Nikola ZX6R 0 Napisano Februar 6, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poz svima ... Da li moze neko da mi da tacnu informaciju oko poreza i carine. Ali tacnu ne ja mislim itd... U pitanju je zx6r 2002god. Nalazi se u Srbiji, tacnije u Pancevu. Motor extra, spanske table ali se ne razumem oko te papirologije! Ako neko moze da pomogne, unapred hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Februar 6, 2014 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan oko 250-350 e mislim da bi trebalo da te iskosta carina i spedicija valjda. Ali tamo mora da je odjavljen i odradjena papirologija, pa ako je sve uredno onda carina kod nas itd... Ovo ti prepricavam do sada sto sam cuo i pricao na tu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nepodmitljivi 4 Napisano Februar 7, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se ja razumem, ne gine ti odlazak do Spanije, ili bar do izlaska iz Srbije. U Spaniji se prvo vrate tablice, sredi papirologija, a motor se privezan na prikolicu uveze u Srbiju. Bez toga ne ide... (osim ako nisi u srodstvu sa direktorom carine) Poz svima ... Da li moze neko da mi da tacnu informaciju oko poreza i carine. Ali tacnu ne ja mislim itd... U pitanju je zx6r 2002god. Nalazi se u Srbiji, tacnije u Pancevu. Motor extra, spanske table ali se ne razumem oko te papirologije! Ako neko moze da pomogne, unapred hvala... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Februar 7, 2014 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Zar ne bi trebalo da je skoro duplo skuplje od 1.1.2014? Ja planiram uskoro da prebacujem motor iz Bosne u Srbiju i izacice me sve oko 600e, za Yamahu thundercat 2003. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Februar 7, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan to da je poskupelo ne znam.. ali znam da sa motorom mora da se napravi ulaz u zemlju i da se na granici prijavi da ce da ide na carinjenje..oni ti daju papir kojoj carinskoj ispostavi da se javis, zavisno gde pripadas, i od dana ulaska u zemlju imas 2ili3 dana da motor odvezes na njihov plac.. e sad, ako ti motor nije odjavljen u spaniji, moraces da vratis table i odjavis motor kod njih pa tek onda da ides na carinu.. sto se same carine i poreza tice, to su nesto promenili, tako da ti sad carina i porez idu po nekom katalogu auto moto saveza srbije, u kom su cenu dosta jace.. porez je 20% a carina mislim da je za vozila iz EU ukinuta... to je ukratko to sto te ceka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola ZX6R 0 Napisano Februar 7, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan To mi je preporuka od drugara. Ovaj decko od koga kupujem ima ljude, kaze ne sekiraj se nista! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Februar 7, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan ako ti on odradi sve, i sve bude regularno onda je okej, a ti da se cimas sad, velika je jurnjava.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola ZX6R 0 Napisano Februar 7, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma motor extra, to je od drugara sa posla njegov komsija. On mi kaze da je sve to oko 200,300 E. Samo da ne bude posle 1300! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5967 Napisano Februar 7, 2014 Drug član, 1378 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moze bez odjave da se carini direktno bez da se pravi krug, ali vlasnik iz saobracajne mora na sebe to uraditi. E, sad tu se ne umanjuje onih 20% sto se ,vraca pri izvozu iz stranih zemalja. Obrni okreni dok odes da pravis krug i castis, ili te nerviraju na granici ,i platis redovne troskove tamo ,mozda se ovako i isplati. Opet meni je covek spediter u ns trazio za zx6r 2001 prosle godine oko 450e da sve uradi, a ja dodjem samo po jci i uplatnice. Jos sam ja bio sa prebivalistem iz bg.Ipak nisam uopste kupio motor, tako da ne znam sta bi bilo. Tetak je kod njega carinio auto,i bio je jeftin, tj. kolko je rekao toliko je ispalo para. Mogu ti poslati njegov kontakt, da ga pitas. A, jel motocikle sad cene po katalogu amss? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...