Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan kolege imam problem sa tomosom automatikom sa apencovom masinom,motor radi dobro u leru pali na zub stalno,lepo i mirno radi na leru sad imam problem kad se motor zagrije na radnu temperaturu motor pocne da dize do pola gasa i jace obrtaje i tako radi ali samo kad se ugreje probao sam da odvrnem ler i opet se isto desava karburator je kao nov bing 13 radio je lepo pre 20km nije dizao obrtaje ocistio sam ga celog iglica 2 zarez od gore dizna 70 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovako radi bio je ladan tek sam ga bio upalio Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8572 Napisano Mart 3, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan osetio sam miris mešavine i setih se dvorišta i mog detinjstva 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan nzm sta da radim u leru odlicno radi cim se ugreje moram skidati kabal sa svecice radi skoro pun gas Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 3, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Puno vazduha ! Vrati mu fabrički filter za vazduh . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan druze 3 godine vozim sa takim filterom vozao sam se stalno eto do neki dam mi se pocelo desavati to i bez filtera i sa filterom isto ali to samo kad se ugreje jel moguce da semering do paljenja iako je nov do kvacila je dobar kad se ugrreje nepusi uopste netrosi mi ulje ako neko zna da mi pomogne sto pre Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovako je isao 14.02.2014 nije dizao okretaje Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Mart 3, 2014 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Kreni redom ako sajla nije prekratka ( nema slobodan hod )ili dovod goriva nije dobar ( zaprljan filter goriva ili zapusena rupica na cepu rezervoara ) ako nije otisao neki semering ili dihtung izmedju blokova ili ispod cilindra pa povlaci fals vazduh ili pretanak dihtung izmedju cilindra i karba pa se karb pregreva ,onda neznam sta je. A koje paljenje imas , platine ili neko drugo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan sajlu sam gledao vrati se do kraja kad ga palim ladnog dam gas pustim vrati se odma do lera dovod goriva je dobar filter vazduha nov filter goriva u rezervaru cist i slavinu ocistio dihtung na blokovima nije ostalo nista sve je bilo uredno i cisto platinsko 6v imam motor ide ubija samo eto sto mi dize te obrtaje a dihtung izmedju cilindra mi je pukao na jednoj strani pa sam zalepio jer mog u2 dihtunga da stavim ispod cilindra ili netreba motor radi 6 7 minuta normalno i onda se pocne desavat i kad dodam gas malo pipnem jos jace bude proslim mesec bilo sve super Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan jel moguce da je semering do palenja posto mi je lagano usao rukom u dosed da ga to nezeza Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14495 Napisano Mart 3, 2014 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Krajem '80 tih sam imao slican problem pojeden zljeb na siberu + oslabljen feder,kada se zagreje telo karb. se malo rasiri i siber se zaglavi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan sta sad da uradim probo drugi siber isto se desava a feder jak sve puca kad pustim gas koliko vrati rucku gasa Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14495 Napisano Mart 3, 2014 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Feder nesme biti ni prejak i on moze da glavi,proveri onu biksnu preko koje klizi zljeb mora biti glatka ako je ostecena i ona moze da glavi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan aha ma pre 10 dana nije glavilo nista probo kako ide spusta se do kraja mislim opruga je nova lepo vrac skroz dole Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14495 Napisano Mart 3, 2014 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ovo proveri posto se vremenom pohaba,ako nije onda idi dalje,fals vazduh,dihtunzi ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma novi su siberi 2 komada ima sve je isto neglavi siber sigurno a na koje dihtunge mislis mislio sam da stavim dihtung glave nov ispod cilindra i nov na karburator dihtung izmenju blokova je dobar a i skoro je slagana masina Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14495 Napisano Mart 3, 2014 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Dihtung izmedju karba i cilindra,malo silikona za svaki slucaj i ne pretezati Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan znaci to je uzrok dihtung sjebani ispod cilindra imam paste od dihtung glava za aute pa cu to namasati znaci glavu da nepretezem ako neko ima jos neka kaze nesto Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 4, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan danas sam video vodjicu sibera kao zicica unuta kad sam je izvadio bilo je istroseno i spicasto to sa mzamenio novom vodjicom imao sam u rezervi sad cekam da mi cale donese dihtunge ako neko zna sta moze biti neka napise Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano Mart 4, 2014 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Dihtung izmedju karba i cilindra,malo silikona za svaki slucaj i ne pretezati Karburatror pazljivo stegni a ako zamenis dihtung izmedju cilindra i bloka obavezno ostruzi stari ako se zalepio. Rece da ti je semering radilice lako usao na mesto , moze tu da bude , proveri. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 4, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan ocistio sam juce sve od starih dihtunga sve golo i sicto ostalo nigde truncice danas stize semering i dihtunzi na karbu je bila vodjica sibera spicasta ko ekser pa sam stavio drugu rezervu sto sam imao i oprao karburator u vreloj vodi rastavio sve pa ocistio i slavinu goriva bilo je trunja strasno i dostelovo sam sajlu kad odvrem ler gas da vrati skroz popustio na stel sarafu skroz do kraja i sad zatvori skroz usis jel da stavim i dihtung paste malo i na glavu preko dihtunga glave Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomos94 47 Napisano Mart 4, 2014 Svrati ponekad, 288 postova Prijavi odgovor kao problematičan danas stavio noe dihtunge cilindra stegao normalno pre toga stavio pastu i lepo sve leglo stavio novi semering i preko semeringa na obrub stavio diht paste sacekao 8 sati da se osuci motor ima jaku kompresij ucau malo nego pre karb ociscen ispran u kljucavoj vodi lagano stegnut motor sam upalio na 10 sekundi je r nemam benzina radio je lepo pali na zub sad cu videti kad se ugreje dal ce dizati sam okretaje sajla gas opustena tkao da vraca siber skroz promeno vodjicu sibera je je bila kao ekser Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Mart 4, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan tebe brate taj motor bas namuci, sad si ga predstavio i u drugoj temi. Ili imas malo goriva, ili mnogo vazduha! Sigurno imas nekog drugara koji ima dobar karb, bar za APN nije problem i ako je u redu ides dalje. Posto imas problem posle par minuta, mislim da ti tad smanji dotok goriva u karb, verovatno cep pravi vakuum. Skines crevo sa karba, stavis u flasu, pustis i pratis dok ne izadje sve. Ako utanji protok, odvi cep i ako krene bolje to je to. Mozda je i stift koji drzi siber da se ne okrece oko svoje ose, a kako vidim to stavljas novo. Kad pritisnes sauh, plocica vrati siber u dobar pravac i posle pocne da se okrece i opet tako. probaj da stavis stelujucu diznu i onda mu dajes goriva koliko ti hoces. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Mart 4, 2014 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan tebe brate taj motor bas namuci, sad si ga predstavio i u drugoj temi. Ili imas malo goriva, ili mnogo vazduha! Sigurno imas nekog drugara koji ima dobar karb, bar za APN nije problem i ako je u redu ides dalje. Posto imas problem posle par minuta, mislim da ti tad smanji dotok goriva u karb, verovatno cep pravi vakuum. Skines crevo sa karba, stavis u flasu, pustis i pratis dok ne izadje sve. Ako utanji protok, odvi cep i ako krene bolje to je to. Mozda je i stift koji drzi siber da se ne okrece oko svoje ose, a kako vidim to stavljas novo. Kad pritisnes sauh, plocica vrati siber u dobar pravac i posle pocne da se okrece i opet tako. probaj da stavis stelujucu diznu i onda mu dajes goriva koliko ti hoces. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...