Jump to content

Moto Zajednica

Evropa 2014

Recommended Posts

  • Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: motor, da

teraj to jarane :) dokle si stigao? :)

 

jesam li ti i ja jaran ili moram da kupim kofere od tebe da bi to postao 1nanana.gif

 

 

@Jager

eto, prvi put posle dve godine, da ti mi zavidimo na voznji 0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 423 postova
  • Lokacija: Pancevo
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Citam ovaj putopis u basti jednog kafea I uopste nisam primetio da je pocela kisa I da sam napola pokisao. Samo napred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Enduraš, 6299 postova
  • Lokacija: Paracin
  • Motocikl: CRF300L

Jageru, ti kao u Mongoliju da si otisao, pa nemas internet, mada redovnije dobijamo izvestaje makar iz druge ruke od REW ekipe iz Mongolije :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1448 postova
  • Lokacija: subotica
  • Motocikl: Honda ness 150

hahaha,jager je vec bio kod mene na kafi bezbedno je stigao u su! mozda je ostavio net u africi pa dok se ne snadje...... :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Nisam zaboravio na putopis. Dužan sam svima izvinjenje koji ste čekali :) Jednostavno, tokom puta ili nije bilo pristojne internet konekcije, ili smo bili apsolutno i totalno umorni, pa se eto, nije pisalo :) Upravo pripremam, smanjujem slike i uploadujem ih na server, pa ću nastaviti pisanje...

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Dakle, storija nastavlja iz Pariza....

 

Ustali smo oko 7 ujutro, ja poprilično nenaspavan, ali dobro je... u očekivanju nastavka puta, ovaj put sa gospođom iza sebe, valjda je adrenalin odradio svoje i zaista nisam osećao neki umor. Valjalo je prvo rešiti problematičnu "višak" torbu sa stvarima. Čekao sam 8:00, jer mi je rečeno da ćemo tada saznati broj telefona vozača i adresu gde bi kombi trebao biti. Negde oko 8:30, dobijam od Svetca preko Skype jedan nemački i jedan srpski broj i zovem, ali na žalost niko se ne javlja na nemački. Zovem srpski broj, kad ono neispravan broj. Fali jedna cifra. Uhhh, zašto ništa ne može da ide kako je planirano?!? .. Pokušavam da dobijem još 3-4 puta onaj nemački broj i zvoni on, ali avaj - niko se ne javlja. Valjda mu je bilo čudno što ga zove neko sa afričkog broja? :) Dobijam i adresu gde bi kombi trebao biti, no takve adrese u navigaciji jednostavno NEMA! Divota. Dakle, nemamo pojma ni ko je vozač, a ni gde treba ići.

 

Tu sad već malo i gđa kreće da paniči, jer vreme prolazi... Vremenska prognoza nam ne ide na ruku i trebalo bi što pre krenuti put juga i pobeći od kiše koja se sprema u Parizu. Donosimo odluku da odemo do najbliže poslovnice DHL-a i predamo torbu. "Pa neće to biti skupo", mislim ja i još jednom, u neznanju, grešim ;) Sedamo na motor, nalazimo DHL, ulazim unutra, merimo torbu, a ona 16kg. Cena, prava sitnica. Bolje da se ni ne prisećam cifre koja mi je rečena, došlo mi je da torbu bacim u prvi kontejner jer sve stvari koje su bile upakovane, zajedno sa torbom, nisu vredele toliko. Žmureći sam dao kreditnu karticu, pa "nek' ide život". Ovo mi je prvi redovan godišnji odmor u životu. Makar kofere nisam kupio, tešim se ja :)

 

Izađoh iz zgrade DHL-a i reših da zapalim cigaretu pre nego se vratimo do hotela, kad zvoni mi telefon. ZOVE VOZAČ KOMBIJA! Eeeeeeeee, zakasnio si, prijatelju... :D Zahvalih mu se i rekoh da me ne čeka....

 

Vratili smo se do hotela, spakovali što smo imali i NEKAKO napakovali na motor. Bio sam poprilično zabrinut za plastični nosač na AT koji drži top case, ali je sve do Subotice na sreću - izdržao!

 

Vreme se sve više kvari, oblači se i sprema se kiša.... vreme je da krenemo dalje...

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Krenuli smo lagano ka jugu i prvobitni plan je bio da idemo do Liona. Međutim, čuo sam se sa kolegom iz Nemačke koji je igrom slučaja išao da poseti brata u Grenoble, baš tada. Pogledao sam na mapi i Grenoble je udaljen tek nekih stotinjak km od Liona. Lion sigurno jeste lep, ali ćemo njega posetiti neki sledeći put ;) Dakle, pravac Grenoble!

 

Od Pariza do Grenoblea ima nekih 600km i to je definitivno velika kilometraža da se pređe u danu za nas dvoje napakovanih. Uz sve to, ama baš nikuda ne žurimo ;) Vozili smo se koliko smo mogli i negde na pola puta smo stigli do mesta Autum. Predivan mali gradić, međutim fotki ovog dela puta i samog gradića, nema. Fotoaparat smo kupili tek u Grenoblu, tako da će slika biti kasnije u izobilju ;)

 

Kaže navigacija da ima nekih hotela/motela i krenusmo u potragu za mestom gde ćemo spavati. Prvi hotel, kulturno izgleda, ušli smo da tražimo sobu. Recepcioner nas je odmerio od glave do pete onako u moto opremi i biće da mu se nismo svideli. Zašto - pojma nemam. A baš ne izgledamo kriminogeno, moja žena pogotovo :D Pita majstor, da li imamo rezervaciju. Pa nemamo.... plan je bio da idemo bez plana, pa spavamo gde se već zadesimo. Uvek ima NEKA slobodna soba. Pa da, ali ne u ovom hotelu! "Puni smo", odgovara neprijatni recepcioner, uz zlurad i kiseo osmeh. Pih, pa ko te j.be, prijatelju, ima još hotela, tako bar kaže navigacija ;)

 

Tek par metara dalje nalazimo neki motel gde ima soba, aaaaaaaali! :) Kupatilo nije u sobi, već je negde pored. Pa dobro, ja volim da spavam i u šatoru pa da se okupam u obližnjem potoku, ni to nije problem. Pogledao sam u ženu koja je samo klimnula glavom i rekla "ma dobro će nam biti", vidno umorna i željna kreveta :D Čak mi se svidela i cena od svega 37 evra. Bez doručka, naravno, ali ni to nije problem. Na kraju se ispostavilo da uopšte nije loše mesto, a da ni nedostatak kupatila nije neki problem... U sobi naime postoji ograđen deo gde se nalazi WC i umivaonik, ali ne i tuš. Bilo je vala mesta i to da stave, a zašto nisu, niko ne zna. Posebna prostorija sa tušem se nalazi par vrata dalje. Spremismo se za tuširanje, kad ono CVRC! Vrata zaključana, a iz "tušaone" se čuju neki glasovi i kikotanje. Šušti voda... dakle neko je već okupirao milu nam prostoriju. Onako posle celog dana u moto opremi, stvaaaarno nam je falio tuš pre kafe i večere, tako da smo odlučili da sačekamo. Pa, bogami, načekali smo se! :D Napokon su ispod tuša izašli mladić i devojka, ne znajući da neko čeka ispred vrata, tako da baš i nisu žurili :)

 

Tuširanje, večera i pravac u udoban krevet. Ujutro je valjalo krenuti prema Grenoblu....

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Jutro... ustajemo i uz kafu čačkam po telefonu, birajući rutu kojom ćemo ići dalje. Uz motor sam dobio i navigaciju, no u pitanju je prastari Garmin StreetPilot III koji ima samo mape Velike Britanije. Ima kabel sa samo serijskim portom koji ja na laptopu, naravno nemam... Ni to nije problem, već činjenica da su moja iskustva sa Garminom nula, a nešto mi se nisu plaćale karte ;) Zato je kao GPS lepo služio telefon sa iGO navigacijom i besplatnim mapama cele Evrope ;)

 

Jeste lepo služio, od Engleske, pa sve do ovog momenta. Krenemo mi, vozimo se do blizu izlaska iz grada i odjednom primetim da ruta koju telefon pokazuje nema blage veze sa ulicama koje su ispred mene. ŠKK, pomislih ja i zaustavih motor.... Kad ono, telefon se totalno ukočio! Smrzao!! Restartujem ja telefon, ponovo učitam iGO i vidi, sve radi... Pa dobro, malo se uglupeo, šta sad.... Krenemo dalje i posle kratkog vremena, telefon se OPET smrzao!!! Eeee, tu sam se već iznervirao! Auuuh... pa ne valja ovo, neću valjda sad još i navigaciju morati kupovati?!?! Gume, DHL, sve gomila neplaniranih troškova... Siđemo sa motora, opet restartujem telefon, sada već vidno iznerviran. Nakon ponovnog učitavanja, radi iGO jedno minut-dva i opet se smrzne. No, nije se ceo telefon zapravo smrzao, već je iGO toliko zabagovao da je ukočio ceo telefon. Problem je, dakle, sam iGO. Super, i ŠTA SAD?!?! Kako za Afriku ne postoje iGO mape, za "po Africi" sam koristio besplatni Navigator sa OpenStreet mapama. Imam instaliran Navigator ali NEMAM MAPE! Imam samo Afriku! Skidati sve mape sada preko 3G ili koristiti Google Maps je ravno ubistvu! Aaaaaaaaaa...

 

E tu me je žena spasila :) Predložila je da se vratimo do motela u kom smo odseli prethodnu noć i za koji imamo wifi password. Ispred motela imaju malu terasu, naručili smo kafu i tu sam ja lepo downloadovao mape Francuske, Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Srbije! :D Potrajalo je nekih sat vremena, no uspelo je. Navigator nas je sa ovim mapama (skoro) perfektno vodio dalje....

 

Lepo i natenane, stigosmo i do Grenobla.... Tu napokon kupujemo fotoaparat, pa će biti i nekih slika...

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

U Grenoblu smo se smestili u "Royal Hotel". Nismo insistirali ni na kakvom nepotrebnom luksuzu ni ovde, tako da su 3 zvezdice bile više nego dovoljne. Odličan mali hotelčić, sve preporuke!

 

IMG_0009.JPG

 

Sreo sam i drugara zbog kojeg smo se i zaputili put Grenobla proveli smo divno veče.

 

Ujutro smo otišli da potražimo neki foto aparat i popili smo pivce na trgu ;)

 

IMG_0002.JPG

 

IMG_0003.JPG

 

Dok smo mi kupovali aparat, žene su odlučile da odu kod frizera! Mislim, žene... šta reći? :)

 

Prvo nije bila oduševljena što želim da isprobam aparat:

 

IMG_0005.JPG

 

Ali sam je posle uhvatio nespremnu ;)

 

IMG_0006.JPG

 

I posle frizera, nova frizura.....

 

IMG_0007.JPG

 

Grenoble se nalazi u kotlini, okružen planinama, a na vrhu jedne planine postoji stara tvrđava do koje vozi žičara. Plan je bio da se ujutro provozamo žičarom i posetimo tvrđavu odakle se pruža fantastičan pogled na ceo Grenoble. Na žalost, ovo je izostalo jer se vreme baš kvarilo, tako da smo radije nastavili dalje. Imam jedino jednu fotku iz centra Grenobla:

 

IMG_0004.JPG

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Lepota ovog putovanje pre svega leži u činjenici da smo bili potpuno slobodni da menjamo rutu "u letu", kako god nam je to odgovaralo u datom momentu. Bio je važan samo cilj, Subotica, a kojim putem ćemo stići do tamo, potpuno ne nevažno. Prvobitna ruta je bila da idemo preko švajcarskih alpa, pa u Italiju, no vremenska prognoza za ovaj deo planete uopšte nije bila blagonaklona. Nikada nisam vozio po švajcarskim alpima i samo sam balio gledajući predivne slike, no sigurno nam ne bi predstavljalo uživanje voziti tamo po kišurini. Sa druge strane, prognoza ukoliko idemo dalje ka jugu je bila više nego obećavajuća, te je tako i pala odluka - idemo za Đenovu!

 

Iako nismo dokačili švajcarske Alpe, ni francuski nisu za podcenjivanje! Naprotiv! Ovde su prizori zaista nestvarno lepi! Evo par fotografija:

 

20140801_175944_Richtone(HDR).jpg

 

20140801_175958_Richtone(HDR).jpg

 

Vozeći dalje, naleteli smo na "čopor" paraglajderista, koji su uživali u prelepom vremenu:

 

20140801_190656_Richtone(HDR).jpg

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Put nas je na kraju dana odveo do mesta Larche, gde smo i prenoćili u najlepšem planinarskom domu koji sam do sada posetio. Slikao sam privezak, kako bih znao gde smo bili :)

 

IMG_0045.JPG

 

A mesto je zaista jedinstveno:

 

IMG_0046.JPG

 

IMG_0047.JPG

 

IMG_0048.JPG

 

IMG_0034.JPG

 

Planinarski dom je smešten u fantastičnom krajoliku:

 

IMG_0036.JPG

 

IMG_0039.JPG

 

IMG_0040.JPG

 

IMG_0041.JPG

 

Nastavili smo put prema Đenovi, a prizori koji su se pružali pred nama oduzimaju dah i fotografije ih ni probližno ne mogu dočarati:

 

IMG_0053.JPG

 

IMG_0052.JPG

 

IMG_0054.JPG

 

Malo dalje smo naišli na izvor, gde smo (opet) stali na puš-pauzu :)

 

20140801_192926_Richtone(HDR).jpg

 

A postoji i sto sa klupama, idealan za opružiti noge ;)

 

20140801_193359_Richtone(HDR).jpg

 

I stižemo u Italiju!

 

IMG_0056.JPG

 

Italija naravno ništa ne zaostaje po lepotama u odnosu na Francusku:

 

IMG_0058.JPG

 

a i putevi su uživanje prelaziti ih na 2 točka:

 

IMG_0062.JPG

 

IMG_0064.JPG

 

Videli smo i lepe kamene kuće, najverovatnije vrlo stare, ali renovirane:

 

IMG_0065.JPG

 

Neke se upravo sređuju:

 

IMG_0066.JPG

 

A mi, nastavljamo dalje....

 

IMG_0067.JPG

 

Stigli smo do nekog gradića u Italiji kome na žalost nisam zapamtio ime, a GPS nas je uveo u sam centar:

 

IMG_0075.JPG

 

IMG_0076.JPG

 

IMG_0077.JPG

 

IMG_0078.JPG

 

Međutim, u OpenStreet mapama nije bilo upisano da je sam centar pretvoren u pešačku zonu i da ne možemo dalje:

 

IMG_0079.JPG

 

Iskobeljali smo se nakako iz gradića i nastavili dalje:

 

IMG_0080.JPG

 

IMG_0081.JPG

 

IMG_0082.JPG

 

IMG_0084.JPG

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Odjednom, naiđosmo na kolonu. Vrrrrlo dugačku kolonu.... Prednost motora u odnosu na automobile je i ovde došla do izražaja, te smo obišli kompletnu kolonu u kojoj je čekalo sigurno jedno 30-tak vozila ;) Ispred kolone, i rampa i semafor. Upaljeno crveno svetlo...

 

IMG_0085.JPG

 

Ispostavilo se da je ovo ulaz u poduži tunel sa samo jednom saobraćajnom trakom i da se vozila propuštaju naizmenično, a postoji i displej koji prikazuje koliko još vremena treba čekati:

 

IMG_0086.JPG

 

Tunel je BAŠ dugačak :)

 

IMG_0087.JPG

 

IMG_0088.JPG

 

A mi na izlasku iz tunela nastavljamo dalje:

 

IMG_0089.JPG

 

IMG_0090.JPG

 

Ovde već glad počinje polako da me gadno mori, pa stajemo da ručamo u mestu Savona. Davno sam jeo bolju ribu, iako sam poslednje 3 godine života proveo na obali okeana. Valjda sam bio mnogo gladan... :D

 

IMG_0092.JPG

 

Prvi put posle dužeg vremena, obala Jadranskog mora!!! :)

 

IMG_0093.JPG

 

Put do Đenove smo nastavili pored same obale...

 

IMG_0095.JPG

 

IMG_0098.JPG

 

IMG_0099.JPG

 

IMG_0101.JPG

 

IMG_0103.JPG

 

IMG_0110.JPG

 

IMG_0111.JPG

 

Magare nas je verno služilo čak i ovako napakovano:

 

IMG_0120.JPG

 

I tako, polako i opušteno, stižemo u Đenovu. E sad je trebalo pronaći i smeštaj.... U prvom hotelu u koji smo ušli su nam ponudili samo dve jednokrevetne sobe, što smo, naravno glatko odbili. U sledećem, hotel "Rex", smo imali više sreće i imali su slobodnu sobu sa francuskim ležajem. Hotel je OK, imaju privatan zatvoren parking, sobe su lepe.... međutim sveopšti utisak je totalno pokvario nepismeni recepcionar koji niti priča engleski, niti izgleda kao civilizovano biće :D Nešto je mumlao sebi u bradu, čak ne ni na italijanskom ... neverovatan lik! :D Da me nije bilo sramota, tačno bih ga slikao za ovaj putopis :D

 

No, kako god, umorni, znojavi i ponovo gladni, uzeli smo sobu, istuširali i sišli da tražimo neki restoran. Odmah u blizini hotela, video sam jedan baš uzak prolaz, poprilično neugledan sa tablom "PIZZA CITY" i stepenicama koje vode negde gore. Žena nije bila oduševljena idejom da se popnemo, pa smo nastavili dalje. Naravno, ne poznajući grad produžili smo pravo i hodali nekih 5-6 minuta i kako nismo našli ni jedan restoran, rešili smo da se vratimo do Pizza City-ja i oprobamo sreću. Ispostavilo se da je odluka bila odlična. Đenova je prepuna turista, međutim ovo je lokal gde turisti baš nešto i ne zalaze. Pravi "lokalni" bircuz i picerija sa predivnom baštom. Hrana se naručuje tako što se uđe unutra i naruči šta se već želi. Dobije se mali bedž sa brojem i kada je hrana gotova, kuvar se prodernja iz kuhinje vičući koji broj može da dođe po svoju narudžbu! Mi smo naručili jednu "veliku sa svačim" za koju je rečeno da je dovoljno za 2-3 osobe. Bogami, jedva smo je pojeli! :D

 

IMG_0121.JPG

 

Od pića smo tražili Coca Colu i dobili smo je u staklenoj flaši od litar, sa dve čaše. Prava izvorna, italijanska picerija! Ako se ikada nađete u Đenovi, OBAVEZNO je posetite! Cene su više nego pristupačne.

 

Večerali smo i otišli da spavamo. Sutra valja krenuti dalje ;)

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Sledeće jutro smo ustali sa namerom da obiđemo Đenovu i zatim nastavimo dalje. Fotoaparat je bio Gogino zaduženje, nemam pojma šta mu se desilo i zašto nemamo ni jednu fotografiju, sve do Venecije :(

 

Ništa bitno se na putu do Venecije nije desilo, a slika nemam da bih pokazao kuda smo prolazili. Mogu samo toliko da vam kažem da su i ovde predeli prelepi i da je bilo pravo uživanje voziti.

 

Hmmm.... nije se ništa desilo? Nije đavola.... na pola puta smo baš POŠTENO pokisli! :) Sve ovo vreme nas je kiša obilazila, ili smo je mi spretno izbegavali. Međutim, od jednom, kao da se nebo otvorilo i odmah smo stali da Goga obuče kišno odelo. Ja sam na sebi imao Revit odelo sa kišnom postavom, računao sam da mi je to dovoljno. I bogami, bilo je dovoljno. Ne žalim ni dinara koje sam ga platio. Dobrih 2 sata smo vozili po prilično jakoj kiši, ali sam ostao potpuno suv!! Čak ni spoljašnji sloj odela se nije nešto preterano napio vodom, a ubrzo zatim se i osušio. Ni čizme mi nisu propustile.... Oh, miline!! :D

 

U Veneciji sam bio ranije (poslom) u februaru ove godine, tako da sam već znao da prenoćište ne treba tražiti direktno u Veneciji, već u Mestre, par kilometara dalje. Razlika u ceni noćenja je baš velika. A i ne može se motorom po Veneciji, jeli... ;)

 

Ime hotela u kom smo odseli sam na žalost zaboravio, iako pokušavam već par minuta da se prisetim. Valjda ovo što ne spavam celu noć dok pišem ovaj putopis utiče na sive ćelije i izaziva "krečanu".... a možda sam i samo omatorio? :) Kako god, hotel je bio sasvim OK i spavali smo ovde 2 noći. Stigli smo negde predveče, ceo sledeći dan smo planirali da provedemo u Veneciji kao našoj najbitnijoj turističkoj destinaciji tokom ovog putovanja, te da sledeće jutro krenemo dalje.

 

Ujutro nas je u Veneciji dočekao fantastičan, sunčan dan! Već sledeće jutro je bilo takvo da "padaće - neće padati", ali smo mi imali super sreću i vreme kakvo se za obilazak Venecije može samo poželeti! Turista, k'o mrava... i mi, u mravinjaku :)

 

Došli smo motorom od Mestre do autobuske stanice u Veneciji i tu ostavili motor. Hteo sam da parkiram na besplatnom parkingu za motore, ali tu jednostavno nije bilo mesta. A i inače se ovde lokalci vrlo loše ponašaju prema tuđim motorima, nabacanim na gomilu. Bez pardona ih pomeraju, vuku, preparkiravaju.... Nije mi palo na pamet da rizikujem, pa sam izabrao plaćeni parking. Neka, vala, tih 15 eura koliko košta dnevna karta :)

 

Do Venecije sam ostao bez gotovine, tako da smo tražili neki bankomat da izvadimo nešto para da imamo "za po Veneciji". Našao sam prvi bankomat, ubacio karticu, ukucao PIN, ukucao koliko para mi treba i .... PRETRNUO. Bankomat je jednostavno BLOKIRAO i ekran mu je pobeleo. E pa vala i ja sam pobeleo! Evo me u sred Venecije, bez gotovine, sve pare su mi na jednoj jedinoj kartici koju je gladna beštija POJELA .... Ni hotel nisam platio.... Auuuuuuuuu...

 

Stiskam ja sve dugmiće redom na bankomatu, ali bukvalno ništa se dešava... oooo prokletstvo!!! Zapalio sam cigaretu da ne odlepim totalno i razmišljam: A ŠTA SAD? ... prošlo je tako par trenutaka agonije, kad se na ekranu bankomata pojavi poruka:

 

ERROR PROCESSING YOUR REQUEST! Retry or Cancel?

 

Pritisnuh "Cancel", stoka mi ispljunu karticu koju sam isčupao iz onog ležišta za kartice sa glasnim "MRŠ" i veeeelikim olakšanjem!!! Dobro je, idemo da tražimo drugi bankomat :) Nađosmo sledeći, ubacim karticu, upišem PIN i koliko mi para treba, kad on meni "Greška prilikom komunikacije sa Vašom bankom"!! Auh... pa OK, ima tu odmah pored još jedan bankomat u sklopu iste banke. Probam tamo, kad ono ista greška! Tu već počinje OPET 'ladan znoj da me obliva.... pa nije mi valjda ona prva beštija oštetila karticu?!?!??!?! Šetamo se dalje do sledeće banke koja ima bankomat, no taj mi se nešto ne sviđa - izgleda kao da je star 100 godina i baš mi je delovao "gladan". Ovaj će mi pojesti karticu 100%! Dolazimo tako do kraja mola i banaka nema više. Ostale su u centru Venecije a da bih stigao tamo mogu bez para samo peške da idem... Pa ništa, da oprobamo sreću! Ubacim karticu i starudija mi najnormalnije izbroji pare i vrati karticu :D Pa... izgled zna nekada i da prevari ;)

 

Napokon, sa parama u džepu, avantura po Veneciji može da počne! :)

 

 

IMG_0214.JPG

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6281 postova
  • Lokacija: Hameln, Germany
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ima nekoliko vrsta prevoza po Veneciji i svi su, naravno, po vodi. Gondole, Water Taxi i slično, a najjetiniji i najkorišteniji je neka njihova alternativa za autobus. U pitanju su plovila specijalne namene za prevoz ljudi. "Autobuske stanice" su barže u vodi odmah do obale koje u isto vreme služe kao čekaonica:

 

IMG_0216.JPG

 

Interesantno je što kada brod pristaje, neretko poprilično jako udari u baržu i sve se baš jako zaljulja! Stvarno šašav doživljaj :) A brodovi, prepuni turista! Na svu sreću, uspeli smo da ugrabimo dva mesta za sedenje ;)

 

IMG_0217.JPG

 

A bogami je bilo krcato....

 

IMG_0221.JPG

 

Zaputili smo se prema Trgu Sv. Marka kao najpoznatijem delu Venecije. Do tamo, brod vozi nekih 20-tak minuta i staje kod svake bele kuće :)

 

Evo par slika kako to izgleda do Trga:

 

IMG_0218.JPG

 

IMG_0219.JPG

 

IMG_0223.JPG

 

IMG_0224.JPG

 

Čamcima se prevozi i dostavlja sve moguća roba:

 

IMG_0227.JPG

 

A mi nastavljamo dalje prema Trgu...

 

IMG_0229.JPG

 

IMG_0230.JPG

 

IMG_0231.JPG

 

IMG_0233.JPG

 

IMG_0243.JPG

 

IMG_0245.JPG

 

IMG_0246.JPG

 

Napokon stižemo do Trga, a tu počinje i deo sa tezgama na kojima se prodaje sve i svašta. U glavnom razne sjajne i šarene đinđuve, na koje se žene po imenu Gordana lepe ko svrake i ne mogu im odoleti. Arakise, zvuči ti ovo nešto poznato, jel'? :lol:

 

IMG_0248.JPG

 

IMG_0249.JPG

 

Sam Trg je apsolutno fantastičan! Mogu samo da zamislim kako je izgledao u vreme kada je sagrađen, sa tadašnjim stanovnicima Venecije koji se šetaju po njemu...

 

IMG_0252.JPG

 

IMG_0254.JPG

 

IMG_0255.JPG

 

IMG_0257.JPG

 

IMG_0258.JPG

 

IMG_0260.JPG

 

IMG_0261.JPG

 

IMG_0262.JPG

 

IMG_0263.JPG

 

IMG_0264.JPG

 

A šta li ovde da kupim?? ;)

 

IMG_0267.JPG

 

IMG_0269.JPG

 

 

Iako je opšte poznato da je na Trgu Sv. Marka dranje od cena po lokalima, a i dalje pod utiskom onog gladnog bankomata, sedamo u baštu jednog od lokala da popijemo kafu. Ma šta kafu, ima i da doručkujemo! ;) Sad smo došli u Veneciju i ko zna kad opet. Pa neka košta šta košta....

 

IMG_0274.JPG

 

A bogami su nas odrali. To malo ničega na stolu je bilo nekih 60-tak evra! Hehe, ko me terao? :lol:

 

Plan je bio da ostatak dana provedemo u šetanju do autobuske stanice odakle smo i krenuli i gde nam je motor. Krenuli smo polako...

Skoro u svakoj radnji, na svakoj tezgi ima da se kupi nešto izrađeno od poznatog Murano stakla. No, baš sam se iznenadio kada sam video da prave i GITARE?!

 

IMG_0277.JPG

 

IMG_0281.JPG

 

IMG_0283.JPG

 

IMG_0284.JPG

 

IMG_0286.JPG

 

IMG_0287.JPG

 

IMG_0288.JPG

 

IMG_0289.JPG

 

A ima i baš ekscentričnih turista ...

 

IMG_0291.JPG

 

IMG_0293.JPG

 

IMG_0298.JPG

 

IMG_0300.JPG

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja