Jump to content

Moto Zajednica

Crni_NS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    145
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Crni_NS

  1. @P.S. Dzon hvala na odgovoru. Nisam razmisljao na taj naci da moze neravnomerno da se istegne, ali skroz je logicno... Sto se tice brze spojke, to mi je super prakticno i to sam prvo trazio, ali su mi rekli da za moj motor toga nema i prodali mi tu sto se nituje. Ali ajde probacu ponovo da vidim na sajtu mozda su dobili u medjuvremenu.
  2. Nego, imam i ja jedno pitanje, deluje mi da je pogonski lanac dosta labav, a nemam vise mogucnost da ga dotegnem (doslo je do kraja). Moguce da se malo istegnuo (ne znam ni kad je menjan poslednji put (mada lanac i lancanici deluju ok). Da li je ok da mozda skinem jednu kariku i na taj nacin skratim lanac, pa da posle mogu da ga stelujem? Nasao sam neki alat na KP za 2500 rsd (crvena kutija no name alat) pa mislim da ce uz pomoc brusilice resiti problem.
  3. @P.S. Dzon Jesi resio akumulator, sta bi na kraju? Ako se dobro secam cim padne ispod 12,4V onda mrka kapa. I treba proveriti koliki je pad napona kad startujes motor. Uzmi ovo sve sa rezervom, zato sto je moje znanje iz elektronike dosta povrsno.
  4. Crni_NS

    BMW F650GS

    Na prodaju bmw f650gs Specifikacije: Godina proizvodnje 2001 Snaga 36 kw (49 ks) Kilometraza trenutno oko 49000 (vozi se svaki dan) Opis: Motor uvezen iz CH, ja sam prvi vlasnik u SRB. Motor je kod mene 3,5 godine. Nije puno vozen, malo prosle sezone i ove od jula od kad je i registrovan (vozio sam skuter vecinu vremena). Do sada sam promenio vazdusni filter, sipao antifriz i svake sezone novo ulje i menjao filter ulja. Pored redovnog servisa na motoru su jos reparirani kocioni cilindri (nove gumice i kociono ulje) i promenjen set kvacila. Planiram jos i nove gume (ili samo prednju, zadnja promenjena 2018). U slucaju da se motor proda sa starim gumama, moze korekcija cene na licu mesta (ne preko telefona). Motor je izuzetno udoban, lako se vozi i malo trosi. Uz motor ide i zadnji kofer koji je prikazan na fotografijama. Za sve dodatne informacije stojim na raspolaganju svakim danom do 22h. Dodatak: Cena je snizena na 2200€ (bila je 2500€) fiksna je. Vazi samo u ovom periodu, dok motor ne ode u garazu. Pocetkom naredne sezone (ako se u medjuvremenu ne proda) cena sa vraca na staru. Nisam zainteresovan za zamenu. Fotke:
  5. E da, zaboravih da napomenem jos nesto. Lomim se da prodam motor i polako da skupljam pare za nesto malo mladje sledece sezone. Izvinjavam se unapred, znam da ovo nije tema za to (bacicu neki post i tamo gde treba), ali sam imao potrebu da prvo obavestim prave ljubitelje bmw f650gs, tj ljude koji prate ovaj forum. Ako nekoga zanima, neka pusti poruku, pa se mozemo i cuti.
  6. Samo da javim da sam uspeo da resim relej i to za celih 8 dinara. Kao sto i sami znati novi deo je oko 4200 rsd, dok sam dobio ponudu za polovni 25€. Najgore od svega sto uvek mora da se ceka par dana u najbolju ruku. Sve je to pocelo da me nervira i tako gledaj ja danas onaj relej i pitam se, sta ovde ima da kosta toliko? Vidim semu, 3 diode i jedan otpornik. Opet se ne razumem u elektroniku, rekoh mozda gresim... Odlucim ja da otvorim relej, nema sta da se pokvari, svakako ne radi, a jos se i jednostavno otvara sa dva manja safcigera se naprave polugice levo i desno i to je to. Kao sto rekoh unutra jednostavna ploca 3 diode i jedan otpornik. Multimetar u ruke i krenem redom kad ono jedna dioda (mislim da je bila izmedju pina 4 i 5) ne daje znake zivota. Odem na net kucam i nadjem po oznaci 1N5404 ima na stanju u jednoj NS radnji. Odem posle posla, kad ono cena 8 dinara. Reko daj odma dve neka ide zivot... Na kraju samo odlemim staru, zalemim novu i to bi bilo to (inace, taj deo mi ide solidno, naucio sam cake od jednog drugara). Evo kako to izgleda unutra, u pitanju je bila ova skroz desno.
  7. Hvala svima na odgovorima, probacu da resim u toku ove nedelja pa javljam utiske. Inace ovaj sajt za delove je super, ima i ovaj explode view i tacno se vidi sta gde ide.
  8. Pozdrav ljudi, samo da javim da sam konacno nasao vremena da poskidam plastike i stignem do releja. E sad koliko vidim, malo je komplikovanija prica (ovaj ima 7 pinova) pa mi nije jasno kako da ispitam... Evo fotke, pa ako se neko razume neka pise slobodno. Za kraj, mozda je jos bolje pitanje gde kupiti drugi u SRB? Probao sam malo da guglam, ali se nesto nisam proslavio (sem ebay-a)
  9. Deluju ok, cisto, nisu oksidirali ili da su labavi ili eventualno da je neka zica u prekidu... Nisam probao sa novom sijalicom, zato sto ova vizuelno deluje ok (nije zica pokidana), jos sam je proverio preko zujalice i direkt na akumulator i svetli. Zasebno rade i dzek (ima 13V) i sijalica (na akumulatoru direkt svetli). Problem nastaje kad se povezu...
  10. Pozdrav drugari, opet imam sitan problem pa rekoh da priupitam. Ne radi mi prednje svetlo. Mislio sam da je sijalica, pa sam rasklopio prednji deo i dosao do nje, medjutim, izgleda da je sve ok. Sijalica je H4 i isprobao sam je pomocu zujalice i radi. Za svaki slucaj sam je povezao i direkt na akumulator i svetli (kratko i dugo). Proverio sam osigurace ispod sedista, za svetlo (drugi po redu) od 15A i on je isto ispravan. Takodje sam proverio i preostala tri i sve je ok (ima ukupno 4). Na kraju sam pomislio da je neki vod u prekidu, ali kad sam ispitao dosao sam do cudne situacije. Kada nemam sijalicu na dzeku ocitavam priblizno 13V i za kratko i za dugo, a kada prikljucim sijalicu voltaza padne na nulu. Da li neko mozda ima ideju sta bi jos moglo da bude? Inace svetlo se pali automatski cim se da kontakt.
  11. Sad znam za ubuduce... Hvala jos jednom za info...
  12. Samo da javim (mozda nekom nekad zatreba) da sam jutros sklopio kvacilo i sipao novo ulje 15w50 i situacija se dosta popravila. Sto se tice neutrala N sada ide bas lako, samo dodirnem menjac iz 1 ili 2 i to je to. Cak se isto ponasa i kad se ugreje motor, mada nisam vozio vise od 20-ak minuta. Jedina da kazem mana je to sto je rucica kvacila sada malo tvrdja, ali to je za ocekivati ako se uzme u obzir da je ulje viskoznije. Druga stvar je sto je sada malo glasniji onaj cuveni zvuk (klang) kada se ubacuje u prvu ili drugu. Bez obzira na ove dve sitnice, mislim da je ovo bio dobar potez i od sada samo 15w50. Iskoristio sam priliku da usput nastelujem kvacili i mislim da sam primetio zasto ide lagano napred kad je kvacilo pritisnuto, a motor u 1 brzini. Izgleda da je sajla malo istegnuta i mislim da je ovde bilo jos nesto. Ovaj plasticni deo je po meni malo preduboko, a i generalno nema mogucnost da se nasteluje tu kod dekle pomocu matice kao na drugim motorima. Za sada sam resio na ovaj nacin i sada je bolja situacija. Napravio sam mali cilindric od aluminijuma... Ovo je brzo resenje, moze to i bolje naravno, ali za sada radi posao...
  13. Vazi hvala za info. Probacu za vikend sa novim uljem (cekam moment kljuc da stigne, porucio sam) pa javljam. Mada mi opet nema smisla, kao sto rekoh ovo ulje je viskoznije, pa ce biti veci otpor izmedju lamele i diska... Mozda je prethodni majstor pritegao opruge bez moment kljuca pa je preterao, pa zato slabije odvaja (ako je to moguce, trazim logicno objasnjenje problema). Sad se vec bavim teorijama zavere...
  14. Hvala na brzom odgovoru. Ako sam dobro video i ovde pise polu-sinteticko. Ono sto me zbunjuje je da je to ulje 15w50 viskoznije, ili sto bi nas narod rekao "gusce" . Pa zar nece onda praviti veci otpor izmedju lamela i diskova koji okrecu korpu, a samim tim i pogorsati situaciju da kvacilo ne odvaja...? Izgleda da mi samo preostaje ona star "Probaj pa ces videti" @P.S. Dzon jel moze jos info koje si ulje tacno sipao (mislim na proizvodjaca)?
  15. Pozdrav ljudi, imam jedno pitanja u vezi kvacila. Kada je motor ugasen, lako mogu da prebacim u neutral. Kada startuje motor, prvi minut radi ok (dok se malo ne ugreje ulje), i lagano prebacuje iz 1 ili 2. Samo lagano dotaknem menjac i sklizne u N. E sad, problem nastane cim se ulje malo ugreje, tj odmah posle minuta voznje. Manifestuje se tako sto tesko mogu da pogodim neutral (nekad cak i nije moguce), takodje u 1 i 2 ide tesko. Primetio sam jos da dok stojim na semaforu u situacijama kada ne mogu da ubacim u N i drzim kvacilo, motor ide napred. Po tome ispada da kvacilo ne odvaja kako treba. Probao sam da nasteluje kvacilo da nema puno lufta na obe strane sajle (na rucici i dole kod dekle). Veceras sam rastavio motor, tj skinuo deklu zato sto sam pomislio da su lamele potrosene i da ih treba zameniti. Na moje iznenadjenje, izgleda da je bivsi vlasnik to vec uradio. Dihtung je kao nov (zelene boje) i vidi se da je skoro menjan, kao i lamele koje odaju isti utisak, nisu izlizane i pojedene. Izmerio sam dimenzije pa evo i nekih podataka: -opruge visina 41,4 - 41,6 mm -lamele debljina 3,5 +- 0,05 mm Meni to deluje ok, mada cu proveriti kad stigne i service manual da li se uklapa. Ono sto mi jedino jos pada na pamet je ulje... Mozda nije dobra viskoznost, mada i to su mi dali u radnji po katalogu... Ako ne gresim (nasao sam ovu praznu ambalazu u garazi), mislim da je ovo sipano. Ako se dobro secam (negde sam procitao) da u ovaj motor ide mineralno, a ovo je izglada sinteticko?
  16. Proslo je dosta vremena od pitanja, ali ajde da odgovorim, mozda nekome nekad zatreba... Ja sam koristio samo akumulator sa kiselinom za F650 GS (tj jos mi radi prvi evo vec 3 sezone ). Ima jedna odlicna radnja u NS (Andreja doo, Kisacka 48), kod njih kupujem vec godinama. Kada sam kupovao akumulator, i ja sam trazio gel zato sto sam to imao na skuteru ranije, ali mi je covek sto radi tamo rekao da za taj model ide kiselinski po katalogu i nasao mi model koji pase za moj motor (pozicija plus-minus, dimenzije...). Mislim da je ovaj (ako nesto nisam pomesao). Takodje, oni u radnji imaju neke punjace od amaterskih do profi. Ja tada nisam imao para, ali sam na kraju kupio punjac u Lidlu i svake zime skinem akumulator i drzim ga u sobi na toplom i na nekih 1-2 meseca ga dopunim. Sta da vam kazem, evo vec 3 sezonu pali kao mina...
  17. Iskreno nisam citao, evo tek sada krenuo od prvog posta da vidim sta sam sve propustio... Hvala na brzom odgovoru...
  18. Pozdrav, Ne znam da li sam na pravoj adresu... Treba mi service manual za f650 gs, pa eto ako bi neko imao da podeli. Takodje me zanim gde se mogu naci polovni delovi za ovaj motor. Zanima me prednji master kocioni cilindri brembo(mozda i zadnji). Ako nema, da li pase od nekog drugog motora? Idealno bi bilo da se uradi reparacija i da sve drugo ostane isto, ali gde naci gumice (opruga je verovatno ok)? Pa eto ako bi neko ima odgovore na ova pitanja
  19. Kod mene na skuteru nisi bili originalni amortizeru. Tj, prvo su bili neki od nekog motora koji su bili jako tvrdi (verovatno namenjeni za tezi motor), pa sam ih ja zamenio sa nekim drugim (mislim od jamaha skutera iste kategorije). Tako da sto se tice amortizera, bitno je da se uklapaju po dimenzijama i da su recimo za maksi skuter, a ne za motor. Najbolje bi bilo originalne, ali mislim da su dosta skupi i nisam siguran da ih ima kod nas.
  20. E pa dobro je, bitno je da si resio... Pa to je valjda zato sto sve isto ide i na agregat od 125 i 250cc i onda kad ga prikljucis setujes sta ti treba...
  21. Probaj da drzis to dugme, bar 5s nemoj da pustas... Probaj i duze 10s, ali kod mene je reagovalo posle recimo 5s...
  22. Vidi ja ovo pricam po secanju, mislim da je tako... Mozda gresim, ali sacekaj mozda se javi jos neko. To se i meni desilo jednom, nisam mogao da prebacim i onda sam trazio na forumu, da bi na kraju ispalo (koliko se secam) da nisam dao kontakt, nego sam samo drzao Mode dugme...
  23. Das kontakt i kad se pojavi 250cc stisnes Mode prekidac i drzis par sekundi dok se tabla ne inivijalizuje (popale sve lampice). Tako bi trebalo koliko se secam...
  24. Pa to jedino moze (mozda) da se vidi kad se prikljuci na dijagnostiku... Samo meni kad je to bilo otisao ECU (imas temu na forumu)... Ako je step motor sto kontrolise ler, tj kolicinu vazduha, to bi moglo da se prsne WD kroz onaj otvor... Hoce on da se zaprlja i onda ne pravi dobru smesu i gori lampica... Jel se desava da malo proseta ler gas, da ide preko 1700?
  25. Pa i nije bas bio brz, proslo je par dana... Ti momci slabo drze plastiku, oni imaju delove za agregat. Sto se plastike tice to sam video neki drugi oglas na KP, i na polovnim automobilima. Ja sam narucivao iz italije ranije levi poklopac od zmigavca, tj morao sam da uzmem par... Cena nije bila velika 10-12€, ali je zato postarina bila oko 25€. Na kraju mi se namestilo pa mi je jedna drugarica donela. Inace mozes iz italije da se naruci neki krsic (da nije u voznom stanju) za 300-500€ pa onda da imas sve duplo, ako mislis da ti je to potrebno. Ja sam cak i tu opciju gledao, ali sam ukapirao da nemam gde to da skladistim i da mi u sustini i nije potrebno.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja