DusanMadic 2 Napisano Octobar 7 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg @muljaz Hvala Vam drugari do neba! ja cu ipak da ga sredim i podmazem malo. Medjuti siguran sam da ulje dolazi od semeringa radilice a tu nesto ne stima. Predhodni vlasnik je nesto tu radio, vidi se da je nesto zavarivano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6261 Napisano Octobar 7 (promenjeno) Ne silazi, 4637 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ebiga :( Zato ne volem polovnjake. Najčešće je neko već nešto shebao pre tebe. Manje ili više. Promenio Octobar 7 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 398 Napisano Octobar 7 (promenjeno) Drug član, 1143 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Pojela maca... Prijavi odgovor kao problematičan I meni su ti varovi bili cudni, ali reko da ne pametujem... Deluje kao da je kompletan taj deo koji ide preko semeringa napravljen... Tu negde i lezi deo problema "potrosnje" ulja... Verovatno bi zamena semeringa resila problem sa uljem u prenosu.. Promenio Octobar 7 član Loshmi82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6261 Napisano Octobar 7 Ne silazi, 4637 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Uobičajeno je, kažu, da vremešne Yamahe troškare po malo ulja. Al ne bi trebalo da je nešto intenzivno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav00 0 Napisano Nedelja u 10:40 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šta bi moglo da bude u kvaru kad se ovo dešava — čuje se struganje, kao da disk zakačinje za kočiono klješte ili njegov nosač. Struže sve vreme, točak nije labav niti je skidan. Skinuo sam klješta, nosač i pločice, sve ponovo montirao i dobro stegao, ali opet isto, čak i gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 1099 Napisano Nedelja u 11:08 BJB Maxi Scooter Club, 2240 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Извини али ја овде не видим плочицу, можда је због угла фотографије, али овде диск качи директно кљешта Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav00 0 Napisano Nedelja u 11:11 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan @bracabgd Da, skinuo sam cilindar i plocice misleci da su plocice skripale jel su potrosene, probao sam polako da vozim bez plocice i cilindra da proverim da li se cuje i cuje se, kad bolje pogledam disk zakacuje pa me interesuje kako je to moguce sta raditi dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 1099 Napisano Nedelja u 11:13 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2240 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Можда је диск крив. Да ли качи константно или повремено у неком тренутку окретања точка? Promenio Nedelja u 11:15 član bracabgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 398 Napisano Nedelja u 20:14 Drug član, 1143 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Pojela maca... Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi su lezajevi tocka? Deluje kao da se ceo tocak nakosio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav00 0 Napisano juče u 06:57 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Loshmi82 @bracabgd Bravo momci! Tako je, lezajevi su losi. Da li mozete da mi preporucite nekog ko bi to mogao da sredi po sistemu saljem mu postom celu felgu. U zabacenom delu Srbije sam pa nemam majstore u blizinu. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 12076 Napisano juče u 19:54 BJB Maxi Scooter Club, 4493 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav00 0 Napisano juče u 20:30 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ipak nije lezaj točka, bar nema nikakvog lufta. Jedino sto vidim kao luft je pomeranje 0.5mm osovine napred nazad. Da, nesto sto sam video je otkinuta "koska" ili selen blok ne znam kako se zove deo sa dve gumene caure koji spaja motor i sasiju pa da to ne pruzrokuje problem koji imam? Imate 2 videa na linku 1) lezaj tocka 2) osovina Pogledaj video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 193 Napisano pre 22 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš problem da je nešto krivo, ili je osovina točka ili disk kriv, ili je pak držač zadnjih čeljusti kriv. Da li si imao neki pad udarac u zadnji deo motora ? Od kad si primetio problem sa češanjem ? Čeljust se šrafi na kosku, ako su tu ta dva silena pokidana to ti je i razlog češanja, sredi kosku, vrati sve na mesto i trebalo bi da si rešio problem. Promenio pre 22 sati član Betta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav00 0 Napisano pre 8 sati U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Betta nisam imao udarac i pad. O ovom luftu sam ti pricao. Pogledaj video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 193 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan To je držač motora, može da bude razlog uvijanja, ali proveri i deo na koji se šrafe klešta zadnje kočnice, mada mislim da je ovde problem. Skineš, trebalo bi da ta dva silena mogu da se zamene ako drzac nije kriv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2575 Napisano pre 2 sati Skuteras, 3812 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan To sto je okaceno na te blokove se sve zajedno ljulja u istom trenutku. Gotovo sam siguran da nije to, vec nesto negde klesta nisu dobro namontirana 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 193 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan @muljaz Slažem se, ali mi pada na pamet sledeće. Kad se sve namontira i taj nosač dobije opterećenje možda se iskrivi u ukosi disk u kleštima. Druga opcija je ovo što ti kažeš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav00 0 Napisano pre 1 sat U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan @muljaz @Betta generalno prenego sto je problem krenuo da se javlja nista nisam dirao pa da kazemo da je nesto lose namonitrano. Ja stavim disk, nosac klesta (u koji disk zakacuje) bez plocice i cilindra samo nosac i dalje skripi. Cak se na nosac i urezao disk gde je zakacinjao. Evo sad razmisljam da kupim nov disk da nesto stari nije iskrivljen a da ja to ne primecujem pa da sve od tuda pocinje. Jel ima neka fora da se proveri disk? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 1099 Napisano pre 1 sat BJB Maxi Scooter Club, 2240 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Наравно, скинеш га са точка и положиш на површину за коју си сигуран да је равна. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav00 0 Napisano pre 1 sat U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan @bracabgd Pa dal je moguce da me to zeza. Deluje kao malo da je kriv Video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2575 Napisano pre 3 minuta Skuteras, 3812 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, onda mi treba malo siri kadar tog zadnjeg dela zajedno sa nosacem klesta. Ne secam se kako to izgleda na Xu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...