vasa.93

Članovi
 • Broj tema i poruka

  332
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

137 Excelent

O članu vasa.93

 • Rank
  Svrati ponekad

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Niš
 • Motocikl
  Suzuki Freewind XF650

Poslednji posetioci profila

450 profile views
 1. Za vibracije ne umem da odgovorim, meni je ovo prvi motor koji vozim, pa nemam sa čim da uporedim. Po pričama ljudi, ima i znatno mirnijih motora, mada ja nisam imao nikakvih problema, a navozao sam se samo tako. Što sam, što sa suvozačem (pa hajd', ne baš omanjim, ali recimo osrednjim, a ja sam otprilike tvojih 'dimenzija'). Vozio sam i kraće i duže ture, nekada i po 300-400km u jednom dahu, i hvala Bogu nije bilo nikakvih problema sa sedištem. Izgleda da mom dupetu sedište odgovara fino. A inače, moj ima zadnji blatobran, a i ja ponekad merkam neko drugo sokoćalo...nego da ne preotimam oglas sada.
 2. Prekrpi se to časkom u "Nikad padano...".
 3. Ja svoj telefon metnem u ovu futrolu, okačim na nosač, priključim na punjač, uključim bluetooth, povežem komunikaciju i telefon (ona jeftina komunikacija od ~40-50€), i tako imam i zvuk sa navigacije na telefonu, i muziku sa telefona ili radio sa komunikacije, a ako neko zove javljam se pritiskom na taster na komunikaciji ili odbijam poziv, i sve to bez ikakvih kablova i zajebancija oko postavljanja (ako se izuzme posao 'ugradnje' komunikacije u kacigu što zahteva 10-15 minuta). Bez mnogo zezanja i za relativno male pare dobija se kompletno rešenje.
 4. Upravo. Imam takav isti. Jedina zamerka je što nije baš jednostavno koristiti telefon dok je unutra, pogotovu po ivicama (moj telefon baš knap staje u ovu futrolu).
 5. Ta informacija se čuva na čipu saobraćajne dozvole.
 6. Đunta, odlično što si se javio. Baš planiram da te kontaktiram ovih dana, nego nikako da ugrabim vreme i skinem ovo čudo. Dakle, moglo bi to da se reši?
 7. Uf, još ne znam zasigurno. Možda neki V-strom, Fazer 600 ili Diversion 600. V-strom mi se sviđa jako, ali drži jaku cenu, i mislim da za tu cenu mogu više da dobijem sa druga dva, a plus nekako više vučem ka turing vožnji. A najviše bih voleo da uzmem novog Tracer-a, ali bi to potrajalo sigurno.
 8. Ja bih i malo niže dao svog. Zapravo i ozbiljno razmišljam o tome. Uštedelo se malo, a apetiti rastu...
 9. Moraćeš da polažeš testove za A. Oni se u nekom veoma malom delu razlikuju od testova za B i C.
 10. Ja prošle godine za 1600€ uzeo Freewind-a iste godine proizvodnje koji je praktično bio u boljem stanju (a i sada je, samo mu treba pranje ). Jedino je imao 20k veću kilometražu, ali to ne pravi neku veliku razliku, pogotovo ne ovoliku u ceni.
 11. To je taj osećaj. Samo napred!
 12. Freewind je, rekao bih, ooodlična makina za 'prvi ozbiljniji motor'. Ja se sit navozah ove godine, a nikad pre toga nisam. Obišao sam sve što sam poželeo, prešao 10 000km lagano, gotovo bez ikakvog problema. A toliko je lak za vožnju...
 13. Daj baci neki kontakt ako možeš da iščupaš.
 14. Da, moraću do majstora da odem, ipak tu ima posla, a sad nemam baš mnogo slobodnog vremena... Ej, odlično je. Ja se navikao, i što se tiče guzice, mogu da teram 500km maletene bez pauze. U putu do Grčke sam čak i jako malo pauzirao. Tek na Grčkoj granici duže od 5-10 min. Žurilo mi se da stignem do mora i da se brčnem... Suzuki se muški držao sve vreme, i baš sam bio zadovoljan i zahvalan. Malo je bila jača potrošnja nego obično, ali sam ga i terao fino, nisam ga štedeo.
 15. Društvo, da li je imao neko možda problem sa zadnjim amortizerom? Primetio sam kada sam se vratio iz Grčke da mi se ispod parkiranog motora pojavila crna fleka, oko 1,5cm, kao od ulja. Pregledao sam tada motor lepo, mada se nije videlo odakle bi to moglo da bude, oprao sam ga zatim, pa opet pregledao koliko se vidi spolja, i nije se ništa ni videlo, niti je curilo više. Pomislio sam da je to od ulja sa lanca, pošto sam malo preterao prilikom poslednjeg podmazivanja (usvinjio sam i felnu prvi put :D). Sada sam išao na vožnju sa bratancem, i kako smo zastali tako je počelo da kaplje nešto crno. Pregledao sam opet dobro, i video da to najverovatnije dolazi iz zadnjeg amortizera. Sama opruga je bila umrljana, a i sve oko nje. Pored toga, kad smo nastavili, zadnji amortizer je bio neobično mek, samo smo poskakivali na svakoj rupi, i trebalo mu je neko vreme (15-20s) da se primiri. Maltene kao da više nema ulja u hidrauličnom cilindru, pa samo opruga vrši ulogu amortizacije. Dakle, da li sam na pravom tragu sa zaključcima, i kako bi se rešavao taj problem? Hvala unapred.