Savan 8689 Napisano Jun 7, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo bih novu sposobnu kacigu, prošla kaciga koja mi je u srbiji trenutno je schubert s1, vrh kaciga iz vrh segmenta tako da sam malo razmažen po tom pitanju. Sad gledah jet kacige zbog lakoće skidanja toplote itd itd i dođoh na Nolan N pa neki broj. Ali par voznji i skuzih da sam omašio previše je bučna i ne lezi kako treba itd itd. Mislio sam da će to leći vremenom ali nije za džabe faktor 3 u ceni! Znaci na početku sam opet, ne bih opet izdvajao 600 i kusur eura za schubert pa da mi stoji u Srbiji (2 kacige!!!) Nešto me privlači scorpion zbog pumpice i prilagođavanja glavi. Konkretno ovaj primerak. http://www.scorpionsports.eu/english/products/helmets/street-helmets/fullface/exo-2000-air/exo-2000-air.html Jel imao neko ovu kacigu, čitao sam svašta i koliko sam stekao utisak trebala bi biti odlična. A cena je skoro pola ko za schubertovu. Da se ne bih opet zaletio... Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 895 Napisano Jun 7, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 2075 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Ja би погледа исто то у верзији Ексо 1000 То би требао да буде врх њихове понуде,2000 је наследник 750 Тако су ми барем рекли у радњи у Београду. Oдличне кациге по повољним ценама,бар је то моје мишљење Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 7, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam, isao sam logikom da je 2000 superiornija u odnosu na 1000. Ali mozda sam to greskom pretpostavio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stankovich 54 Napisano Jun 7, 2014 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1000 је туринг кацига и има интегрисане "наочаре" за сунце, док је 2000 тркачка кацига Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 7, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Listajuci kacige naleteh na ovo high tech cudo: A kao prostu alternativu, bez kablova: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 7, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan 1000 је туринг кацига и има интегрисане "наочаре" за сунце, док је 2000 тркачка кацига Svaka cast! 2000 mi ni za pet para ne treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borhez 85 Napisano Jun 7, 2014 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Nosio EXO 1000 air ( i dan danas je imam ).Nije losa kaciga ali za 42.000 nije bas ni pristupacna.U Louisu trenutno popust za C3 i Gt air 399e koje su u svakom slučaju superiornije u odnosu na Scorpion.Moja zamerka za EXO 1000 je nesto losija ventilacija.Uprkos brojnim otvorima, slabo se oseca protok vazduha.Drugu zamerku bih uputio sunčanom viziru koji nije dovoljno zatamnjen.Fora sa pumpicom je ok, smanjuje buku i bolje fiksira kacigu pri vecim brzinama.Kvalitet izrade same kacige je dosta dobar, standardno se dobije pin lock i deflektor vazduha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 7, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Znaci u odnosu na schubert veliko razočarenje. Nije samo nijansa u pitanju? Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Jun 7, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Нисам нешто импресионирам пумпицом. Све то као ради, али крајњи ефекат није нешто посебно приметан. Фин детаљ >> никако пресудан фактор за куповину. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Jun 7, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Нисам нешто импресионирам пумпицом. Све то као ради, али крајњи ефекат није нешто посебно приметан. Фин детаљ >> никако пресудан фактор за куповину. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stankovich 54 Napisano Jun 8, 2014 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја мислим да је GT AIR тренутно најбоља туринг кацига Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borhez 85 Napisano Jun 8, 2014 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih rekao da je EXO 1000 veliko razočarenje ali u svakom slučaju je lošija od Shoei/Schuberth. I pored te pumpice Scorpion je malo bučnija kaciga sa malo lošijom ventilacijom i nedovoljno zatamnjenim sunčanim vizirom.Poredjenje pravim sa Neotec-om koju sam nosio par meseci.Napominjem da je tada razlika u ceni bila samo 60e. U svakom slučaju nećeš se mnogo pokajati ako uzmeš Scorpion ali ako ti finansijska situacija dozvoljava, verujem da ces biti zadovoljniji sa nekim od modela gore pomenuta dva premijum brenda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 8, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Znaci smesi mi se rupa od 550e u novcaniku Ako jos neko ima iskustva..pisi. Svakako cu otici ovih dana do prodavnice da ih probam, ali lepo je znati unapred na sta obratiti paznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stile 499 Napisano Jun 8, 2014 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzana je stroj ... Prijavi odgovor kao problematičan Znaci smesi mi se rupa od 550e u novcaniku Ako jos neko ima iskustva..pisi. Svakako cu otici ovih dana do prodavnice da ih probam, ali lepo je znati unapred na sta obratiti paznju. U cemu je problem da ti se posalje posexpresom kaciga iz srbije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borhez 85 Napisano Jun 8, 2014 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Нисам нешто импресионирам пумпицом. Све то као ради, али крајњи ефекат није нешто посебно приметан. Фин детаљ >> никако пресудан фактор за куповину. U potunosti se slažem.Shoei/Schuberth su i bez te pumpice udobne i tihe ( posebno Schuberth ). Ukoliko ti nesmeta ( nešto ) slabija ventilacija i pomenuti suncani vizir, možda Scorpion EXO 1000 u potpunosti zadovolji tvoje potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Jun 8, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Па за почетак бирај конкретан модел, а не бренд. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 8, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Model sam odlučio. Ipak integralnu kacigu. U prošlosti sam imao sistemsku i sad trenutno jet, ali nijedna nije po ukusu. Kod integralne mi najviše smeta prilikom stavljanja i skidanja i tokom stajanja na semaforu. Drugo je da obavezno želim vizir. Nekad izvadim sočiva i vozim sa naočarima za vid pa je zgodno onda imati sunčani vizir preko naočara. Dalje je poželjno da bude komforna i tiha kao i vizuelno pristojna na oko. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 11, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan @stile Preskocio sam nekako tvoj komentar, nenamerno doduse. Nije problem, ali onda izadje pita skuplja od tepsije ili beshe obrnuto. Za nekih mesed dana cu biti u Srbiji pa cu pogledati kolika je razlika. U sustini nije toliko ni bitno, imam ovu jet a mogao bih poneti i svoju staru kacigu nazad za NL ali onda mi tamo fali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forshizzle 1729 Napisano Jun 12, 2014 slàinte mhath, 1071 postova Lokacija: Holandija Motocikl: FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Garant ga mozda i znas, ali da se nadje za svaki slucaj. Otidji i probaj. Ako nema tvog broja, Patrick ce je naruciti da probas. Pa ako uzmes, uzmes. https://www.martijnsmotorwebshop.eu/n2/17661/56179/Scorpion-EXO-2000.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 14, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Pazario danas exo 500. Jedinu koju su imali na lageru u 3xl broju! Probao GT i ne lezi mi lepo. U užu konkurenciju ušla i arai chaser od 350e i HJC od 400 eura. Scorpion sa pin kockom i drugim ogledalo vizirom 210e. Arai odlicno pasuje, HJC sam lako navlačio i skidao. Sve u svemu čini mi se arai za nijansu komfornija u radnji ali je nekako šuplja napred verujem da bi imao više buke u njoj nego u scorpion tokom voznje a to je potvrdio i prodavac. Rizikovao sam i uzeo scorpion i posle stotinjak km sam jako srećan i zadovoljan. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 15, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Jesam li pomenuo kako sam ekstra zadovoljan i srecan sto sam pazario ovu scorpion? Iako sam nameracio bio exo1000, i ova 500 sasvim zadovoljava. Cini mi se da je jedini razlika u luftasima i malo drugaciji materijal. Ali dobro..nijanse su u pitanju tako da sve zavisi od toga kako ti je zapisano a ne od te minimalne razlike u materijalu. Kupih i nove rukavice, stare sam negde zaturio i ne umem nadjem vise. Daj boze da i one nisu u Srbiji. Kako sam pre uvek 'stedeo' na rukavicama i uzimao drugi rang ovaj put sam odlucio da se pocastim kratkim letnjim rukavicama i nisam zalio nepunih 90eura Stvarno ima razlike, ne osecas ih na rukama i nijedan sav ne zulja, nisu krute a ipak su ojacane na svim mestima. Eto da se malo ishvalim. Jedva cekam da potrpam decu na spavanje pa odoh jos jedan krug da provozam masinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borhez 85 Napisano Jun 15, 2014 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forshizzle 1729 Napisano Jun 15, 2014 slàinte mhath, 1071 postova Lokacija: Holandija Motocikl: FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan komso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 5, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan I dalje sam oduševljen kacigom. Za te pare više nego odlična. i pumpice odlicno radi i dodatno učvrsti kacigu oko glave. Ako bih joj morao naći manu to bi onda bilo uvećana buka kad su otvoreni luftaši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorisSimurina 466 Napisano Jul 5, 2014 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Tara Motocikl: nemam Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam hteo da uzmem Dual SPort kacigu, tacnije uzeo sam AFX 39 preko interneta i nikako mi ne odgovara. Zatim sam gledao bio Airoh DS S5 i jos neke modele, shvatio sam da mi Italijani ne odgovarju uopste, uzeo sam EXO 500 Shadows i prezadovoljan sam za ovo kratko vreme, sledece nedelju cu nadam se da se dobro vozam i videcu kako ce da se pokaze, za sad sam prezadovoljan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...