mikro farada. i ja se razmisljam jel to dodje isto, kad se zarez pomera ulevo... nije mi jaso, znaci da li dodje isto? meni je ovako 0.25 mikro F 25000 piko F red velicina mili: 1 puta 10 na -3 mikro: 1 puta 10 na -6 nano: 1 puta 10 na -9 piko: 1 puta 10 na -12 znaci jel je isto ili nije, ili je vece, ili manje???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Februar 15, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan znaci neradi mi steker u garazi ja postavim tenu u garazu omasio nesto :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pa ako neko zna nek mi kaze... :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 15, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan cekaj ,u armaturi imas dva kondenzatora onaj mali plasticni i onaj veliki uglavnom aluminijumski...u svakom slucaju nije isto,ali mozes i da izvadis taj stari i radice bez njega i resio si problem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan E PA DA, zato mi je i cudno, taj veliki aluminijumski je ok, a ovaj mali, kao neki plasticni, ili kartonski neznam, on se raspo, i par puta mi je upalila bez problema i bez njega, e sad ja neznam dal da ga stavim taj sto imam novi, ili da nestavljam nikakav, sta moze da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 15, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je taj samo za peglanje smetnji kada palis da ne krce radio uredjaji.izvadi taj stari sklopi to i ne brini ne guraj nista vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 15, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan popravljam neku neonku staru, i imam jedan problem, dok je bila na plafonu, jednom kad sam je hteo upaliti, samo je nesto jako puknulo, kao petarda, i malo se zagaravio plafon, nisam znao sta je, ja ponovo pritisnem prekidac, ono opet puf! i posle nekoliko puta je radila normalno, kad upalim ona pali,... i ja reko, posle par dana da je otvorim da vidim sta je. kad ono, medjutim! cim sam video, odma sam spazio, u ceme je probljem! jedan kondenzator se raspo, kao da je neko stavio petardu u njega, tako je izgledo. i ja pogledam ono pise na njemu 25 000 piko farada. i ja gledam tu u delovima, kad nadjem jedan novi, ruski, original, za ficu,... pise na njemu, 0,25 mikro farada. i ja se razmisljam jel to dodje isto, kad se zarez pomera ulevo... nije mi jaso, znaci da li dodje isto? meni je ovako 0,25 mikro F 25000 piko F red velicina mili: 1 puta 10 na -3 mikro: 1 puta 10 na -6 nano: 1 puta 10 na -9 piko: 1 puta 10 na -12 znaci jel je isto ili nije, ili je vece, ili manje???? 25.000 piko = 25 nano 0,25 mikro = 250 nano Nije isto kao sto vidis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ok, vazi onda. uradicu to sto kaze wice. pozdrav i fala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 16, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan neonka postavljena i radi, nisam nista diro u vezi kondenzatora, ostavio sam onaj pokvareni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Suzuki_Milan 1 Napisano Februar 18, 2008 U prolazu, 23 postova Lokacija: Veliko Gradiste--Srebrno jezero Motocikl: Gsx-R 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da ti je to obicni rc-clan koji ti sprecava smetnju na tv-u ili radiu kada palis i gasis neonku ! moze i bez njega svakako ! pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Februar 18, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan znam, montiro sam neonku, i radi i bez njega. ok. super je sve! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Februar 19, 2008 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Eh povuko si nogu sad se tip u Garazi raspituje o spliterima za kablovsku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZooM 8 Napisano April 17, 2017 U prolazu, 36 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan 0,25uF=250n=250000pF Послато са HTC Desire 320 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 853 Napisano April 17, 2017 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova Prijavi odgovor kao problematičan Druze sto ne saceka jos malo do februara pa da im odgovoris na desetogodisnjicu od postavljenog pitanja,mislim da bi im stvarno znacilo 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 18, 2017 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...