Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha DT125R

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova

Danas sam pokusao da skinem ventil snage i nisam uspeo, cukao sam i sa jedne i sa druge strane, sklopio opet motor i kad sam ga upalio culo se u masini kao da si ubacio sraf. I kada skinem auspuh lepo radi, a kada stavim auspuh odmah pocinje da se gusi i cuje se to u masini zveketanje. Da li znate sta moze da bude to?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 8 postova

A pre nego sto sam sve to skidao, motor je radio lepo nije se gusio, nzm da li nisam zaebo nesto kad sam cukao da izbijem ventil snage? :/ i da posle tog zveketanja sam skinuo auspuh i pogledao kroz onaj otvor klip i imao je jednu liniju niz duz, kao da je zakacinjao u nesto, mada nemoguce da je zakacinjao ventil snage.

• U prolazu, 8 postova

Da vam javim da je napukla glava kod ventila snage i pusta antifriz. Jer ja nisam bio odvio onaj sraf i kulturno da izvucem ventil snage jer sam mislio da ne treba i cukao sam kao budala i pukla glava. Da li moze nekako da se zavari ili mora druga?

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Nije mogla nikako da pukne glava kod ventila jer je on na cilindru,znaci pukao je verovatno cilindar,a trebalo je da sa desne strane odvijes sraf i onda se izvlaci iz dva dela sa obe strane.

• U prolazu, 8 postova

Kupio sam drugu polovnu glavu i obradio hilznu prema mom klipu koji je bio, morala je obrada hilzne jer je bila izrisovana dosta. E sada me zanima pravi polozaj ventila snage, da li neko moze da mi objasni kako treba da se postavi? Jel treba da bude zatvoren i prilikom davanja gasa da otvara i veci protok vazduha da bude ili obrnuto.

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Pri davanju gasa mora da otvara,ventil je u stvari jedan kao polu valjak,ako je elektronski sistem(ako cujes ono bzzz bzzz kad das kontakt) onda je na kontaktu potpuno otvoren,a zatvara se cim motor upali i onda otvara na odredjenim obrtajima.Kad je potpuno otvoren ivica valjka treba da bude ravna sa cilindrom,za to je najbolje da skines auspuh i proveris,inace je zatvoren kad je plastican krug na koji se kace sajle u desno(okrene se u pravcu kazaljke na satu),a otvoren suprotno,kad se poklopi polurupa na plastici sa rupom na cilindru,ovako izgleda kad je otvoren(pod uslovom da je ova plastika dobro namestena,tj da nije okrenuta za 180*):

01102011150.jpg

Fino stelovanje onda ide preko sajlica,skontaces vec i sam,ne treba da imaju previse lufta,a ni da landaraju,odvijes malo jednu,zavijes drugu i tako dok ne dobijes potpuno otvoren ventil.

• U prolazu, 8 postova

Ok onda sam lepo namestio ventil, kada dam kontakt onda se vidi klip kada skinem auspuh i pogledam, a kada se upali onda ventil se zatvori. E sada me muci motorce slabo vuce ventil snage, ili on zakacinje negde u njegovom lezistu pa motorce tesko okrece. Smirglao sam ventil snage da bi mogao da se okrece rukom jer je zakacinjao u lezistu negde i nije mogao da se okrene za ceo krug.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja