radasin 40 Napisano Jul 12, 2014 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Aprilia RSV 1000r Husqvarna Norden 901 Expedition Prijavi odgovor kao problematičan Motor je pomesao vodu i ulje jer je semering na vodenoj pumpi propustio vodu u ulje. Sipao sam u masinu i ram benzin kako bi isti oprao, i sa alnaserom verglo motor sigurno nekih desetak sekundi. Ispustio sam to iz mašine i ostavio preko noći da se dobro iscedi i ispari. Stavio sam nove filtere i nasuo sam novo ulje ali je isto nakon sto sam motor upalio dobilo sivkasto smeđu boju. Proverio sam nivo vode u hladnjaku i bio je u redu, sto znači da je negde u masini zaostalo vode. Napominjem da sam skinu i glavu motocikla i istu nosio na hidrotest i ravnanje i novi diftun glave sam stavio i nove ležajeve u vodenoj pumpi za svaki slučaj! Čime isprati masinu i da li se sme motor voziti sa takvim uljem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Jul 12, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj voziti sa takvim uljem! Ako ti vise ne pusta vodu u masinu, mislim da nemas potrebe da ponovo ispiras masinu, dovoljna ce biti jos jedna promena ulja i filtera samo pusti da se dobro ocedi ovo ulje iz masine...bitno je da ne pusta vise vodu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jul 12, 2014 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da si u startu pogresio...trebao si da kupis neko jeftino ulje i da motor sa njim odradi jedno 5-10 min.da pukupi svu vlagu,njega onda ispustis i tek onda sipas neko kvalitetno ulje... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Jul 14, 2014 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to se desilo i meni na mom bivsem Pegasu. Sipao bio neko jeftino ulje, pustio ga da malo odradi i onda ga zamenio dobrim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radasin 40 Napisano Jul 17, 2014 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Aprilia RSV 1000r Husqvarna Norden 901 Expedition Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo sam, ulje se zuti ko novo prosuo sam to sto sam nasuo, sipao neko jeftino, upalio ga da radi nekih pet minuta, ispustio ga, zatim nasuo naftu, dobro ga izmucko, ispustio i to, nasuo novo i ono lepo zuto ko novo HVALA NA SAVETIMA 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...