Opasnost na putu 1 Napisano Avgust 3, 2014 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam pitanje koji bi motor preporučili meni kao visokom, a mršavom vozaču. Visok sam oko 190cm (+1,2cm) i težak oko 70kg (-2,3kg) i još malo pa punim 19 godina. Sada me zanima koji motor da uzmem, ne želim da preteram sa kubikažom i snagom, ali opet ne bih ni neudobnost neku preveliku. Do sada sam vozio skutere i ranije sa 13,14 godina sam vozio Jawe i Tomose. Potrebno mi je da motor može da predje nekih 50,60km a da ne osetim bolove u ledjima ili neke druge bolove. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SchnitzelWagooon 10 Napisano Avgust 3, 2014 U prolazu, 38 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Suzuki DR 650 RSE '95 Prijavi odgovor kao problematičan Enduro je mama sto se tice udobnosti, a i nisu neke agresivne masine. Odlicne za pocetnike. Ali, opet, sve zavisi sta se tebi svidja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Akashi Shimano 649 Napisano Avgust 3, 2014 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Tu i tamo... Motocikl: Bicikla Prijavi odgovor kao problematičan Varadero 125 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Opasnost na putu 1 Napisano Avgust 3, 2014 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na preporuci, ali nisam ljubitelj kruzera. Što se tiče Varadera, svidja mi se preporuka, ulazi taj motor u uži izbor. Evo ovako, najviše mi se svidjaju Enduro i R motori, razmišljao sam o Hondi 125 R ali ne znam koliko bi mi odgovarala. Zanima me koji Enduro motor biste mi preporučili od 125 ili 250cc. Hvala svima na pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Akashi Shimano 649 Napisano Avgust 4, 2014 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Tu i tamo... Motocikl: Bicikla Prijavi odgovor kao problematičan Previsok si za Hondu 125R, na tvom mestu bih zaboravio na R, što uključuje i Ninždu 250r. Možda Hyosung 250r, on je najveći iz te klase, ali si rekao da želiš udoban motor, te bih te ja toplo savetovao da uzmeš Varadero, pa kada dobiješ full A dozvolu uzmeš jednog V stroma, pogledaj i Apriliju Pegaso...Ribe vole i enduro motore 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SchnitzelWagooon 10 Napisano Avgust 4, 2014 U prolazu, 38 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Suzuki DR 650 RSE '95 Prijavi odgovor kao problematičan Po godinama dobices A2 kad polozis. U taj opseg spada vecina enduro motora uvezenih iz Svajcarske i neki jednocilindrasi cija snaga u saobracajnoj nije smanjivana.. Ne moras da se ogranicavas na 125 ili 250 jer ovi motori nisu nesto agresivni i mala zapremina ce ti brzo dosaditi. Odmah uzmi nekog jednocilindrasa 600, 650 kubika, ili ako imas malo vise kesa, udji u klan pa pazari Afriku ili Super Teneru. Voze se ko bicikli, a mogu i da povuku kad zatreba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Avgust 4, 2014 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Sine,neces da te bole ledja,a prvi izbor ti je R motor...Kao da si vec odlucio.Varadero ti je odlican izbor,nece nikad da te boli nista,ali pomenuo nisi da li imas a1,ili ces tek da polazes,pa ces samim tim dobiti a2.Moj klinac ima 190,i evo kako izgleda na njemu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 4, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan varadero 125,pegaso,kle 500,transalp,freewind. Pogledaj da li mozes sa svim njima upravljati sa A2. Trazi one koji imaju manje kw u saobracajnoj ako prelazi ogranicenje. Svi ovi motori su dobri za pocetnika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dominator96 864 Napisano Avgust 4, 2014 Svrati ponekad, 475 postova Lokacija: Temerin-Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako umzes varadra brzo ces shvatiti da ti treba nesto jace ( mozda i grsim) posto imas godina da polazes A2, sasvim lep motor mozes naci do 35kW,ali samo endure gledaj sad sve zavisi kakav ti je novcanik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Avgust 4, 2014 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Meni pada na pamet mozda i TDM. Jeste malo jaca kubikaza ali nije to strasno. Mislim da je to ok motor. Nije pretezak, visok je. Vidi razmisli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni1991 57 Napisano Avgust 4, 2014 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda nc700x Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro uzeo Varadera 125, visok sam 187 . Imam samo pozitivne utiske sto se tice udobnosti, ovo ti je ako ne najveci onda jedan od najvecih u klasi do 125cc. Time sam se ja i vodio. S obzirom da si pocetnik kao i ja, moja preporuka za Varadera . OK ide, malo trosi, lak je za voznju i upravljanje .. Ali mozda tebe interesuje nesto malo jace, ne znam. Za 50-60 km ovaj motor je sasvim korektan a i za vise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Avgust 4, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan TDM daleko prelazi 35kw i 0.2 koeficijent mase i snage, tako da za njegovu dozvolu to nikako nije motor. A i prilicno snage ima za pocetnika, a solidno je tezak za njegovih 70 kila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Opasnost na putu 1 Napisano Avgust 4, 2014 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima. Nemam položeno za motor, ali planiram da polažem. Motor ću kupiti zimi ili na proleće kada budem imao dovoljno para. Niste me razumeli, volim R motore, ali mi ne pada na pamet da zbog toga mučim sebe, tako da sam odmah znao da od toga nema ništa. Ali Honda CBR125R mi je izgledala kao pristojan motor, sedeo sam na njemu i nije mi bilo neugodno, sada za dužu vožnju ne znam kako bi bilo. Varadero mi se čini kao dobar izbor, vidim dosta pozitivnih kritika o njemu, svakako ću razmisliti o još nekim predlozima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Avgust 4, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki tengai 500 29kw pravi eduro za visoke vozace a vozi se sa A2 kategorijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Avgust 5, 2014 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Kako si krenuo pisanje pomislio sam da imas 220 cm minimum. Mozes se ti spakovati na svaki motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Avgust 6, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Može i prst u oko, al' boli. Sent from my SM-N900 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 8, 2014 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kako si krenuo pisanje pomislio sam da imas 220 cm minimum. Mozes se ti spakovati na svaki motor. Slazem se u potpunosti..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...