Jump to content

Moto Zajednica

DjoleLO

Članovi
  • Broj tema i poruka

    597
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: DjoleLO

  1. Ja danas na sajmu pitao AMSS oko pomoci. Rade i moto program. Slep do kuce iz Evrope, u slucaju kvara, u najjacem paketu od 7500 din, moze AKO ne moze da se resi kvar u roku od 7 dana. Slepaju do najblizeg servisa i ako oni kazu da ne mogu da rese u roku od 7 dana, onda ide tek slep do kuce.
  2. Pa ni oni sto nisu ovlasceni nisu nista bolji. I kod njih je brutalnih 10%
  3. Ugljo u Bijeljini (Yamaha) je izuzetno povoljan sa Nolan/Xlite. Pred kraj sezone bude -30%, pa na to odradis i povrat PDV. Te N1005/N1005 plus su bile oko 250€ Ne znam da li sada ima neki popust…
  4. Na stare modele i proslogodisnje zalihe. Stigla nova isporuka sa velicinama koje najvise idu M-L- XL. Konkretno, interesuje me RPHA 91 u L
  5. Otisao da porucim plastiku za Tracera. Dosao glavni mehanicar, msm da se zove Darko (ima specificnu frizuru i radio u Yamahi u SRB, pa otisao kod Uglje). Rekao da plastika ide sa nalepnicom. Stigla bez, pa onda stigla pogresna naknadno. Porucio preko VIN broja (motocikl legalan, kupljen od prvog vlasnika). Kad sam ga pitao sto je pogresna nalepnica, rekao da ne radi u Japanu, pa da sve zna, a i da nije placen kao Japanac. Sva ta zajebancija trajala mesec ipo dana. Pitao ga za opstepoznati problem woblinga na Traceru i jos par stvari u vezi Tracera, a on kaze da prvi put cuje, a znam da je ugradio vise kompleta ogibljenja bas za taj model Yamahe.
  6. Moguce da je moj ujak. Ima vise motocikaka, a taj je presao mozda 3-4000km. Nov bio oko 8000€ u Trionu.
  7. U problem ide i taj sto ti dao da upravljas, a nemas kategoriju. Nadam se da imas i SRB papire, jer u protivnom je sve jos komplikovanije (skraceni postupak i sl). I ni to nije nista strasno, ako se desi samo to da nemas kategoriju. Ono drugo i teze “ako” je mnoooogo zajebanije. Znam da nije niko lud da sam sebe ili nekog drugog povredi, nacini stetu ili ne daj Boze ono najgore, ali uvek treba razmisljati i o tome.
  8. Ovde za polaganje sa A2 na A ti treba polaganje teorije (testovi), posle vadis lekarski i 10 casova voznje i izlazis na prakticni deo polaganja. Stavi motor na prikolicu, kombi, kamion, dovezi ovde i vozi mirne glave. Jeftinije ce te izaci, nego sranje koje moze da te snadje, ako…
  9. Ne bih dao nista da odem gore, jer sam za veliku vecinu gospodin. Radim posao za koji sam se skolovao i koji sam zeleo, za razliku od vecine koja cisti upravo tudje guzice da bi nesto zaradila, jer sto bi neko gore dao dobar posao omiljenom i polupismenom Srbinu, kad moze svom coveku. Zive kao pacovi u tudjih 20m2, jedu najgoru hranu, a ovde glume ludilo. Rade svaki dan po 12 sati i zive za par dana u SRB, ili svetu nedelju tamo. Sto se tice patriotizma- o tome ti mogu do sutra pricati. Bio tamo kad je grmelo, uz svoj narod i bicu uvek, a ne pored tastature u tudjoj zemlji. Naravno, ima i gore ok nasih ljudi, samo sto tesko dolaze do izrazaja.
  10. Osecaj se kako hoces, ali nije ista savest coveka koji upravlja vozilom bez kategorije ili npr bez pojasa, prve pomoci. Imam para, platicu, moze mi se… A onda kad ubogaljis nekog, ili jos nesto gore, onda jbg. Mozda nam pise Zeksov sin iz St. Galena, pa cisto da zna koliko da ponese za dzeparac ako mu se opet nesto omakne
  11. Extra ti to. Tamo ne smete da pisnete, glumite gradjane, a ovde ste tarzanija i pisacete po svojoj zemlji, jer mislite da imate kao neke pare i da cete njima sve resiti.
  12. Medicinsli benzin. Posle naprskaj sa npr Motul Sine&go plastike i toeto
  13. Dolazio je prvo sa Angel GT 2, a od 2022 sa Conti Sport Attack Imao sam na XR Conti Road 3 i junacki dobra guma i imao i Road 4, ali nisam imao prilike da 4 poteram junacki. Pitao zbog Motorex, jer imaju nesto kao specijalno za KTM, ali msm da je to cist marketing, jer ne verujem da imaju neku svemirsku tehnologiju ulja. Znaci Motul i Conti i nema brige…
  14. Da li za ovaj moped uzeti neku sporttouring gumu (Conti Road 4), ili neku vise sport (Pirelli Rosso Corsa 4)? Znam da zavisi od nacina voznje, ali me vise interesuje mogu li sporttouring gume da se bore sa ovim mopedom kad se junacki zategne. I da li sipati neki full Motorex, ili moze i neki Motul (uvek sipao 300V 15w50, ali nzm koliko to prija ovom agregatu)?
  15. Evo najsvezije iskustvo sa Elans moto iz Novog Sada- ovlascen KTM diler (isti vlasnik kao i za Platner, isti zaposleni, isti poslovni objekat, samo drugi brend) Nazovem u 13:08 na njihov br- niko se ne javlja. Nazovem u 13:40 i javi se neki lik. Ja mu objasnim da mi trebaju neki KTM powerparts delovi i on mi kaze da je kolega negde izasao i da ce me uskoro kontaktirati i naravno nije me kontaktirao do sada (16:35), a vrv i nece do kraja smene (17:00) Nisu krivi Slovenci, porezi, monopol, sankcije, bombardovanje, vec njihovo poslovanje na nivou stocnog nakupca, a ne ovlascenog zastupnika. Sa ovakvim nacinom poslovanja dugo su i izdrzali da ih Yamaha ne otkaci.
  16. Sasvim uobicajena stvar…
  17. Meni za XR dali popust skoro 2500€ i imali zaradu 3800€ Znam da nisu svima isti uslovi poslovanja, ali ih ne treba mnogo zaliti. Odosmo u off…
  18. Meni treba tank pad i natpis KTM na desnom bocnom koferu
  19. Msm da Gross nije ni otvoren za 1 maj, a operisao sam ruku, pa imam jos bar mesec dana mirovanja. Prikolica/kombi ga ceka kako god okrenes.
  20. Posalji neku guzatu i sisatu, a ne fals aku
  21. Ko nam je kriv zbog toga? Uvek kmecimo i jaucemo i uvek je neko drugi kriv. Drzava koja ima dosta manje stanovnika i manja povrsinski dominira skoro u svemu ispred nas. Da li je do njih ili do nas?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja