Jump to content

Moto Zajednica

vasa.93

Članovi
 • Broj tema i poruka

  507
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

290 Excelent

O članu vasa.93

 • Rank
  Zainteresovan

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Niš
 • Motocikl
  Yamaha Tracer 700 Traveler

Poslednji posetioci profila

995 profile views
 1. vasa.93

  Naplatne rampe

  A misliš da ovo čudo što ide u auto, tag uređaj, neće da radi na motoru? Ja kad sam ga uzimao pisalo je u ugovoru da mogu da ga koristim za dva vozila, ali se ne sećam da li je pisalo išta o tipu vozila. Baš sam se skoro zapitao da li bi radilo. Uvek me jako smara plaćanje na naplatnoj rampi. Nije da često idem auto putem, ali...
 2. vasa.93

  Sennheiser RS130 wireless komplet

  Slabo interesovanje. Možda za 4000 dinara?
 3. vasa.93

  Suzuki Freewind 650

  Takvi neki su slični bili i kod mene. Ako se dobro sećam, levi je bio pričvršćen samo sa donje strane na neki šraf poluge kvačila, i nije bilo problema sa tim.
 4. vasa.93

  Pozdrav od novog člana

  Dobrodošao!
 5. vasa.93

  Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

  Postojao je ranije sajt VozačiSrbije, pitanja su u potpunosti bila preslikana u poređenju sa pitanjima sa MUP-ovog portala (što je i sasvim logično). Ja sam tamo vežbao, ali vidim da je sada taj sajt ugašen. Postoji istoimena aplikacija na Google Play Store-u, ali nisam siguran da li je funkcionalna: Vozači Srbije - Apps on Google Play PLAY.GOOGLE.COM Vozači Srbije mobilna aplikacija omogućuje svim učenicima auto škola da se na jednostavan i zabavan način pripreme za...
 6. vasa.93

  Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

  Hahaha, izvinjavam se. Imam ovamo neki posao koji treba da završavam, ali sve bežim od toga i pomno pratim forum.
 7. vasa.93

  Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

  Nema na čemu, zato smo tu. Ne znam za knjigu, ali sada se i teorijski testovi polažu na računaru kroz aplikaciju. Postoji taj neki internet portal MUP-a gde te registruju kada se upišeš za polaganje, i tu možeš i da vežbaš testove, a tu i polažeš kada za to dođe vreme. Ima i na drugim sajtovima istih testova, a možeš samostalno da se registruješ i vežbaš. Proguglaj malo, sigurno ćeš da pronađeš nešto.
 8. vasa.93

  Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

  Ja nikada nisam vozio bilo kakav moped ili motocikl, i prvo na šta sam seo bio je Freewind (provozao me je prodavac, nisam ni umeo da vozim motor) koji je na granici za A2 sa 34,6KW. Prvo sam se upisao za A2, pa kupio njega dok je bila zima, i onda čim je vreme to dozvolilo pred kraj zime položio i prvi put ga provozao. Prešao sam te sezone nekih 12 000km sa njim, bez ikakvog problema. Poenta je - postepena promena motocikala zasigurno je dobar način, i sam sam siguran u to. Međutim nikako nije jedini način i pravilo. Ima mnogo izuzetaka i ovde koji su tako počeli i eto nisu imali nikakvih problema. Ti najbolje poznaješ sebe, i krajna odluka je na tebi. Ako ti je pak frka kako ćeš se snaći, ne brini, to obično dođe na svoje kroz te časove vožnje. Makar i ne položio iz prve, opet ti je u više pogleda isplativije da odmah polažeš za A.
 9. vasa.93

  Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

  Ili preciznije - maksi od 25KW i naked od mislim 50KW. Snaga određuje kategoriju, ne kubikaža.
 10. vasa.93

  Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

  Razlika je verovatno i u tipu/modelu motora koji se vozi na obuci i polaganju. Motor mora da bude odgovarajuće kategorije. Ja sam za A2 polagao na maksiju od 400cc, a posle toga za A na ER6N od 650cc.
 11. vasa.93

  Polaganje za "A" kategoriju, po novom zakonu

  Svakako. Teorijski ispit se uvek polaže pre početka vožnje, za koju god kategoriju da se polaže i koja god kategorija da se ima položena do tada. Plaćaš i sve troškove oko polaganja teorijskog ispita. Ja tako polagao za A2, pa zatim za A posle godinu dana, i oba puta polagao potpuno iste teorijske testove. Ako zadovoljavaš uslove za A, nema potrebe da ideš prvo sa nižom kategorijom. Kada ti zatreba A, morao bi da se maješ ponovo oko svega, plus novo lekarsko, plus predviđeni troškovi... Idi odmah na A i miran si.
 12. vasa.93

  Pozdrav

  Ali ne broje se u svim temama postovi, džaba si se zaleteo u dobrodošlice.
 13. vasa.93

  Pozdrav

  Za pisanje u nekim podforumima neophodno je imati 100 napisanih postova.
 14. vasa.93

  POSLE 30 GODINA Vojska Srbije dobila nove motocikle

  Prolazio sam autoputem kada su kretali iz Niša nazad i mimoišao sam se sa grupom. Jako moćno izgledaju.
 15. vasa.93

  Koju GoPro kamericu uzeti

  Za taj novac je verovatno bolje juriti nešto što nije GoPro - Sjcam, Eken itd. Mada sigurno za malo više novca može da se nalovi neki polovan kršteni GoPro. Često sam po oglasima viđao vrlo dobro očuvane kamere sa dosta dodatne opreme (koja zlata vredi) za prilično pristojnu sumu. Ajde, Hero3 je možda malo zastareo, ali bilo je povoljnih Hero4, pa i Hero5 modela. Ja sam konkretno prošle godine uzeo novi Hero5, ne mnogo skuplje. Nekih 35k je izašao sa poklon shorty tripodom i nosačem za grudi. Navodno su ta dva dodatka u slobodnoj prodaji koštala oko 12k (stoje na pakovanjima zalepljene deklaracije sa cenama 4999 + 6999), pa ispada da sam Hero5 dobio za 27k. U principu nije bezazlena razlika, ali mislim da uz ovakvu neku akciju to vredi.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja