Jump to content

Moto Zajednica

zika56

Članovi
  • Broj tema i poruka

    3504
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

7 Pratilaca

O članu zika56

  • Rođendan 03.04.1956.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Niš / Donji Adrovac
  • Interests
    Vazduhoplovni sportovi (padobranstvo, paraglajding, .... ), elektronika, motori, fotografija, .....
  • Motocikl
    BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Poslednji posetioci profila

15508 profile views

zika56's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

15,7k

Reputacija u zajednici

  1. Ovo "vađenje" na kolonu teško da će da prođe, iz razloga što bi to onda značilo da i oni koji su svakodnevno u kolonama automobila (recimo u Beogradskom "špicu") ne treba da stanu kada se na semaforu upali crveno svetlo? Kolona je kolona, nezavisno od vrste vozila (i od razloga zbog kog je kolona nastala). A policija je trebalo da reguliše saobraćaj (ako je bila obaveštena o defileu).
  2. Za ovakav slučaj mogu da postoje tri osnovna uzroka: 1. Da organizator nije ispravno prijavio defile. 2. Da policija nije ispravno odradila svoj posao. 3. A svakako najbitniji uzrok je što su učesnici defilea (svaki od njih pojedinačno) smatrali da vožnjom u grupi imaju prava koja nemaju. Pa valjda je normalno da kad vidiš crveno svetlo na semaforu, (a na raskrsnici nema policajca koji reguliše saobraćaj) da ukapiraš da moraš da staneš (bilo da voziš sam ili u koloni). A kamera uostalom i ne prepoznaje grupu-defile, nego svako pojedinačno vozilo koje je prošlo.
  3. Posao završen (zahvaljujući @JevtaNS). U Nišu dve firme rade hidrauliku, ali ne rade pancirna creva za motore.
  4. Hvataju i dvotočkaše. Prošle godine kolega i ja u Nišu (kod suda) idemo zajedno, on ode pravo (trakom za skretanje ulevo), ja ostao u redovnoj traci i njemu posle mesec dana stiže slika i kazna od 10.000 din (platio 5.000 odmah).
  5. Kolega, izmišljaš! Nisam nigde pročitao da je neko (bar na ovom forumu) napisao da vozi motor po ograničenju. A razlika između tebe i nekih drugih je što neki voze motor, a tebe (očigledno) vozi motor.
  6. Što se događaja u Kikindi tiče situacija je jasna. Ako na svakoj raskrsnici na kojoj postoji semafor (u funkciji) nema u tom momentu policajca koji reguliše saobraćaj, važi ono što je na semaforu. Isto važi čak i u situaciji kad policija ide ispred i iza kolone. Ljudi su skloni da (kada su u grupi) smatraju da su zaštićeni i da za njih ne važe neka opšta pravila. Očigledno je organizator napravio propust, a oni koji su prošli na crveno svetlo platiće svoju grešku.
  7. Gle ga ovaj, loži se na Terminatora.
  8. Ja skroz "razbucao" kočioni sistem. Poskidao količina creva i poslao u Novi Sad da mi urade nova (teflonska-pacirna), skinuo i rasturio kočiona klešta da kompletno očistim klipove i cilindre i da zamenim pločice. Spremio i novu kočioni tečnost (Ipon 5.1). Skinuo točkove i zamenio gume (Danlop Meridian umesto Mitas Terra Force). Menjam i semeringe prednjih viljuški. Sve poslove obavljam sam. Motor je prvi put za prethodnih desetak godina (koliko je kod mene), van funkcije tri dana. Danas stigla creva i počeo montažu svega što sam rasturio.
  9. Kolega @JevtaNS pružio pomoć. Hvala.
  10. Hajde, ako ništa ne bude danas, odgovaralo bi mi i sutra ujutru (da mi stigne u subotu). Pošalji mi br.svog mobilnog pa se dogovaramo. Hvala!
  11. Urađena su mi pancir creva za motor (firma Metalproizvod 2), međutim robu šalju AKS-om, (a kurir iz Aksa je već otišao). Ova firma radi do 16h, (njihov tel. je 0655116112. Potrebno nije da neko ode do ove firme, da preuzme creva i pošalje mi Postexpresom do 17h (da bi mi stigla sutra). Prethodno je potrebno da mi kolega (koji bi bio spreman da pomogne) da mi pošalje svoje ime i prezime i br. tel. da bih mu unapred uplatio 11.300din (koliko treba platiti za creva). Unapred zahvaljujem. Moj br. tel. je 0631063937
  12. Urađena su mi pancir creva za motor (firma Metalproizvod 2), međutim robu šalju AKS-om, (a kurir iz Aksa je već otišao). Ova firma radi do 16h, (njihov tel. je 0655116112. Potrebno nije da neko ode do ove firme, da preuzme creva i pošalje mi Postexpresom do 17h (da bi mi stigla sutra). Prethodno je potrebno da mi kolega (koji bi bio spreman da pomogne) da mi pošalje svoje ime i prezime i br. tel. da bih mu unapred uplatio 11.300din (koliko treba platiti za creva). Unapred zahvaljujem. Moj br. tel. je 0631063937
  13. Ja danas "razbucao" kočioni sistem. Poskidao količina creva i poslao u Novi Sad da mi urade nova (teflonska-pacirna), skinuo kočiona klešta da kompletno očistim klipove i cilindre i da zamenim pločice. Spremio i novu kočioni tečnost (Ipon 5.1). Skinuo točkove i sutra menjam gume (Danlop Meridian umesto Mitas Terra Force). Menjam i semeringe prednjih viljuški. Sve poslove obavljam sam. Motor će prvi put za prethodnih desetak godina (koliko je kod mene), da bude van funkcije dva do tri dana. p.s. I upravo sad ustanovio da mi je jedno kočiono crevo ispalo prilikom pakovanja i nisam ga poslao.
  14. Naruči da ti naprave po meri.
  15. Dobro učiš. Biće (možda) nešto od tebe, (za koju deceniju).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja