Jump to content

Moto Zajednica

VOŽNJE I PUTOVANJA

Recommended Posts

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ovako stoje stvari:

- izvesno je da moram po Crnca u Svilajnac

- izvesno je da ću ka tamo autobusom

- izvesno je da ćemo se skupiti i da nećemo zaboraviti na Dukija u ovakvom stanju

- takođe je izvesno da nećemo ništa piti na prazan stomak  ;D

Da li bi se neko provozao samnom od Svilajnca do Beograda?

Stari put, Plana, Palanka, Mladenovac, Sopot, polagacko 40, 50, 60... nemože brže, Crnac se razrađuje bez prikolice ali ću ovom prilikom morati da je imam kako bih je dovezao kući.

Eto, poštena ponuda na prvi dan jeseni. ;)

...vala jes' !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Ovako stoje stvari:

- izvesno je da moram po Crnca u Svilajnac

- izvesno je da ću ka tamo autobusom

- izvesno je da ćemo se skupiti i da nećemo zaboraviti na Dukija u ovakvom stanju

- takođe je izvesno da nećemo ništa piti na prazan stomak  ;D

Da li bi se neko provozao samnom od Svilajnca do Beograda?

Stari put, Plana, Palanka, Mladenovac, Sopot, polagacko 40, 50, 60... nemože brže, Crnac se razrađuje bez prikolice ali ću ovom prilikom morati da je imam kako bih je dovezao kući.

Eto, poštena ponuda na prvi dan jeseni. ;)

Ocu JA!! Kada??

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Posto imam svasta da pisem odlucila sam da sve napisem u ovoj temi da ne bih delila i pisala u tri.Mala voznjica ali zanimljiva...

Imala sam ceo dan neka posla po BG-u a izmedju ostalog i da se nadjem sa Vujom i da mu dam tocak. Posto smo tu primo-predaju odlozili za jedan dan zbog mog problema sa slavinom bila sam resena da krenem motorom da bih sve to testirala iako sam imala nesto zakazano kod lekara u 7:30 ujutru sto znaci da krenem u 6:30  :o. Ali resih ja i tako je i bilo..

Ustanem ranoo i obucem dva para debelih carapa,farmerke i preko ski odelo(veoma lici na bajkerske pantalone tako da me niko nije cudno gledao),gore vise slojeva i jaknu sa postavom koju sam stavila i ne vadim do aprila,rukavice,na glavu nindza podkapu i kacigu naravno.Slika pred polazak negde oko 6:40

404.jpg

w1600.png

Mislila sam da cu biti jedina na dva tocka ali srela sam par bajkera koji su takodje u cik zore bili na svojim motorima i kad smo se onako u mimoilazenju medjusobno javljali obuzela me neka sreca,ma sam mi osmeh na lice dolazio. Na satu koji mi je na motoru je bilo izmedju 8-9 stepeni a verujte da mi uopste nije bilo hladno ama bas nigde!!! Bila sam srecna kao malo dete i toliko sam se uzivela jer sam otkrila(setila se da imam) te ski pantalone da sam rekla da me sad jedino sneg moze spreciti da vozim. Dok sam se skidala(ski odelo) ljudi su me cudno gledali a pridje mi i jedan covek i kaze"jel to IZ"  ??? ,ja kazem "nije nego MZ" a on nastavlja sa svojom neupucenosti"jel on Ceski" na sta mu ja ljubazno objasnim da je nemac  :). U pauzi izmedju tih mojih obaveza nadjoh vremena i svratih malo u jedan parkic na Slaviji.Uzivala sam u prvom suncu pa je pao i mali foto-sesn  :)

Gggeb_image002pq0.jpg

w1600.png

aP3lI_image0033ln6.jpg

w1600.png

ar5ID_image005ba4.jpg

w1600.png

F1zsW_image0044mw8.jpg

w1600.png

Onda se nasla sa Vujom po dogovoru i uz kaficu smo poceli ali bukvalno 100 tema koje su naravno ostale nezavrsene zbog nedostatka vremena jer sam ga ja bas zadrzala(treba covek da radi a ja se raspricala..). A meni se ostajalo da caskamo  :). Donela sam mu srecu i upali crnac kao mina a moja zelja se ispunila-vozila sam se u prikolici  ;D ;D ;D!!! Ja se opustila i uzivela skroz kad Vuja povika"balansiraj ili izletesmo"  :D i tu sam ja kao nesto balansirala ali nisam mogla da se otmem utisku da se vozimo 30 na sat a da meni vise i ne treba jer je osecaj fantastican! Ja sam se samo kezila kao luda jer nisam mogla da verujem da se vozim u MZ-ovoj prikolici da je je tako lepooooo! Ljudi sve da vas Vuja provoza pod obavezno na sledecem skupu pa ce te videti. Ej pa ja sam u trenutku pomislila"mozda bih mogla i ja da napravim jednu za mog plavca"-majke mi mile!

Onda sam navalila da Vuja proba mog plavca,da mi kaze utiske

PIrES_vujanaplavcuhe3.jpg

w1600.png

Rastasmo se mi i ja od silne price zaboravi da mu dam pare za majce koje sam spremila..

Onda se nadjem sa Starim Vujadinom kod Sava Centra da bi dobila platine na poklon  :) i tu mi opasno razvezli pricu,ali kao da coveka poznajem 100 godina! Razgleda on mog plavca i tako mi pricamo,pricamo,pricamo i covek me je odusevio! Prvi put sam ga upoznala i rekla sam mu da u buduce nikako ne propusta nasa okupljanja i da se ni slucajno ne oseca nepozvanim zato sto vise ne vozi MZ-a. Pa njemu je MZ u srcu i to ni jedan motor ne moze da promeni,tako ce biti zauvek! Posle nekog vremena rastasmo se mi i dok sam se ja oblacila on ode,ja da kresnem masinu ono nista-nece da upali  >:(. Ceo dan se ja odusevljavam a gle sad! Struju ima,svecicu zamenim i nije ona,gorivo proverim(da se opet nije slavina zapusila) i lije kao ludo-protok nikad bolji  ???. Medjuti cuo Vujadin od svojih kolega da jedna bajkerka ne moze da upali svog MZ-a i da je raspakovala ceo alat i popravlja  :D i eto ga prijatelj stize u nevolji  :)! Kontrolise on da li baca varnicu na svecici-baca,cackamo oboje kao nesto i proba on kad ono upaliiiii !!! Ne znam ko je srecniji,dal on sto kaze da mu je bas drago sto nije izgubio osecaj za MZ-a jer ipak je on to vozio(a i cackao) dal ja sto opet izlazi dim iz mog auspuha! Rastasmo se po drugi put ali je sad sacekao da prvo ja krenem da se ne bi opet vracao. Zakljucili smo da je u pitanju bilo to sto smo previse hvalila MZ-a i sad se on uobrazio!

Vujadine hvala ti od srca i volela bih da se cesce druzimo!!!

Nastavljam ja svoju putesestviju uz zalazak sunca na Ibarskoj magistrali ka Nemanji i srecna pocnem malo da odvrcem gas na nekoj blagoj uzbrdici,uzivela se skroz,kad na nekih 100kmh osetim nesto na desnoj nozi i pogledam a ono meni spalo deklo i kotrlja se poi Ibarskoj.Srecom niko nije naleteo a ja se parkiram i vratim peske da uzmem ono sto mi fali. Evo posledica  :(

14Vjx_image008dv8.jpg

w1600.png

hZB4z_image009ij3.jpg

w1600.png

Inace ja nemam bravicu na tom deklu jer je Nemanjin stric kad ga je kupio novog pre 20 godina i dobio u kutijama pri sklapanju nije znao gde su kljucevi od te bravice i baci je a kljuceve nadje posle par godina u faru  ???(lepo mu Nemci stavili da ne bi zagubio).Zato mi se ovo i desilo tako da sad vec pocinjem da razmisljam o farbanju jer je i rezervoar iscukan na par mesta(ali sto volim fabricku boju) i sad sam mnogo tuzna  :(.

Stigoh ja kuci i mogu vam reci da se po mraku i ne primecuje puno  :D ! ...udavi vas mozda ali...

Mnogo mi je drago da sam upoznala takve ljude,prave prijatelje!!! Hvala Vam!!!

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Makice sto se tice brave ja sam je imao kada sam kupio motor ali covek nije imao kljuc(mozda je jos u faru ;D,moram da proverim) i posto je bila nezakjucana kao i da je nisam imao,samo je pokrivala rupu.Lepo jednog dana je skinem i vidim da je ista kao na postanskim sanducicima u zgradi.Naidje jedan komsa i vide me kako uporedjivam bravice.Kaze imas to kod kineza :o.Odem kod kineza i kupim bravicu za smesne pare,morao sam samo onaj"jezicak" koji bravi da malo pokratim brusilicom i to je to.

Kineska bravica za postansko sanduce na MZ-u,a jos i radi(bar za sada) ;D

Moze da se ubaci i u onu temu o zameni originalnih delova alternativnim.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Koristim se prilikom da pozdravim Makicin bajkerski duh koji fali mnogom bajkerima iz moje okoline.Zensko, po hladnom vremenu sa natovarenim tockom preko sedista krece u drugi grad da pomogne drugaru....sta reci.

Primedba,drugi put kada se budes upustala u takvu akciju moras nas sve obavestiti da te docekamo, nadjemo ti se i da te ispratimo kako valja. Takve devojke treba negovati i cuvati.

Pohvala za MZ ,odlicno izgleda i stvarno mi je zao za oguljeni dekl. Da li si prednja stakla zmigavaca namerno stavila naopako ili...oni "brci"sluze, kada su namontirani na gore da mozes u voznji kontrolisati da li ti pokazivaci rade.

Pozdrav!

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ih ala se iseče kada sam video bubreg, ali dobro je, tekst me umirio...

Duga je zima pa će biti vremena za farbanje ako se za to odlučiš. Mada ne vidim zašto ne bi, ja sam motor češće farbao nego prao i ništa u tome nema strašno naročito što mislim da branike nije potreno farbati, samo te bubrege i rezervoar.

To je malo boje pa i da izabereš najskuplju koja postoji opet je trošak prihvatljiv. Sada postoji bar 1.000 mesta gde boje mešaju pa možeš da fantaziraš do mile volje.

Staviću ovde onu sliku sa prikolicom, tu joj je mesto.

post-1570-12879007053028_thumb.jpg

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Resio sam da iskoristim poslednje lepe dane ove sezone i malo da se prosetam.

Ja i bobber smo u nedelju presli oko 50-tak km na pravcu Svilajnac-sela: Lukopvica, Bobovo, Sedlare, Rocevac, Djurinac-do sela Busur i jezera u ovom selu. zatim nazad ali drugim pravcem: selo Busur-Burovac-Dubnica-Bobovo-Lukovica-Svilajnac.

Proveo sam se ekstra, lagana voznja, lepi predeli, bobber radi kao Doxa...

Vise o voznji na: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=13314.new#new

post-2435-12879007126881_thumb.jpg

post-2435-12879007129303_thumb.jpg

post-2435-12879007130064_thumb.jpg

Sve su dobre ali ova poslednja fotografija je izuzetna. Mislim da i onaj ko ne voli motore nemože da ostane ravnodušan, savršeno.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Makica"Onda sam navalila da Vuja proba mog plavca"

Zato nije psle ni hteo da upali hehehehehe. Sala mala.

Ja nesto nisam slikovao moja putovanja, ali samo da prijavim 106km Svilajnac-Cuprija-Jagodina-Svilajnac.

A u sredu  voznja do Smedereva i nazad ( na silu, pod moranje). Razlog puta do Smedereva bizzare!! Dosao momak  iz Cd doneo mi je nosac satova (NEW) i satove (hehehe na mom je 33 000 i nesto a on doneo sa svega 4000km), i trebalo da ga odvezem do Markovca da hvata voz zaSd.E sve lepo se mi vozili do pola puta kad motor ugasi? Sta ti je sad magare?? Odmah gledam platine( to mi bio zadnj kvar), one OK, svecica Ok, ma sta je?? Struja? Ima!, Gorivo??NEMA!! E moj bikeru nece bez goriva. Ostavim momka pored motora  i na srecu prodje drugar Boxer (Virago 1100) pa me odveze do pumpe.Nema goriva!!! Nadjem kolegu pa pravac Lapovo po gorivo. Sipa tetka gorivo za 500 din,fino, ali nesto gledam u kantu od 5 l, ali nikako se ne slaze kolicina goriva i deklarisana zapremina kante??Nemam vreme da raspravljam za nekih 300grama goriva,.Brzo natrag , nalivaj pali , vozi, ali dzaba voz otiso. Nema mi druge nego vozi u Smederevo. Nepripremljen bez adekvatnih pantalona, lele zimaa.

U Smederevu  super! Policija koliko oces, ali ja sam uredan nikom nista! Oko 20h stigli kod nj, malo se zabavljali vecerali kuci. Dade mi covek kozne pantalone, ali male pa ne mogu preko farmerki, ma moze i vako ,akazem bolje ista nego nista.

polagano iz Smedereva, i oko 22:30 ja stigoh,malo smrznut ali nema vazno! Suma summarum 140km!

Idemo daje....

Nego bejah i u Cacku za vikend kod Mancule u klubu,Pozdrav za jednog momka sa srebrnim ETZ@%) zadnji broj tablica 166, ako ga neko zna prosledite pozdrav!!

Pala jedna lepa voznjica u nedelju...

Svi resili da idu na Padine ali mi zacrtali da se vozimo jer nam do tamo nije zanimljiv put a vreme je bilo prelepo i pade dogovor da odemo na Divcibare. I ako smo bili vise puta,sam put do tamo je uvek zanimljiv a posebno one krivine do gore,tako da se troclana ekipa u sastavu mog dragog Nemanje(Revere),njegovog brata i moje malenkosti spakovala i vec oko 10:00h posle tocenja goriva krenula.Masine su spremne kao zapeta puska!

Iz6ZU_dsc00111gz3.jpg

w1632.png

g8Ukk_dsc00112fm3.jpg

w1632.png

Gore nismo bili jedini

EzlMS_dsc00117uc4.jpg

w1632.png

7XmDg_dsc00119vr4.jpg

w1632.png

1encl_image000yu5.jpg

w1600.png

8Jn4A_image001bt7.jpg

w1600.png

cHFSy_image007gd9.jpg

w1600.png

A onda smo svratili na pijacu i kupili nesto zbog cega nismo hteli da doruckujemo kuci  :). Kad smo se vec najeli setili se da slikamo.

7KwF4_dsc00121ta1.jpg

w1632.png

Neka se niko ne plasi jer na kraju nista nije ostalo! Onda smo nastavili voznju van asfalta u potrazi za pogledom a kad smo ga nasli usledilo je uzivanje u prirodi i slikanje.

aYEpJ_image018yc4.jpg

w1600.png

VEslx_dsc00122gn3.jpg

w1632.png

9pIGt_image022js8.jpg

w1600.png

fvTRU_dsc00125pj5.jpg

w1632.png

aMwwY_image017am6.jpg

w1600.png

XWARk_dsc00123al6.jpg

w1632.png

VuxqC_image016vd6.jpg

w1600.png

QQ1TA_dsc00124wn0.jpg

w1632.png

zwAab_image025qo3.jpg

w1600.png

lbjWc_image020bz4.jpg

w1600.png

aRNFV_image022fn1.jpg

w1600.png

Onda smo krenuli kuci preko druge strane brda jer smo hteli da promenimo put a ni neznajucu da je to pogresan pravac i da cemo izaci na Kosjeric...Ali gle cuda...dok smo jos bili na vrhu i polako krenuli da silazimo pocnu da nam dolaze neki bajkeri u susret,javljaju nam se ali prvi koji je predvodio kolonu mi se ucini vrlo poznat i veoma mi je licio na Lalajka  :),drugi takodje na Africi ali ga ne znam ali kad sam videla treceg na Transalpu bila sam sigurna da je to Joska  ;D!Onda sam legla na sirenu i pokazala im da se zaustave! I to su stvarno bili oni-Lalajko,Petar Pan sa lepsom polovinom(njih sam prvi put upoznala i puno ih pozdravljam) i Joska!!! Oni su se vracali sa dvodnevne ture(Lalajko ce pisati o tome i bice vrlo zanimljivo) a posto su naoruzani sa GPS-om bez razmisljanja  smo im se pridruzili u povratku kuci. Pre toga je pala kafica uz slikanje i prepricavanje provedenog vikenda  :).

Petar Panova Afrika

dj8tM_image027fg6.jpg

w1600.png

Joskin Transalp

4jqW7_dsc00126jo1.jpg

w1632.png

Lalajkova Afrikica(ne znam zasto ali strasno voli da se parkira pored MZ-a)  :)

pWPw9_image029uf7.jpg

w1600.png

DZEcz_dsc00127vp6.jpg

w1632.png

Dva drugara

p2BvH_lalajkojoskaak3.jpg

w1600.png

Evo i jednog oldtajmera-NSU

9GbmD_nsuib4.jpg

w1600.png

Do Lazarevca smo dosli preko Bogovadje gde smo se rastali sa cetvoroclanom ekipom koja je ostala kod Lalajka na kafi a mi smo srecni i veseli sto smo tako lepo iskoristili dan stigli kuci  ;D.Sad je vec poceo fakultet tako da..zbogom slobodice  :(.

Ni jedan ni drugi MZ nisu ni stucnuli,radili su kao sat  :)! Presao moj MZ-a tacno 200km a mogao je mnogo vise  ;).

Drugari uzivajte u zivotu jer je zivot samo jedan!!!

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

juce sam i ja bio konacno da se provozam...nije nije nista specijalno jer nisam u mogucnosti (motor nije registrovan, jos uvek nemam opremu!!!)... voznja duga nekih 17 km u jednom pravcu, iz Basaida prema Beceju do mosta na kanalu Dunav-Tisa-Dunav...put sa puno krivina kao stvoren za voznju motorom... uzivao sam iako je bilo kratko... nadam se da cu sledece sezone kupiti drugi, veci motor i opremu pa se vidimo negde na putu...(ako ne, registrovacu Malu Zverku pa se svakako vidimo negde...) evo i neke slicice...

post-1656-12879007317749_thumb.jpg

post-1656-12879007318652_thumb.jpg

post-1656-12879007319737_thumb.jpg

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Super su fotke, i ovo je vreme zaista lepo i Bogom dano za ovakve vožnje i izlete.

Samo kad ne bi sve fotke bile ovako velike,jer to kod mene otvaranje traje pola sata :)

• Svrati ponekad, 202 postova
  • Motocikl: MZ chopper

juce sam i ja bio konacno da se provozam...nije nije nista specijalno jer nisam u mogucnosti (motor nije registrovan, jos uvek nemam opremu!!!)...

EH znam kako ti je  :(

Samo kad ne bi sve fotke bile ovako velike,jer to kod mene otvaranje traje pola sata :)

Nije ovo prvi put da se ove stvari pominju...

I neke moje fotografije su suviše teške, nemar i aljkavost je u pitanju, ništa drugo.

Mogli bi da kačimo slike makar manjih dimenzija a ako se pojavi neka izuzetna koju treba čuvati uvek onaj ko je slikao može da pošalje na mail.

Gubimo ovim nemarom dosta, nemamo mogućnost da čujemo nekoga ko je Gost foruma, nekoga ko bi nam se pridružio a neće jer nemože da vidi, džabe adresa...

Sem smanjivanja dimenzija ima i drugih načina da se fotografija ''olakša'' a da ne gubi značajno na kvalitetu pa bih molio nekoga da navede par modela u Caffe-u.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Za one koji ne znaju:

Kacite slike preko ImageShack-a i izaberite opciju "thumbnail for forums 1.

Moze i preko ImageVenue, onda izabirati opciju "hotlink a clicckable thumbnail on a forum. Sa ImageVenue mozete kaciti vise slika odjednom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja