Jump to content

Moto Zajednica

Potrebna pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova

Postovani bajkeri, ako moze mala pomoc oko motora. U pitanju je kymco quannon,ali pretpostavljam da je to sistem isti kod vecine motorcikala i skutera. Imao sam nekih problema sa elektrikom, uspeo sam da resim i par dana posle toga nece da mi upali. Ne pocne da vergla uopste nego se cuje neki zvuk poput zujanja sa dela koji mislim da je regler. Ima tu i nekih osiguraca od 15A. Ja sam skinuo taj regler i mogu da ga slikam, a sustina mog pitanja je kako da ispitam taj regler sa unimerom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

To je automat alnasera i stoji izmedju aku i samog alnasera mada je u celoj prici to manje bitno.Najlakse ces ga proveriti da li je ispravan tako sto ces ga vratiti na na motor i prespojiti ta dva vijka jacim odvijacem ili nekim spicanglama ako zavergla motor onda ti je sigurno neispravan taj automat.Posto si naveo da zuji znaci da ima dovod struje tako da nije do instalacije.

• Podržavam 1

• U prolazu, 4 postova

E hvala puno Konstruktor. Ako prespojim ova 2 vijka to je kao da sam spojio + i - klemu akumulatora, verovatno ce da varnici.Jel to moram da uradim brzo da nesto ne pregori ili moze da mi ostane tako prespojen dok ne kupim novi relej? I jos jedno pitanje. Ne mogu da se setim gde je bio + a gde -, a na samom uredjaju ne pise nista, jel mogu to da znam po boji ovih zica? Tipa zelena +, zuta - ili obrnuto?

• Svrati ponekad, 198 postova

Malo ce da varnici ali nece da ostane prespojeno nego ga prespojis kad hoces da upalis . Pre toga , naravno das kontakt . Meni se desilo da sam morao tako da palim a razlog bio otkacen kontakt (negde u faru stojao) od dugmeta za paljenje . Ako ce nesto da ti pomogne ....

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Nema tu + i -, to je prekidac alnasera i prekida + struju koja pokrece alnaser. Ako bi ga stalno drzao spojenog izgoreo bi ili alnaser, ili instalacija jer taj debeli crveni kabl NEMA osigurac. Ako nisi strucan ne zezaj se! Pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja