doktor 4802 Napisano Februar 28, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ubrzo nakon ovog mesta napustamo Toscanu i put se lagano spusta prema Maranelu i Modeni. Cak u pojednim trenutcima podseca na nase krajeve. Na samom ulasku u Maranelo, na jednom kruznom toku, zastajem na kratko da proverim pravac u navigaciji, i kada sam krenuo, nakon 10-ak metara vidim u retrovizoru da Aleksa stoji. Ne moze da upali motor. Posto je tu pored parking, preterujemo motor da vidimo o cemu se radi. Ubrzo postavljamo dijagnozu da je akumulator mrtav. I to tako da ne svetle ni lampice. Bez najave. Uzimamo akumulator, i Aleksa i ja na mom motoru krecemo u pravcu Modene da potrazimo da kupimo nov. Glodjo za to vreme ostaje na parkingu da nas ceka. Na putu prema Modeni, zaustavljamo italijana na Ducati-ju koji odlucuje da nas odvede do nakakvog magacina za akumulatore. Dolazimo u trenutku dok je zatvoreno zbog dvokratnog radnog vremena i moramo da cekamo preko sat vremena. Za to vreme odlazimo do obliznje picerije, gde se raspitujemo da li mozda ima neka radnja koja radi. Dobijamo odgovor da ih ima, ali sa blagim cudjenjem nam kazu da i one ne rade u vreme pauze. Otprilike, kako pitate da li nesto radi dok je pauza za rucak. Pa tako i mi postupismo, narucismo po pizzu...ili kad si u Rimu (ovaj, Modeni) ponasaj se kao rimljanin. Docekasmo da se i taj magacin otvori, ali bateriju koja nama treba nemaju na stanju. Radnik nam pokusava objasniti gde bi trebalo da ima. Cak je morao na karti na GPS-u da nadje ulicu, posto je u pitanju industrijska zona, i ulice po tom imenu nema. Taman kada smo krenuli na tu lokaciju, na semaforu stajemo pored policajca na motoru, koga takodje pitamo za bateriju, i on nas odvodi u obliznji Ducati servis. Vozio je tako brzo da smo ga jedva pratili. U servisu imaju bateriju, 100€, i cekamo da se formira jedno pola sata. Servis je ogroman, bave se pripremom Ducati-ja za trke. Izvadjeni agregati su svuda oko nas, trkacki oklopi, izduvi, karbon, magnezijum, titanijum...Za to vreme, gazda servisa nas je ponudio kafom i tokom neobaveznog razgovora, rekao nam je da poznaje zastupnika za Ducati iz Novog Sada, bili su zajedno na obuci u Borgo Panigale-u. Sa novom baterijom, vracamo se prema Maranelu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Februar 28, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Do Lago di Garde, idemo autoputem jer se prolazi ravnicom i nema smisla gubiti vreme. U planu nam je da svratimo gradica Sirmione. Stari grad je na malom ostrvu, koje je povezano mosticem sa kopnom. Ja sam ovde vec bio pre par godina, ali nam je usput i veoma je lepo pa ne bi da propustimo priliku. Uz to, prethodni put nisam probao sladoled, a kazu da je jedan od boljih. Da li smo se slabije razumeli ili smo mnogo podsecali na bogate ruse...uglavnom, ogromne sladolede u jos vecim kornetima platili smo po 6€. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Februar 28, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Sve lepse od lepseg! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Februar 28, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vec je vece i idemo da pokusamo da nadjemo neki smestaj. Nisam ocekivao da je u septembru toliko hotela popunjeno. Idemo lokalnim puteljkom kroz naselja i povremeno stajemo da se raspitamo. U jednom trenutku nailazimo na kamp, i tu nalazimo fenomenalne bungalove po pristupacnoj ceni (47€ bugalov za 4 osobe i 25€ finalno ciscenje, u cenu ulazi i koktel dobrodoslice). Kamp je fenomenalan, ima sopstvenu plazu sa raznim sadrzajima, beach bar, restoran-pizzeriju, deo sa apartmanima, bazen... Mi smo bili odusevljeni smestajem. Inace, varijanta smestaja u bungalovima mi se najvise svidja. Povoljnije je u poredjenju sa hotelima, nemas brigu oko ostavljanja motora, ima kuhinja pa moze da se spremi i neka hrana, a i ambijent je nacesce odlican. Uvece smo svratili u restoran na pizzu i vino. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Februar 28, 2014 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Divota Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Predivno jutro na jezeru, kafica na terasi, blaga uvertira za sjajan dan koji sledi. Nakon polaska lagano klizimo putem pored jezera, uzivajuci u svim onim predivnim predelima koji nas okruzuju. Prolazimo kroz veoma zivopisna mesta okupana jutarnjim suncem. U mestu Gargnano se odvajamo od Lago di Garde i uzanim putem prepunim serpentina, penjemo se u planinu. Skoro do samog vrha, nagradjeni smo fantasticnim pogledom na jezero. Dalje nas put vodi pored vestackog jezera Lago di Valvestino. Zastajemo na mostu preko reke koja obezbedjuje vodu tom jezeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Silazimo na drugu stranu. Pruza se pogled na jos jedno jezero, Lago d'Idro, na kome se smestio uljuljkani gradic u maloj kotlini. Skoro da deluje bajkovito. Bez mnogo zadrzavanja, idemo dalje. Uzeleli smo se dolaska u planinske krajeve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo dalje u pravcu Madonne di Campiglio. Predeli postaju sve lepsi. Dolazio sam nekoliko puta u Alpe/Dolomite, ali svaki put se iznova radujem. Kupili su me prvi put pre nekoliko godina i sada svaki naredni put samo dodajem ulje na vatru. U Madonni pravimo pauzu za kafu i malo prosetamo mestom. Veliki sam ljubitelj skijanja i snowboarda, pa mi posete zimskim centrima dodatno uzbudjuju mastu. Na izlasku iz Madonne di Campiglio je Passo Campo Carlo Magno. Bas tu se pruza odlican pogled na okolne vrhove pa stajemo da napravimo par fotografija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Mart 2, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Doktore ovako lepa tura a ti se dvoumis da li da pises putopis.Samo napred i hvala sto si ovo podelio sa nama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nevoljica 123 Napisano Mart 2, 2014 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW r1250gsa Prijavi odgovor kao problematičan Doktore, ja već obećao ženi da ponavljam ovu turu u 2014 sa njom.... kad čitam sve ovo ponovo ni malo se ne kajem za dato obećanje... vi razmislite pa da iskoristimo školski raspost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Na putu prema Meranu, pred nama je novi prevoj, Passo Palade. Table su vec pocele da budu dvojezicne, posto je u pitanju Juzni Tirol. Uvek sam se pitao koji naziv da koristim, italijanski ili nemacki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Od Merana dolazimo u podnozje Jaufenpass-a (Passo Giovo), u gradic San Leonardo. Mesto je skoro nestvarno idilicno. Dopunjavamo se gorivom i krecemo na uspon. Zaustavljamo se na vidikovcu sa odlicnim pogledom na gradic ispod sebe. Tu razmenujemo i par reci sa tipom koji vozi potpuno posebno vozilo, Transalp prikolicar-enduro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kako je dan vec dobro odmakao, sto se penjemo vise postaje sve hladnije. Na vrhu je bilo svega nekoliko stepeni. Prilicno smo se smzli prilikom penjanja, tako da smo zadrzavanje sveli na svega par minuta, uprkos tome sto je prevoj veoma lep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Silazak je ponovo podrazumevao smrzavanje. Kada smo se spustili sa prevoja, zastali smo na jednom osuncanom prosirenju da se malo zagrejemo. Planirali smo da se odvezemo do mesta Bressanone (Brixen), gde bi nam sutra bila polazna tacka za nove prevoje. Tu smo planirali da se snabdemo namirnicama i da nadjemo smestaj. Potraga za smestajem se prilicno oduzila, tako da je vec uveliko pao mrak. Smestaja jednostavno nije bilo ili je bio neprimereno skup. Posle uzaludne pretrage po gradu i okolnim brdima, izlazimo na magistralu i nalazimo kamiondzijsku kafanu sa smestajem, koju oni u prospektu predstavljaju i kao bikersku, pa tu resavamo smestaj (120€ B&B/ 3 osobe). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 2, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Doktore, ja već obećao ženi da ponavljam ovu turu u 2014 sa njom.... kad čitam sve ovo ponovo ni malo se ne kajem za dato obećanje... vi razmislite pa da iskoristimo školski raspost ja planirao skolski raspust za nesto gde se spremam vec par puta, a nikako...pa ovaj put nisam hteo da izmalerisem...ako bude, bude. Bicemo na vezi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Mart 2, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Doktore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ISUS-HAD 7 Napisano Mart 3, 2014 U prolazu, 44 postova Lokacija: München Motocikl: Honda Varadero 1000,honda Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast momci na predivnoj Turi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brera 29 Napisano Mart 5, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Z900 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis i dobra tura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Mart 5, 2014 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednom si dokazao da si doktor :-) Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 5, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Naredno jutro sam se probudio vrlo rano i malo sam gledao sa terase. Izgleda i da je pogled bio ukljucen u cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 5, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Krecemo jednim malim ali veoma zivopisnim prevojem, Wurzjoch (Passo delle Erbe). Put je veoma uzak, jednim delom u senci. Kako je bilo jos uvek jutro, osecala se pricna hladnoca, narocito kako smo se priblizavali vrhu. Na delu puta u senci, sa strane je bilo snega koji je padao prethodnih dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 5, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Silazak na drugu stranu je otvorio nove poglede. Predeli su izgledali fantasticno okupani suncem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 5, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prolazak kroz nekoliko bajkovitih sela i krecemo na uspon prema Furkelpass-u (Passo Furcia). Uspon je kratak, ali je spust na drugu stranu dugacak i zanimljiv. prolazimo kroz prdele gde se nalazi jedno od poznatih skijalista Kronplatz. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 5, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Na samom silsaku trazimo mesto da napravimo pauzu. Na jednoj krivini ispred nas se pojavljuje hotel sa odlicnom terasom, pa resismo da tu svratimo, po sistemu "sta kosta da kosta"...medjutim cene su i vise nego regularne. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Mart 5, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Priblizavamo se granici sa Austrijom. Kisa se nesto misli da li da pada ili ne. Za prelazak smo odabrali najmanji od najmanjih puteva, prevoj Staller Sattel (Passo Stalle). U podnozju se nalazi jezero Antholzer See (Lago di Anterselva). Tik iza jezera nailazimo na cudan znak koji oznacava deo sata u kome je dozvoljen prelaz u pravcu prema Austriji. U ovom slucaju je to bilo od 30-45 minuta. Nema potrebe da kazem da smo se ispred znaka zaustavili u 46. minutu. Odmah mi je bilo jasno da treba da cekamo dugo, ali sam to lako i potvrdio u razgovoru da prvim autom koji se zaustavio. Vracamo se do jezera i na samoj obali pravimo piknik. U ovako divnom okruzenju, vreme prolazi i brze nego sto smo se nadali. Put do vrha prevoja se vozi u koloni, svih onih koji su sacekali pravi trenutak. Put je toliko uzak da nema sanse da se obidje automobil. Na vrhu pauza, sve je mokro od kise, i malo snega pored puta. Sa Austrijske strane je jedno malo jezerce, Obersee. Sve deluje dosta hladno, kao da smo na vecoj visini. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...