Jump to content

Moto Zajednica

Dindash

Članovi
  • Broj tema i poruka

    48
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Dindash

  1. Pozdrav dobri ljudi, ovako u zadnje vrijeme nešto razgledam oglase i primjetih da se trenutno na tržištu nude novi kros motori po povoljnoj cijeni marke Migliori Furio pa imamo izvedbu sa 200 (1.200 eura) , 250 (1.400 eura) i 300 cc (1.650 eura). Da li neko ima neka iskustva sa njima, jer su izrazito povoljne cijene za nove motocikle, meni trenutno najrobusnije izgleda ovaj od 200 cc. Šnjira ih na tržištu Sinpex firma. Slike u prilogu.
  2. Top izgleda kao original.
  3. Jutros sam gledao, pa nesto razmisljam da spustim dvije tanje sipkice i zavrnem na naslon (zeljezo) sto drzi blatobran i tu bi ga ucvrstio u dodatne dvije tacke... a možda izvedem kao sto je @strasilo uradio. Nesto ću partikati preko vikenda, pa mozda nadjem konkretno rjesenje. Hvala!
  4. Znaci nema. nekog rjesenjada ga ucvratim ili da nesto probam pripasovati...
  5. Pozdrav dobri ljudi. Situacija je slijedeca, nabavio sam polovan nosac i kofer givi u koji staju dvije full face kacige, a ukupna nosivost je 7.5 KG. Pristojno ocuvan, planirao sam ga prefarbati u mat crnu boju. Sad prilikom montiranja nosaca i postavljanja kofera, nije mi ono bas utegnuto, a dva elementa nisam montirao jer ne znam cemu a ni gdje se stavljaju, pa ako moze pomoc ili savjet gdje ubaciti. Slike u prilogu. Mislim da sam prosao povoljno, sve me izaslo 125 eura.. Hvala.
  6. Pozdrav dobri ljudi, ovako jučer pazari polovnog kineza, u pitanju je neka marka Iva Retro 49cc 4T motor. Nisam mogao da pronađem na netu neke konkretne informacije kao samo da je GY6 motor. Pa bih Vas molio ako mogu neke upute : - koju vrstu ulja uzeti i koliko se sipa u samu masinu, prvo bih to promijenio pa polako gledao ostalo, kakav ide filter ulja i slicno. - na kurblu ne može upaliti nikako - na što obratiti pažnju? Jučer sam ga kupio i dotjerao, u cugu je prešao 45 kilometara bez odmora, pise da je maksimalna brzina 60km/h toliko sam ga i vozio, malo spustim na 50km/h i to bi bilo to, bez pauze u cugu dakle. Uzeo sam ga ocu kako je sada u penziji da eto ima za neke svoje potrebe. Slika u prilogu, molim i za uputu na neke dodatne forume i druge bitne infomacije. Hvala i srdačan pozdrav.
  7. Lijep Bandit nema sta, gdje si nabavio nosac kofera i koliko kosta?
  8. Zahvaljujem na savjetu.
  9. Mali update, skinuo sam ventile za ozraku, ispustio staro ulke, ocistio ventile od hrdje, ugradio, te ocistio glavni cilindar i nasuo novo ulje. Sutra ujutro cu da vidim hoce li opet pustati na ventilu. Prilikom odvrtanja i zavrtanja nisam primjetio nikakve poteskoce pa predpostavljam da je navoj dobar. Ako neko moze pogledati slike pa dati strucno pogled! Hvala! P. S. Nazvao sam sve moguce prodavnice moto dijelova, auto dijelova, cak i poljoprivrednih masina i nisam nasao ove ventile. Pise na netu da su M7x1mmx27. 5, tako dam i izmjerio sublerom.
  10. Znaci moguce su dvije stvari da je navoj na klijestima stradao ili ventil, nista veceras raskupusavanje. Pa idemo dalje.
  11. I meni tako lici, kad sam gledao po tom broju sasije, cini se da je zadnja serija 2004 godina a u svim dokumentima stoji 2005. Na to su mi skrenuli pažnju i prodavci dijelova jer kažu da je drugačije u CH.
  12. I ne vozim, vec stoji u garazi dok ne nadjem rjesenje i sam sam razmisljao o zamjeni tog sarafa (ventila), sad po specifikacijam stoji da je to M7x1mmx27,5 pa ga trenutno trazim, ali koji god sam shop nazvao nema, kao ni prodavnice auto dijelova, ostalo jos da provjerim u prodavnicama za poljoprivredne masine.
  13. I evo jedna slika zmije ljute
  14. Pozdrav drugari, prije 20tak dana kupio sam Suzuki GSF 600 Bandit u papirima stoji da je 2005 godina proizvodnje, uvezen iz CH. Mada mislim da je neka greška vezano za godinu proizvodnje ali hajd, ko će ga znati. Mijenjao sam ulje, filter i te stvari, također sam muku mučio sa pronalaskom adekvatnog filtera zraka, te sam i to rješio. Kočnice sam očistio sa brake cleanerom. Međutim imam jedan problem, na prednjem desnom kočionom cilindru, curi mi na sisici "bleed nipple" kočiono ulje. Da li je neko imao sličan problem i kako ga je riješio, je li moguće problem riješiti zamjenom sisice. Također, istraživao sam po netu da je odgovarajuća M7x1mmx27,5mm. Ako neko može da pomogne i da odgovor na gore postavljena pitanja. Hvala!
  15. Hvala vam na odgovoru, mozda bi bilo najbolje da to skinem, ismirglam zvono i ferode ako su debele, u slucaju da su istrosene zamjenim kvacilo i to bi bilo to. Trebam poruciti moment kljuc, nasao sam ovaj povoljno, mehanički kontam da je vjerovatno dobar. Sad kad uhvatim vremena ide rasklapanje, nisam vican majstorluku, ali polako se ucim. Hvala vam opet na odgovoru pa cu pokusati to izvesti. KILO KLJUČ SA NAGINJANJEM 0-300NM S-T300W BGS - Biznis i Industrija - Gedore i ključevi - Novi Grad - OLX.ba WWW.OLX.BA KILO KLJUČ SA NAGINJANJEM 0-300NM S-T300W BGS, Novi Grad, 60 KM, KILO KLJUČ SA NAGINJANJEM 0-300NM S-T300W BGS
  16. Pozdrav drugari, imao bih jedno pitanje, vise sliku, naime nedavno sam kupio Hondu SH 300i 2007 godina, motor je u jako dobrom stannu, uradio sam mu neke osnovne servise, pa je dosao na red i kao pregled cvt-a. Nemam iskustva sa servisima, niti u blizini imam neke majstore, a Boga mi ni nekog povjerenja u ove sto su tu, pa ucim u hodu i radim sam. Primijetio sam kod kretanja da mi cvrkne iz cvt-a i cim krenem odma prestane taj zvuk, znaci max 1 sec da cvrkne i onda nista. Motor ide odlicno, ali kad sam skinuo deklu malo me iznenadila boja zvona, ljubicasta je, vise da me prestravila. Pa ako moze neki savjet sta da se radi! Slika u prilogu.
  17. I da moj je uvezen iz swicarske, presao 47.000 kilometara i kostao me je sa registracijom malo vise od 2000 eura.
  18. Pozdrav, ja imam Hondu SH 300i 2007 godina, kupio sam je krajem jula do sada presao samo 1000 kilometara, nemam vremena da se vozam. Ispod cica nema prostora, moze da ti stane prva pomoc, rukavice, neseser sa alatom i pojas za bubrege. Ima 12V uticnicu, sto je meni super i uz nju je stigao i zadnji kofer Hepco&Becker u koji staju dvije full face kacige. Mjesta na njoj za vozaca i suvozaca ima sasvim dovoljno, cak i vise nego na Virago 750 koji sam vozio prije nje. Potrosnja goriva kada idem sa suprugom putna brzina nekih 80-90km/h je 3 litra na 100 kilometara, sto je po meni apsolutno fenomenalno. Motor ima 20 kilovati i 279 kubika, ubrzanje je odlicno, odlicno se provlaci u guzvama, na magistrali dobar, na autoputu moze fino pratiti brzinu 120km/h, ja sam je maksimalno vozio 135km/h ali sam! Poteze i ide odlicno! Kad uporedim sa AA500 i Virago 750, ovaj motoric leti. Posebno plus je to sto ima el. ubrizgavanje goriva i jako jako dobar ABS sistem! Tockovi su dobri 110/70-16 i 130/70-16 (set dunlop scoot smart je 140 eura) odlicno, mitas je povoljniji mozda 100 eura. Ulje motul, filter ulja, zraka i rashladna tekucina kosta cca 65 eura. Prednost sto isto ulje ide i u reduktor pa tako uzmes 2l ulja i pokrije ti sve. Dosta toga mozes sam zamijeniti uz osnovni alat. Zanimljiv je za vozit, iskoristiv po gradu i za dalje skoknuti. Nakom sat i pol voznje malo noge utrnu ali meni nije to nista posebno. Vozio sam ga i po kisi dosta opreznije nekih 60 km/h i kako me. plasilo da bi mi prednji kraj mogao iskliznuti, zapravo i nije finonse drzao. Potrosnja, prakticnost, ekonomicnost odrzavanja, cijena potrosnog materijala, startnost i vozne karakteristike za takav jedan motor su odlicne. Drug je prodao svog copera isto i uzeo nexusa 250, uglavnom ne moze se bas nositi sa ovim motoricem. Bilo bi ljepse samo da ima malo vise mjesta za noge, meni se dopada jos i to sto je poprilicno visok. Sve u svemu jako dobar skuter! Ja sam prethodno posjedovao par skutera, od 50 i 500 kubika, ovaj mi je NAJZABAVNIJI, ali i dalje odgovorno tvrdim da je AA500 najudobniji maxi skuter!
  19. Pozdrav, drugari, evo mene nazad na maxi scooter! Dakle, prije nesto vise od godinu dana prodao sam AA 500, onako neke tegobe je imala i odlucih da vise necu scooter uzimati. Ubrzo kupujem nov kineski motocikl Sonic SK 150 poznat u Aziji kao Senke SK 150 Hunter ili Lexmoto SK 150, nakon predjenih malo vise od 2000 kilometara za nepunu godinu dana, nisam imao nekih posebnih primjedbi kvalitet, cijena i tako to, ne može se puno očekivati, ali nije izdao niti crkn'o! Odlučim i prodam ga prije dva mjeseca tražeći sebi Chopera jer sam si umislio da je to to! Ubrzo kupujem Yamahu Virago 750 iz 89' od drugog vlasnika, motor vizuelno bez nedostataka, mehanickih isto tako, obzirom da se nije dugo vozao, nego samo glancao, onda su krenule avanture poslije prve hiljade kilometara, da ne pominjem potrosnju od 10 litara na 100 km. Uglavnom i njega sam kutarisao (prodao). Sjedim, razmisljam, trazim neki naked do 750 kubika, pregledam po oglasima putujem isprobavam sve poderano, a budzet je do 2.500 eura. Malo je reci izvraceni motocikli. I izleti mi Honda SH 300i iz 2007 godine, sa 47.000 kilometara, efi ubrizgavanje goriva, abs koji radi i tako, po cijeni od 1.800 eura. Na oko fin, veliki kofer za dvije full face kacige, a ubrzanje je perfekcija za takav motoric. Jucer sam kupio i zamjenio mu ulje Motul 10w30 - 7100 u motoru i reduktoru, filter ulja, oprao i ocistio filter variomata i ugradio nov filter zraka, te kupio motul rashladu tekucinu da zamjenim cijena svih dijelova je 60 eura sa dostavom. Naravno nisam vican majstor, vec ja to polako sebi pa koliko vremena uzme (ucim se). Za vikend trebam zamjeniti antifriz i isprati sistem, to prvi put radim, ali sreca ima dosta videa na youtubu pa nece biti problema. Ukoliko još neko ima ovu Hondicu, volio bih da razmjenimo mišljenja u vezi potrošnih djelova, eventualno nekih problema koje motor ima i da se obrati pažnja i tako. Moram reći da me je motoric pravo fino iznenadio, jako lijepo povlači, okretan je ko bicikl, jako je koristan po gradu, nema nikakvih vibracija, treskanja, odma povlači, lagano obici kolonu cak i prestici automobil, potrošnja je oko 3 litra na 100 kilometara, s tim da sam ga probao na pravcu do nekih 140 kn/h ide jako fino, samo eto malo je tvrdi ovjes, cic udoban. Isto tako putna brzina od 80 - 100 kilometara mu nije nikakav problem.
  20. Pozdrav, dobri narode, moze li jedno pitanje, nedavno sam uzeo Yamahu Virago 750 iz 89 godine i potrosnja na 100 kilometara je kruglo 10 litara, moze li mi neko reci ko istu vozi ili je vozio koja je normalna potrosnja, jer za ovaj motor ta potrosnja je jako velika bar po mom misljenju. Hvala!
  21. Nisam znaonda ima ta tabela, googlat cu da pronadjem, a planiram kupiti moment kljuc imaju neki best tools i ingeco poncijeni od 30 - 50 eura raspona 25 do 210 nm, kontam da je. dovoljno! Hvala za info!
  22. Pozdrav, drugari, ima li neko da je još kupio ovakav motor? Dobro se meni pokazao, naročito pozitivno iznenađenje je nakon mjesec i po dana pali od prve, i ne zavergla pravo. Zanima me slijedeće, na koliko se dotežu šarafi na dekli mašine, onako malo sam ih pregledao pa vidim neki su imam osjećaj pretegnuti a drugi labaviji, pa bih volio pretresti sve šrafiće dok je zime polako, glancati i dotezati. Ako ima neka generalna šema pa da znamo svi za ubuduće, na koliko točkove dotegnuti, na koliko šrafiće mašine itd.. Na Atlantiku sam točkove dotezao zadnji 150 Nm a predni 40 Nm. Da li isto važi i kod ovoga motorčeka ili ala sličnih? LP
  23. Drustvo, nazalost Bike Fest Panonica Tuzla 2021 je otkazan, zbog novih Covid mjera koje je donijela nasa nesposobna vlast!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja