Jump to content

Moto Zajednica

Gume Full Bore M-40 Radial Sport Adventure na BMW R 1150 GS

Da li bi ih koristio?  

12 članova je glasalo

1. 1. Da li bi ih koristio?

Recommended Posts

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

U prodaju u Srbiju su stigle Full Bore USA gume. Između ostalih modela i dimenzija, nama su interesantne Full Bore USA M-40 Radial Sport Adventure.

img_32235_thumb.jpg

Trenutna cena kod dilera u Srbiji (naravno i kod mene):

110/80R19 59H FRONT M-40 RADIAL SPORT ADVENTURE, 10.350,00 RSD

150/70R17 69H REAR M-40 RADIAL SPORT ADVENTURE, 11.500,00 RSD

Što je u zbiru 21.850,00 RSD ili oko 190 EUR. Za nove gume sa godinom proizvodnje 2014.

Sada kada sam ih video uživo i čitajući iskustva na stranim forumima, hteo sam da čujem i vaše mišljenje. Retko ko će imati neposredno iskustvo pa ako ga neko ima bilo bi super da to podeli sa nama. Ono što sam pročitao i što mi je ostalo kao utisak je:

- Prave se u istoj fabrici u Južnoj Koreji gde se prave i Shinko 705.

- Dobre gume za cenu.

- U početku (pre par godina) bilo je izvesnih problema sa trajnošću, ali izgleda da je to prošlost od kada su napravili novu smešu.

- Indeks brzine je H (do 210km/h) što je daleko iznad moje maksimalne putne brzine u obilaženju na autoputu (vrlo, vrlo,... vrlo retko 150-160 km/h).

Čitao sam dosta po raznim forumima o Full Bore M40/41 i iskustva su različita. Preovlađuju pozitivna.

Ovo je rangiranje:

http://www.tyretest....iews/index.html

Ovo su utisci korisnika Full Bore M-40:

http://www.tyretest....port/index.html

Ja tu ne vidim neke drastične razlike u ocenama u odnosu na prvih pet. Ono što sam primetio je da oni koji su ostavili utiske definitivno kao sledeći set biraju isto Full Bore M-40/41 set.

Kada sve to saberem... mislim da sam 99% prelomio da za hiljadu-dve km stavim Full Bore M-40 kao sledeći set. Pogotovu što mi ulivaju poverenje da bi mogle da pomire ono malo vanterenske vožnje gde mi fali dublja šara, i putovanja gde gume najčešće trošim na asfaltu.

Razmišljao sam i o Metzeler Karoo gumama za off, ali mislim da ću od te ideje odustati jer 80% vožnje obavljam po asfaltu. Pa bih morao da imam 2 seta. Jedan za duža putovanja, a drugi za off. Osim novca u pitanju je i vreme za zamenu setova po potrebi.

Na kraju evo o čemu razmišljam:

post-1003-0-41567400-1403689230_thumb.jpg post-1003-0-24164400-1403689232_thumb.jpg

Sa leva na desno: Metzeler Tourance (imao pre Pirelli-ja, odlične), Metzeler Karoo, na motoru trenutno Pirelli Scorpion Trail (nije bilo Tourance kada sam hteo da menjam a odlično se pokazale), skroz desno Full Bore Usa M-40 Radial Sport Adventure.

Šta mislite? :stabre::neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 1974 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video fotku gume je da sara izgleda identicno sa Shinko 705, sto si i potvrdio. Za Full Bore nisam nikada ni cuo ali sam zato sa uzivanjem potrosio jedan komplet 705> Jjedini nedostatak je bilo relativno brzo trosenje (zadnja oko 9 hiljada km) ali si rekao da je i to popravljeno. Ukratko, ne bih imao nista protiv da ponovo vozim te gume, bez obzira na naziv.

• Podržavam 1

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: bmw f 650 gs,mz 250 etz

Imao zadnju gumu "polovnu" nemontiranu do tada Yokohama,strashno mi se svidela shara...Trazechi odgovarajuchu prednju naletio na motosobir i gitarijadi u Zajecharu, "Guevara" prodavala gume Usa Full bore...Obradovao sam se i na sajmu automobila u Beogradu uzeo prednju Full Bore i s njom preshao vishe od 10 000km i jedva se vide tragovi potroshnje, ishla bi josh najmanje toliko.Zadnju Yokohamu moram da zamenim posle najvishe 5000km.Eksta zadovoljan.Voznja 90% asvalt sam 110kg + bagaz.Zaboravo motor BMW F650GS 2004 god.

• duledjo, 438 postova
  • Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500

smem li na bmw f650cs scarver koji nosi fabricki 160/60/17 da stavim malo siru 170/60 17

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja