Jump to content

Moto Zajednica

HoochieMan

Uvek sa nama
  • Broj tema i poruka

    413
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: HoochieMan

  1. Normalno je da otvoren rc24 bolje povlači ako već imaš blokadu na rc36 Zanimljivo je što si pomenuo opruge, pizdeo sam zbog njih dosta dugo, pa prihvatio faktičko stanje. Razmišljao sam i o zameni opruga/amortizera pošto ne planiram da menjam motor, ali me je cena takve avanture oladila.
  2. Ima plavo, šalje iz NS
  3. Treba mi ulje za scottoiler, po mogućstvu crveno, Beograd 060 4900 441 Vlada
  4. I dalje aktuelno, otvoreno mesto za cimera u garaži. Garaža je sređena, danas okrečena, još uvek sam usran od kreča... odoh na kupanje.
  5. Otvaram temu u cilju preporuke Duleta Bajkoma, člana našeg foruma, svima kojima je potreban prevoz motora. Imao sam potrebu da transportujem motor, i po preporuci prijatelja ukucao sam u Google reč "bajkom". Kao što mi je prijatelj i obećao, prvi rezultat je bio http://www.bajkom.com/, Duletov sajt. Zna šta radi, transportuje efikasno, pažljivo, kvalitetno i sa stilom, crvenom Calibrom. Koristi prikolicu prilagođenu za transport motora. Dule Bajkom je dobar čovek, i kako sam u razgovoru sa njim zaključio - dobar otac male devojčice. Iskreno mi je drago da sam ga upoznao, ali nadam se da neću skoro praviti sranja pa da moram opet da ga potežem, i sa zadovoljstvom ga preporučujem. Želim sa vama da podelim svoje dobro iskustvo sa njim, za koje slobodno tvrdim da je garancija da će učiniti sve što može da posao uradi najbolje moguće. Zaobiđite pijanog čiču sa kombijem- ovo je bolja varijanta.
  6. Aktuelno! Edit: Garaža zakupljena, kompleks garaža Gočka/Serdar Janka Vukotića na Labudovom Brdu. Javite se za detalje, ponuda otvorena.
  7. Planiram da unajmim garažu od proleća, tražim cimera. Lociram sam na Labudovom Brdu, kod "Orašca". 060 4900 441 , Vlada
  8. HoochieMan

    Stomp grip

    Tražim Stomp grip, ili neki od grippera u obliku univerzalnih ovala (potrebni za VFR750, za koji se ne proizvode specijalno oblikovani). Tel: 060 4900 441
  9. Nikad ne prodajem nešto što kupim. To je neki kvrc koji imam u glavi, možda genetsko nasledje nekog hrčka iz linije pradjedova... Praktično sam i zaboravio oglas iznad, dok me telefonski poziv nije podsetio na njega. Kombinezon, koji je nabijao kilometražu u ormanu, dobio je priliku da se aktuelizuje radeći ono za šta je stvoren. Njegov novi saputnik je naš izuzetan kolega, i omogućiće mu mnogo više kvalitetnih kilometara nego što bih ja mogao u ovom momentu. I veoma sam srećan zbog toga!
  10. Poslastica za sadašnje ili buduće brze vozače. Kombinezon sam kupio početkom ove godine, naručen iz Nemačke, plaćen nešto ispod 700e. Namenio sam ga za lični užitak vožnje na stazi, koji se do daljnjeg odlaže zbog radosti očinstva. Potpuno je nov, neupotrebljavan, miriše. Probao sam ga, i to je sve od upotrebe, osećaj u njemu je vrhunski. Veličina je 110. To je veličina za visoke, ja sa mojih 197 lepo ulazim, idealan bi po mojoj proceni bio za oko 190cm i do oko 100kg, ali naravno- mora se probati. Vaš je za 450e. Telefon: 060 4900 441
  11. ... pa zatim i plastike, pa dupe.
  12. Otvorio bih sezonu sutra, ili u ponedeljak. Treba iskoristiti ove slobodne dane. Raspoložen neko?
  13. Prijateljica mi se javila sa molbom da joj pomognem da nađe prevodioca... Uradio bih sam, ali nemam energije u ovom momentu. Da ne parafraziram: Za relativno lak posao je pristojna para, i relativno je kratak rok, ako radite prevode ili znate nekoga ko radi, moj mob je 063 285 463, Vlada
  14. Regler bez hladnjaka se ugrađivao na Rc36 treće generacije ('90-'93). Honda je ukapirala problem, i u četvrtoj generaciji ('94-'98) fabrički regler ima hladnjak. Uglavnom, prva stvar koju bih uradio po kupovini Vfr sa reglerom bez hladnjaka je njegova zamena. To je glup i jeftin deo, nije vredan maltretiranja. Zameniš, voziš i ne razmišljaš.
  15. HoochieMan

    Koji

    I? U kom pravcu razmišljaš? Ima li pomaka?
  16. Brko, ako naidješ na čoveka sa CBR, pogledaj da li je motor u ok stanju (bilo bi čudo da nije obzirom na godište), i priupitaj ga kolika bi bila keš cena...

    Vidimo se uskoro!

  17. Pumpa je obična micubišijeva pumpa niskog pritiska (0.3 bara koliko se sećam), nema ništa specifično za nju. Možeš je zameniti pumpom niskog pritiska sa drugog motora(karburatorskog) ukoliko dotraje (Jamaha, druga Honda itd). Možeš voziti i bez pumpe, prirodan pad ka karburatorima će omogućiti lepo "napajanjem gorivom" skoro do rezerve, ostaje ti oko 4-5 litara mrtvog goriva na dnu rezervoara koje ne može gravitaciono da se izvuče. Za kapacitet l/min, stvarno nigde nisam našao podatak. Za ovu pumpu, kao pumpu niskog pritiska koja je generička za karburatorske mašine, nije relevantan podatak. Sve su iste. Mogu se razlikovati po obliku i donekle spoljnom gabaritu, ali su iste.
  18. Vidi... prvo, ne brini se oko štelovanja ventila. Zazori su vrlo stabilni. Radi se pločicama, to nije skup ni komplikovan zahvat kod makar i prosečnog servisera, a možeš uraditi i sam uz nešto alata i znanja. Zupčanici su predimenzionirano rešenje na VFR-u 750, neuništiv sklop. Generalno, cela mašina je čak nepotrebno trajna. Nekad se zapitam čemu služi agregat koji je u stanju da traje duže od vozača? Lancu u mašini u VTEC-u apsolutno ništa ne fali, to je takođe kvalitetno rešenje na ovoj Hondi, i nikako ne predstavlja manu. Trajaće možda samo koju stotinu godina manje od zupčanika. Ako kupuješ VFR, i ovo ti je moj savet od srca, prestani da se zamaraš pitanjima koja si ovde postavio. To je najmarginalniji kriterijum koji mogu da smislim. VFR 750, VFR 800 i VTEC imaju dovoljno upotrebnih, gabaritnih, cenovnih razlika koje bi ti pomogle da odabereš motor. I svi su kvalitetni i trajni Hondini produkti koji će te odvesti gde god da si naumio da kreneš.
  19. Brko, u Mladenovcu se prodaje jedan CBR 1000, 2007 godište, crven, praktično nov. Znaš li nešto o njemu?

    http://www.polovniautomobili.com/oglas690141/honda_cbr1000rr/#2

  20. Mislim da si napravio dobar izbor. Vozi ga sa zadovoljstvom, čuvaj se hladnog asfalta i naglog kočenja, i okači sliku sa KLE-om!
  21. Zanimljiva kilometraža... Koja bi bila cena kojom bi bio zadovoljan?
  22. Ko je vozio po ograničenju, teško da je prebrzo ušao u krivinu. Kriminalci jedni!
  23. Iz perspektive prvog lica. Visok sam dovoljno da se ne uklapam u 95% motora. Sa dugačkim nogama si u moto-svetu kao siroče, ne možeš puno da biraš. Dužina nogu će ti biti najveći problem. Rezervoar (nekada i plastike) motora je krojen tako da lepo udomi butinu i koleno, i ako imaš iole krakatu konstrukciju tela za tvoju visinu, noge će ti prelaziti granice koje postavlja rezervoar i oklop, i završavaš u pogrešnom položaju na motoru. Na R-u je to iznad butine, na Africi ispred potkolenice itd. Znači, ne gledaj koji je motor viši u smislu koliko će ti dupe biti iznad zemlje, već gde ćeš da upakuješ noge. Torzo se lakše spakuje. KLE ćeš moći da voziš. Noge ti neće udarati ni u šta, takvog je oblika, ako sam mogao ja, i ti ćeš. Afriku... bilo je smeha kada sam sedeo na njoj, sa mnom i mojim nogama, bilo je neizvodljivo. R-ove 600ccm zaboravi. Pojedine hiljadarke može, naravno nikako kao prvi motor. U principu, ne boj se kubikaže, nije to bauk čak ni za prvi motor, znaš na šta sedaš, imaš dovoljno godina iza sebe. Kriterijum bi trebalo da bude voznost i težina motora. Ako bih se vratio unazad, i bio u situaciji sličnoj tvojoj, uzeo bih KLE. Lak je, manevrabilan, nije divlji, ako ljosneš nije velika šteta, tako da ćeš voziti bez opterećenja. Uklapa se u budžet. To je bilo mojih pet para, nadam se da će ti biti od koristi.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja