Jump to content

Moto Zajednica

Carina i porez

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Poz svima ... Da li moze neko da mi da tacnu informaciju oko poreza i carine. Ali tacnu ne ja mislim itd...

U pitanju je zx6r 2002god. Nalazi se u Srbiji, tacnije u Pancevu. Motor extra, spanske table ali se ne razumem oko te papirologije!

Ako neko moze da pomogne, unapred hvala...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

oko 250-350 e mislim da bi trebalo da te iskosta carina i spedicija valjda. Ali tamo mora da je odjavljen i odradjena papirologija, pa ako je sve uredno onda carina kod nas itd... Ovo ti prepricavam do sada sto sam cuo i pricao na tu temu.

• U prolazu, 6 postova

Koliko se ja razumem, ne gine ti odlazak do Spanije, ili bar do izlaska iz Srbije. U Spaniji se prvo vrate tablice, sredi papirologija, a motor se privezan na prikolicu uveze u Srbiju. Bez toga ne ide... (osim ako nisi u srodstvu sa direktorom carine)

Poz svima ... Da li moze neko da mi da tacnu informaciju oko poreza i carine. Ali tacnu ne ja mislim itd...

U pitanju je zx6r 2002god. Nalazi se u Srbiji, tacnije u Pancevu. Motor extra, spanske table ali se ne razumem oko te papirologije!

Ako neko moze da pomogne, unapred hvala...

• Podržavam 1

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Zar ne bi trebalo da je skoro duplo skuplje od 1.1.2014?

Ja planiram uskoro da prebacujem motor iz Bosne u Srbiju i izacice me sve oko 600e, za Yamahu thundercat 2003.

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

to da je poskupelo ne znam.. ali znam da sa motorom mora da se napravi ulaz u zemlju i da se na granici prijavi da ce da ide na carinjenje..oni ti daju papir kojoj carinskoj ispostavi da se javis, zavisno gde pripadas, i od dana ulaska u zemlju imas 2ili3 dana da motor odvezes na njihov plac.. e sad, ako ti motor nije odjavljen u spaniji, moraces da vratis table i odjavis motor kod njih pa tek onda da ides na carinu.. sto se same carine i poreza tice, to su nesto promenili, tako da ti sad carina i porez idu po nekom katalogu auto moto saveza srbije, u kom su cenu dosta jace.. porez je 20% a carina mislim da je za vozila iz EU ukinuta... to je ukratko to sto te ceka...

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

ako ti on odradi sve, i sve bude regularno onda je okej, a ti da se cimas sad, velika je jurnjava..

• Drug član, 1378 postova
  • Motocikl: SMC 300

Moze bez odjave da se carini direktno bez da se pravi krug, ali vlasnik iz saobracajne mora na sebe to uraditi. E, sad tu se ne umanjuje onih 20% sto se ,vraca pri izvozu iz stranih zemalja. Obrni okreni dok odes da pravis krug i castis, ili te nerviraju na granici ,i platis redovne troskove tamo ,mozda se ovako i isplati.

Opet meni je covek spediter u ns trazio za zx6r 2001 prosle godine oko 450e da sve uradi, a ja dodjem samo po jci i uplatnice. Jos sam ja bio sa prebivalistem iz bg.Ipak nisam uopste kupio motor, tako da ne znam sta bi bilo. Tetak je kod njega carinio auto,i bio je jeftin, tj. kolko je rekao toliko je ispalo para.

Mogu ti poslati njegov kontakt, da ga pitas.

A, jel motocikle sad cene po katalogu amss?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja