Dzoni1991 57 Napisano Avgust 13, 2014 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda nc700x Prijavi odgovor kao problematičan Ima li jos neko sa foruma Hondu Varadero 125cc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brkicNS 139 Napisano Avgust 25, 2014 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan Uz duzno postovanje vozacima Aprilije Pegaso, bezi od toga kao da te djavo juri... Samo jedna rec - frajlauf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Avgust 26, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Malo kasnim u temu ali da ti iznesem moje iskustvo. Polozio sam krajem prosle godine i polagao sam odmah za A na Hondi NC700x sto bih i tebi preporucio idi odmah na A, vidim da se vecina kolega slaze sa time. Sto se tice izbora motora, nije problem 600-700ccm motor ali ces se daleko konfornije osecati na nekom manjem i laksem motoru. Odmah nakon polaganja (sledeci dan) sam probao koleginu Hondu Shadow i imao sam osecaj kao da vozim TENK, bukvalno sam se borio sa motorom, bio mi je pretezak i jednostavno mi nije bilo ugodno da ga vozim... Dok na mojoj Rebelci 125 ccm mi je bilo daleko prijatnije i mnooogo lakse za voznju i upravljanje. Do sada sam napravio oko 5-6000 na rebelci 125 i nedavno sam ponovo probao istu onu Shadowku od kolege i iako se i dalje oseti razlika u tezini motora osecaj nije ni slican kao prvi put, jednostavno mogu da ga vozim bez napora... sto znaci jednostavno mi je trebalo iskustva. Sada nameravam da prodam Rebela i da kupim ako bude srece Magnu... Ukratko: Moze odmah veliki motor ali ce ti biti daleko lakse i konfornije na nekom manjem i laksem dok ne steknes bar malo iskustva. Ako uzmes manji motor bice ti lakse ali ce ti dosaditi za jednu sezonu i posle moras da se cimas oko prodaje i kupovine drugog. I da se razumemo 5-6000 je veoma mala i smesna kilometraza i i dalje si pocetnik ali je sigurno sasvim dovoljno da se osecas opustenim i na "velikim" motorima. Odmah velika kubikaza ili prvo mala je odluka koju sam treba da doneses i obe opcije imaju sve pluseve i minuse pa odmeri sam sta ti odgovara. P.S. Pocetnicki motor ne postoji, pad i sa skutera i sa R-a podjednako boli i moze da bude podjednako opasan (pod uslovom da su pri istoj brzini ). Imaj to u vidu. Srdacan pozdrav i mnogo bezbednih kilometara! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Avgust 26, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje uzmi manji motor za pocetak, bar jednu sezonu. Naucices puno, spasice ti glavu par puta jer da imas jaci motor usao bi u problem kojeg zbog manjka iskustva nisi ni svestan a ovako imas vremena da odreagujes. Naucices bolje da vozis zbog lakse upravljivosti i steci ces iskustvo i samopouzdanje da mozes da zalegnes u krivinu kada je potrebno. Usput dok vozis vidis sta volis. Da li zelis duze voznje ili ti se vise svidja kratko a slatko na nekom R-u itd. Usput naucis malo i o mehanici i odrzavanju. Sa novcane strane, kada ga olupas, bice jeftinija popravka, manje trosi, jeftinija registracija itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11475 Napisano Septembar 1, 2014 Drug član, 1283 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Od ta tri Transalp i da se sit navozas i nakampujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draguljce 9 Napisano Septembar 26, 2014 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa skutera presao na Kawasaki ER 6n i bilo je OK. Samo oprezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...