Jump to content

Moto Zajednica

Prvi motor u zivotu!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :)

Malo kasnim u temu ali da ti iznesem moje iskustvo. Polozio sam krajem prosle godine i polagao sam odmah za A na Hondi NC700x sto bih i tebi preporucio idi odmah na A, vidim da se vecina kolega slaze sa time. Sto se tice izbora motora, nije problem 600-700ccm motor ali ces se daleko konfornije osecati na nekom manjem i laksem motoru. Odmah nakon polaganja (sledeci dan) sam probao koleginu Hondu Shadow i imao sam osecaj kao da vozim TENK, bukvalno sam se borio sa motorom, bio mi je pretezak i jednostavno mi nije bilo ugodno da ga vozim... Dok na mojoj Rebelci 125 ccm mi je bilo daleko prijatnije i mnooogo lakse za voznju i upravljanje.

Do sada sam napravio oko 5-6000 na rebelci 125 i nedavno sam ponovo probao istu onu Shadowku od kolege i iako se i dalje oseti razlika u tezini motora osecaj nije ni slican kao prvi put, jednostavno mogu da ga vozim bez napora... sto znaci jednostavno mi je trebalo iskustva. Sada nameravam da prodam Rebela i da kupim ako bude srece Magnu...

Ukratko: Moze odmah veliki motor ali ce ti biti daleko lakse i konfornije na nekom manjem i laksem dok ne steknes bar malo iskustva.

Ako uzmes manji motor bice ti lakse ali ce ti dosaditi za jednu sezonu i posle moras da se cimas oko prodaje i kupovine drugog.

I da se razumemo 5-6000 je veoma mala i smesna kilometraza i i dalje si pocetnik ali je sigurno sasvim dovoljno da se osecas opustenim i na "velikim" motorima.

Odmah velika kubikaza ili prvo mala je odluka koju sam treba da doneses i obe opcije imaju sve pluseve i minuse pa odmeri sam sta ti odgovara.

P.S. Pocetnicki motor ne postoji, pad i sa skutera i sa R-a podjednako boli i moze da bude podjednako opasan (pod uslovom da su pri istoj brzini 1lol.gif). Imaj to u vidu.

Srdacan pozdrav i mnogo bezbednih kilometara!

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Bolje uzmi manji motor za pocetak, bar jednu sezonu. Naucices puno, spasice ti glavu par puta jer da imas jaci motor usao bi u problem kojeg zbog manjka iskustva nisi ni svestan a ovako imas vremena da odreagujes. Naucices bolje da vozis zbog lakse upravljivosti i steci ces iskustvo i samopouzdanje da mozes da zalegnes u krivinu kada je potrebno. Usput dok vozis vidis sta volis. Da li zelis duze voznje ili ti se vise svidja kratko a slatko na nekom R-u itd. Usput naucis malo i o mehanici i odrzavanju. Sa novcane strane, kada ga olupas, bice jeftinija popravka, manje trosi, jeftinija registracija itd.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja