Jump to content

Moto Zajednica

vasa.93

Članovi
 • Broj tema i poruka

  659
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

500 Excelent

2 Pratilaca

O članu vasa.93

 • Rank
  Zainteresovan

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Niš
 • Motocikl
  Yamaha Tracer 700 Traveler

Poslednji posetioci profila

2134 profile views
 1. Ima nekih recenzija na yt. Mislim da su ljudi uspevali sa ovim usmeravačima da oteraju drona do nekih 5km. Generalni zaključak je da pomažu donekle.
 2. Naravno. No 40-50m bez ikakvih prepreka ne bi trebalo da bude problem ni za 5GHz mrežu. Dron je bio podešen na automatski režim, i sam je odabrao frekvenciju i najrasterećeniji kanal. Prikazivao se potpuno zelen.
 3. E da, kao što je DJI i obećao, krajem decembra je stigao update aplikacije i firmware-a, i sada je otključavanje autorizacionih zona moguće. Upravo sam iprobao otključavanje, i bio sam po prvi put u prilici da letim iznad svog kraja. Doduše, interferencija je prevelika, i već na 40-50m visine dolazi do gubitka signala. Pomalo čudno, budući da sam bio na 5GHz kanalu koji se pokazivao kao totalno rasterećen.
 4. Ramska tvrđava iz ugla istog ovog galeba:
 5. Kako sam se čini ovaj let? Može to još bolje, ali vežba se polako. Bilo je maglovito, pa nemam dovoljno materijala da napravim neki klip, ali okačiću snimak sa ovog leta. Lepo je...
 6. Jednog maglovitog dana na Dunavu galeb odlučio da pozira...
 7. Ja bih prodao, ali zbog kupovine combo paketa. Kako sam se samo zajebao...
 8. Pa i reč je o Audiju sa slike iznad.
 9. Ugrubo rečeno carina i porez izađu oko 32% na katalošku cenu artikla. S tim da u kalkulaciju carine koja je 10% tih 10% ide na sumu vrednosti robe i cene isporuke, pa na to zajedno ide porez koji je 20%. To daje tih 32%. E sad, vrednost robe je ono što je promenljivo. Bude kako ti se zalomi. Nekada više, nekada manje, a nekada i tačno onoliko koliko je naznačeno na pošiljci. Realno je da očekuješ da procene na onoliko koliko si platio (a ne koliko stoji na paketu, jer su i carinici svesni da svi pišu manju vrednost), ali dešava se ponekada da bude i procenjeno na više nego što si platio.
 10. Prodao bih NAS koji sam koristio kod kuće za svoje lične potrebe. U pitanju je Netgear-ov ReadyNAS 1500, 1U, sa četiri fioke za diskove od maksimalno 2TB, odnosno 8TB sve ukupno. NAS ima dve gigabitne kartice i tri USB porta. Tačnu specifikaciju servera ne znam napamet, ali mogu da pogledam ako je neophodno. Firmware mu je ažuriran na poslednji dostupan za ovaj model. Njegovo fabričko napajanje je 220W, ali je ono skoro pregorelo. Imam ga kod sebe, mislio sam da probam da ga servisiram, ali još uvek nisam stigao. Privremeno sam nakačio obično ATX napajanje iz nekog starog kućišta, i nakon sitnih modifikacija (fabričko napajanje ima nešto drugačiji raspored pinova od običnih ATX napajanja) to radi bez problema. Diskovi su WD Enterprise Storage, model WD2003FYYS. Imaju dosta radnih sati, ali je health bio na 100% poslednji put kada sam proveravao. Kod mene rade u RAID 1 modu, i preko gigabitne mreže to funcioniše jako dobro. Slike koje kačim nisu moje, već su sa neta. Što se cene tiče, potpuno sam fleksibilan. Svestan sam da zamensko napajanje nije jeftino, a verovatno ni popravka postojećeg, odnosno da upotreba običnog ATX napajanja koje stoji van poništava sav benefit form faktora od 1U, ali... Ako je neko zainteresovan neka se javi putem privatne poruke, pa se možemo dogovoriti.
 11. Ja sam baš od njih uzeo. Zvao sam istog dana kada je stigao da pitam da zamenim za Combo, ali mi rekoše baš ovo što si napisao...
 12. Combo!!! Ja se živ pojedoh što nisam uzeo odmah combo. Iz svega što sam pomenuo u ranijim postovima lako je skontati da mi treba neko vreme da izađem iz grada i odem na neku zanimljivu lokaciju. I zamisli sad da si ograničen na maks 30 minuta leta... Ako si zainteresovan, možda da uzmeš Combo i prodaš mi sve dodatke? Dao bih nešto više nego što je razlika u ceni između ta dva paketa. Ili makar jednu bateriju da mi prodaš?
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja