Jump to content

Moto Zajednica

Srbija -- Austrija -- Rumunjska ... svega ima

Recommended Posts

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Najina lebdeča prilika i pogled iz potkrovlja

 

 

Prolazim kroz selo koje se zove Melinci, maločas sam prošao kroz Gornju Bistricu, putokaz s moje desne strane govori mi da se krećem u pravcu Ižakovaca. Nepunih pola sata ranije - ne baš potpuno siguran gdje se nalazim - gledao sam u veliku žutu tablu na kojoj na kojoj je naznačeno da su Beltinci ravno, Lipovci i Renkovci desno, a u Bratonce budem došao ako skrenem lijevo. Brezovica je također spominjana na nekom od usputnih putokaza.

Stojim uz rub ceste i gledam oko sebe ... upijam okolinu. Uski pojas visoke trave spaljene višednevnom žegom dijeli me od dugačkih zelenih polja kukuruza koja se protežu skroz do niskih brežuljaka koji su mekanom bjelinom niskog oblaka odijeljeni od blijede modrine neba. Da je kolorit ponešto agresivniji te da su linije oštrije pomislio bih da sam se zatekao u Generalićevoj belkantističkoj Podravini.

Vozim dalje očito poljoprivrednim krajem ... teren postaje brežuljkastiji, na blagim padinama kukuruzi se smjenjuju s uredno posloženim trsovima vinove loze. Ima tu i zlatnih polja žitarica naslonjenih na tamnozelene zidove šume. Po cesti koja vijuga ovim krajem nema sasušene zemlje i konjskog dreka, što je jasan znak da ovo nije Zagorje; na prometnoj signalizaciji uz cestu nema rupa od municije različitih kalibara, dakle nije niti Slavonija; asfalt nije sastavljen od tisuću i jedne zakrpe što potpuno poništava daleku mogućnost da se možda radi o Vojvodini. Nije niti Austrija jer vidim da vlati trave uz cestu nisu savršeno podšišane a i neke od gospodarskih zgrada na usputnim domaćinstvima nisu ožbukane. Gdje sam ja to zapravo zabasao?

Ja sam u Sloveniji, na njezinom krajnjem sjeveroistoku, u dijelu koji se zove Prekmurje. Odlučio sam se provesti ovim krajem kako bih vidio nešto više od spidvej stadiona u Petišovcima, Radenaca i Gornje Radgone. Na ove spomenute tri lokacije navraćao sam više puta no uvijek bih do njih dolazio na isti način. Svidjele su mi se pa sam pomislio da u slovenskom Prekmurju mora biti još terena koji nude dobar pogled s ceste.

 

Uobičajene rute za ulazak u Prekmurje su ili preko Mure kod Bad Radkersburga, ako dolazim sa sa sjeverozapada, ili preko Mure kod Murskog Središća ako dolazim s jugoistoka. Ovom prilikom prelazim Muru s ove zadnjespomenute lokacije na kojoj još uvijek moram prikočiti i uniformama predočavati nekakve papire. Ako ništa pametnije, barem su se dogovorili da se ova nepotrebna gnjavaža ne mora prakticirati s obje strane Mure.

U Lendavu, od graničnog prijelaza udaljenu kakvih pet-šest km, ulazi se skretanjem s rotora koji je zapravo mjesto odluke: skrećem na prvom odvojku i spuštam se u Lendavu, skrećem na drugom odvojku i penjem se na autoban za brzi transfer do blizine Radenaca (vinjeticu ne treba zaboraviti), ili skrećem na trećem odvojku i polazim polako preko Hotize i Beltinaca u smjeru Murske Sobote. Preko Hotize i Murske Sobote sam već vozio prema Gornjoj Radgoni, cesta nije loša ali je sve manje ili više naseljeno područje ... ostavljam ovu dionicu za mogući povratak kada usput planiram pogledati ima li koja skela na Muri.

 

Silazim odmah na prvom odvojku, spuštam se u Lendavu te na drugom rotoru "niz cestu" hvatam pravac prema Dolgoj Vasi, u kojoj cestom 442 nastavljam prema Dobrovniku. Potpuno ravničarski kraj (mislim da ovaj dio istočno od Mure lokalci nazivaju Ravensko) koji se na sjevernu stranu počinje namreškavati i dosta usporeno pretvarati u brda (isti oni lokalci za ovaj će dio reći da je to Goričko). Iako je tek devet sati prijepodne, vatreni jezici s neba ubrzano podižu temperaturu tako da i moj pogled sve češće odluta na desno, prema Goričkim brdima. Manevar skretanja u brda odlažem do križanja u mjestu Martjanci, ne zato što to prije nije bilo moguće, nego jednostavno zato što je ovo bila zadnja prilika ... da sam nastavio ravno uvalio bih se u Mursku Sobotu a to mi nekako i nije bilo u planu.

U Goričko, u brda, ravno na sjever cestom 232 ... kao da se vozim pitomijim zagorskim bregima ili nižim obroncima Papuka ili Psunja. Iza Mačkovaca cesta zavija na istok, prema Hodošu i dalje prema Mađarskoj, što mene motivira da hvatam prvi veći lijevi odvojak kako bih što više produžio vožnju ovim krasnim brežuljcima na sjever.

 

 

DSC03224.JPG

 

DSC03226.JPG

 

DSC03227.JPG

 

DSC03229.JPG

 

DSC03232.JPG

 

DSC03233.JPG

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Samo nek je neki cirkus, 791 postova
  • Lokacija: Ljubljana, Slovenija
  • Motocikl: BMW R1250RS Triple Black

Ture su ti skroz OK i dobro isplanirane. Posebno to mogu reći za Sloveniju, jer si prošao kroz jako dobro izabrane destinacije. 

Stani usput na pićence, kad budeš idući put prolazio kroz SLO.

 

Svaka čast i sretan put! 

 

Ćale

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Ture su ti skroz OK i dobro isplanirane. Posebno to mogu reći za Sloveniju, jer si prošao kroz jako dobro izabrane destinacije. 

Stani usput na pićence, kad budeš idući put prolazio kroz SLO.

 

Svaka čast i sretan put! 

 

Ćale

Hvala!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Prvu priliku da skrenem dalje na sjever dobivam - i koristim - u mjestu Gornji Petrovci. Pogled mi okupiraju sve strmije i zavojitije ceste, uređeni vinogradići koji proviruju između kukuruznih parcela, poneki brižljivo održavani voćnjak ... i omanja tabla čudne boje i neprepoznatljive grafike. Stanem i pogledam što piše ... "Spominsko obeležje Ženavlje, 2 km". Ne znam što predstavlja crtež na tabli, no usput mi je ... budem pogledao i provjerio. Bilo je potrebno sići s ceste (721) na nešto još lokalnije, i na prvom križanju s lijeve strane ugledao sam što je to nacrtano na tabli ... velika metalna kugla s rupama. Odmah na kratkoj prilaznoj stazi nalazi se ploča s uklesanim kratkim tekstom koji djelomično odgovara na neka pitanja. Tekst glasi: Na tem mestu je 18. 8. 1934. pristala najina lebdeča prilika ... Max Cosyns in Nere van der Elst. OK, nešto je prije puno godina ovdje sletjelo. Došetam do metalne kugle, kroz one rupe pogledam u unutrašnjost i shvatim što je to te 1934. godine ovdje sletjelo ... balon, sletio je balon.

...

Vratio sam se nazad na cestu 721 i nastavio dalje, preko sela Martinje i Dolič, sve dok me u selu Kuzma opet nije zainteresirala jedna tabla ... uz oznaku kakve se već koriste za stare gradine pisalo je samo "Grad". Vidio sam nekoliko ovakvih oznaka toga dana, no ova je imala "dodatnu vrijednost" koja me nagnala na akciju - pokazivala je prema "ozbiljnijem" brdu, a to odmah povezujem uz zavojitu brdsku cestu i poneki dobar pogled. Gradina je otprilike 5 km južno od Kuzme, pri čemu je tek zadnjih kilometar i pol prava brdska cesta ... malo ali slatko zadovoljstvo. Ugodnu šumu oko gradine iskoristio sam za osvježenje i prikupljanje energije prije povratka u Kuzmu i nazad na cestu 721 uz još nepunih 5 km do spoja s cestom 440, vertikalom koja se od obližnje granice s Austrijom proteže skroz na jug do Radenaca.

Primjećujem da u ovom dijelu Prekmurja koji je bliži Austriji nema dvojezičnih natpisa na tablama uz cestu, što sugerira da austrijanci znaju pročitati što na tabli piše. Mađari nisu toliko razvijeni pa njima - u dijelu Prekmurja bliže Mađarskoj - treba posebno napisati kako se koje selo zove. Također nisam primjetio dvojezične natpise u blizini Hrvaške. Živjela raznolika Europa.

 

 

DSC03238.JPG

 

DSC03240.JPG

 

DSC03241.JPG

 

DSC03242.JPG

 

DSC03245.JPG

 

...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Dva i pol km kasnije ulazim u selo Sotina, prelazim Sotinški potok i pogledom tražim nešto - opet tablu ili putokaz - što će me uputiti na lokaciju koja se zove Sotinski Breg, četiri stotine i osamnaest metara visoko brdo, ujedno najviši vrh Prekmurja. Putokaz je uočen vrlo brzo, zapravo odmah, tik iza lokalne birtije. Pet minuta kasnije gledam gdje je podloga dovoljno tvrda da parkirna nožica ima čvrst oslonac ... da, zadnjih 150 m nije asfaltirano. Pet m desno stari je lokalni granični prijelaz, stotinjak m lijevo drveni je dvokatni vidikovac. Dio sjeveroistočne Slovenije, dio austrijske pokrajine Burgenland, dio Mađarske pa čak i komadićak Hrvaške ... sve se vidi iz potkrovlja vidikovca. Potkrovlju se pristupa drvenim ljestvama no pogled je definitivno vrijedan pentranja.

Silazim sa Sotinskog Brega istim putem nazad, mada mi je malo žao što nisam prismrdio makadamom na austrijsku stranu. Nema veze, urednim asfaltom ceste 440 spuštam se skroz do južnog ruba Ledavskog jezera gdje se prebacujem na lokalniju cestu, no samo na kraće vrijeme jer se iz Topolovaca opet vraćam na 440. Cankova, Skakovci, Gederovci iz kojih na pola sata skrećem u austrijski Bad Radkersburg iz čiste navike i gušta da se provezem starim dijelom grada uz Muru. Vraćam se istim putem nazad te negdje prije Mure - da sam nastavio dalje stigao bih u Radence - skrećem na istok, napuštam cestu 440 i prebacujem se na cestu 235. Cilj mi je doći što bliže Muri i vidjeti ima li koja skela ... da, volim riječne skele i koristim svaku priliku za uživanciju u ovom specifičnom načinu prijevoza. Sa ceste 235 skrećem na lokalnu cestu prema mjestu Krog iz kojega bez većih napora - uglavnom slijedeći nekakav biološki kompas - uz jezero Kroška Kamešnica stižem na obalu Mure. Našao sam i skelu ... jedino što ne vozi. Ljeto, subota prijepodne, vidim na suprotnoj obali da ima nekakvih aktivnosti, no ovdje nikoga. Eto razloga na navratim još jednom, možda skela bude u funkciji.

 

 

DSC03267.JPG

 

DSC03272.JPG

 

DSC03268.JPG

 

DSC03270.JPG

 

 

...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1186 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Gorane, sad kad smo se videli oko Nove Godine kod tebe u ZG, ja zaboravio da ti kazem da cu posle ZG biti 2 dana kod Maribora u Starsama i posle 5 dana u tim krajevima oko Murske Sobore. Inace tu sam dolazio par puta u te delove i zaista mi se jako svidja. U glavnom je to poljuprivredni kraj. Mada sam ja cuo od prijatelja koji tu zive da je to kao siromasniji deo SLO. A, ja sam se kretao u potezu Kljucarovci, Logarovci, Krizevci, Verzej itd. Isao i za Grac preko G. Radgone. Pre 3 god. pored Lendave sam bio na nekom brdu u jednom prelepom etno restoranu. Kad se izadje na terasu tog restorana vidi se ceo taj kraj kao na dlanu. Video sam da tu dosta turista dolaze.

Ovi tvoji putopisi me uvek obraduju i ogreju u ove zimske dane. Samo cepaj dalje. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Samo nek je neki cirkus, 791 postova
  • Lokacija: Ljubljana, Slovenija
  • Motocikl: BMW R1250RS Triple Black

Nešto oko tih krajeva već sam pominjao prethodno.

 

Još nešto lepših stvari u tom komšiluku koje vredi obići:

 

- Veržej, stari mlin na Muri - malo romantike i dobro brašno ;)

- Moravske toplice (super terme 3000, golf, hrana, ...)

- Bukovniško jezero - priroda

- Dobrovnik - Ocean Orchids staklenjak, ... ekzotika

- Vinarium Lendava - toranj sa razgledom na četiri države i vinograde sa svih strana

- ...

 

Lendava u leto nudi i Bograč Fest, koji planiram svake godine al nikako da se pogodimo.

 

Obavezno u tim krajevima pojesti pravi Bograč (gulaš od više vrsti mesa, sa krompirom) i Prekmursku gibanicu (u šali joj kažemo Overmura moving cake). Obavezno popiti dobrog vina, ali posle vožnje ;) Cene za spavanje su u principu dosta niže nego recimo oko Ljubljane, obale, ... 

 

Ako vas  zanima šta videti u drugim delovima Slovenije, izvolite ;)

 

 

Ćale

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

@ K_A_W_A - cepam dalje :)

 

@ Ćale - Ovo sa gulašom zvuči primamljivo ... vidim da ću morati na vikend u Prekmurje.

 

O drugim dijelovima Slovenije ima ovdje ponešto: https://www.scribd.com/doc/291323794/Pogled-s-ceste-Slovenija

 

;)

 

BTW ... jel bude netko u Veroni ovaj vikend?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 132 postova
  • Lokacija: Podgorica, Crna Gora
  • Motocikl: KTM ADV 990

 

bravo!  :takoje:

Bok poka!

 

Jel na ljeto istok ili zapad u planu?

 

:)

 

 

u planu su i sitok i zapad! :) 

vrlo vjerovatno da će biti jugo-istok. i dalje na sto stoji opcija za zapad (Istra, i iznad), ali još nije pala karta. :)

pišem ti kad krenem za Zagreb, nadam se prije toplog dijela godine.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Verona, Bike Expo 2016

 

 

Neviđena gužva na prostoru za kupovinu ulaznica, još uvijek mi nije potpuno jasno u čemu je kvaka ... jeli to nekakva kompenzacija za bitno manju posjećenost EICMA sajma - koji zapravo i nije baš prodajnog karaktera - ili su neki drugi razlozi. Zapravo, nije niti bitno. Čak je i promet bio nevjerojatno gust i usporen, od naplatnih kućica Verona-Sud pa do ulaza u sajmište. I još nema onog velikog parkinga preko puta ... pretvoren u gradilište nečega.

 

Ponuda kožnih kombinezona i kaciga velika, pri čemu kvantiteta uvelike nadilazi kvalitetu, ponuda ostale garderobe vidljivo manja. Ponuda opreme za motocikle - karboni, plastike i ostale tričarije - bitno manja. Nije bilo čak niti Ducatijevog Factory Outleta. Jedino što mi se učinilo većim - svakako i bučnijim - jest onaj dio sajma za lakirane i tetovirane.

 

Sve to ne znači da nije bilo detalja koji su meni privukli pažnju ...

 

 

DSC05433.JPG

 

DSC05440.JPG

 

DSC05443.JPG

 

DSC05459.JPG

 

DSC05468.JPG

 

 

...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Oops ... I did it again

 

Dva tjedna nakon Ducati Speed Daysa ukazao se novi razlog da navratim na RedBull Ring. Službeni naslov tog novog razloga glasi 12. Int. Rupert Hollaus Gedächtnisrennen ... 12. međunarodne Rupert Hollaus memorijalne utrke. Koji Rupert, kakav memorijal, kakvo utrkivanje?

Alzo, Rupert Hollaus prvi je i jedini austrijski svjetski prvak u cestovnim utrkama. Svjetski prvak bio je 1954. u klasi 125 ccm, kao tvornički vozač NSU-a. Te iste godine je poginuo na treningu u Monzi, no 4 prva mjesta u svojoj klasi bila su dovoljna za osvajanje titule koja mu je dodijeljena posthumno. U znak sjećanja na njega, austrijska udruga IGFC (Interessengemeinschaft Formel Classic) od 2004. organizira memorijalne utrke. Prvih sedam godina vožene su na Salzburgringu a od 2011. voze se na RedBull Ringu. Ove godine utrkuje se pet različitih kategorija: povijesni motocikli svih klasa do 1990-og godišta; povijesni motocikli s prikolicom do 1990-og godišta; Superbike i Supersport do 2015-og godišta; međunarodni Sidecar Trophy i BMW Boxer Challenge.

 

Dva tjedna ranije vrag mi nije dao mira pa sam se išao igrati s đipiesom ... budem ovako pa budem onako. Uzeo sam ga opet sa sobom, no tek za slučaj prijeke potrebe ... ionako ne radi duže od 10 minuta nakon prvog paljenja. Ovaj put autobanom vozim samo do Maribora, kroz centar prolazim bez ikakvih navigacijskih poteškoća i eto me na slovenskoj "jedinici" (cesta broj 1) kako jezdim uz Dravu. Petak je ranije popodne, prometa po jedinici tek da ne kažem kako nema nikoga, temperatura zraka u gornjim dvadesetim. Ugodno i opušteno čekam da se pojavi Austrija.

Ulazak u Austriju stvorio je osjećaj kao da sam već došao i do RedBull Ringa ... preostalih 80-90 km vožnja je po dvorištu. Nikakvih passova, nikakvih brda ni planina. U Framrachu na OMV-u ulijevam potrebne tekućine, cestom 70 lagano produžim do Twimberga, dalje hvatam cestu 78 skroz do velikog rotora kod Weißkirchena. Mogao sam i ravno do Zeltwega, no skrećem na zapad do Judenburga iz vrlo jednostavnog razloga ... teren mi je poznat. Smještaj sam si rezervirao u Fohnsdorfu, tek 7 km od Ringa, što je značajno manje od 20 km koliko je do Pölsa gdje sam bio prije dva tjedna. Znam gdje je Fohnsdorf, znam gdje treba skrenuti ... sehr einfach. Bilo je oko četiri i petnaest kad sam se uvalio u svoj sobičak. Tuširanje, ljetna garderobica i piči na Ring.

 

 

DSC04137.JPG

 

DSC04138.JPG

 

DSC04140.JPG

 

DSC04142.JPG

 

 

...

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Većina je već stigla, kamperi su parkirani, motori su na štenderima. Dio sudionika još pristiže. Slažu se šatori i tende, iznose se ligeštuli i stolice na rasklapanje, izvlače se frižideri iz kombija, mali bazenčići na napuhavanje pune se vodom, roštilji se postavljaju da budu "pri ruci". Kombinezoni se luftaju na vješalicama, kacige su očišćene i ulaštene, rezervni viziri sa strane u zaštitnim navlakama.

Ekipa je vesela, nigdje ne vidim tragove žurbe ili nervoze.

Oko motora - vrlo pedantno i uredno posloženo - kutije s alatom, rezervni setovi kotača, nekoliko setova guma, start mašine u svim mogućim i nemogućim izvedbama (a vidio sam ih doista svakakvih, od full "profesionalnih" sve do garažnih uradaka baziranih na brusilicama iz Bauhausa).

U jednom od istočnijih boksova uređeno je mjesto za prijave koje sam otkrio prativši kolonu motocikala koje su gurali njihovi vlasnici ... uglavnom momci u rasponu od 45 do 80 godina, u japankama i ljetnoj garderobici. Neke od njih - i vlasnike i motocikle - prepoznajem sa IGFC mitinga na Grobniku, neki su mi potpuno nepoznati.

 

Čega tu sve imade ... i dvotaktnog i četverotaktnog, i europskog i japanskog, i na dva i na tri kotača. Da, na tri kotača ... hrpetina prikoličara je također na okupu, od drevnih benđi Kneelera i Renngespannova, cvajtakt Rotaxa i Königa, sve do najmodernijih LCR F1 strojeva.

Motao sam se okolo do sedam, moooožda sedam i frtalj te se propisno nafiksan ispušnim plinovima - Castrol najbolje miriši iza cvajtakta - i propisno zaglušen bukom - stare četvrtlitarske fircilinder Honde kidaju bubnjiće - otputio u restoran na katu iznad boksova na blažu detoksikaciju tostiranim sendvičem i energetskim napitkom. Vrijeme je i dalje ugodno i toplo, čista idila kruzanja kroz polja kukuruza natrag do hotela. Kad se sjetim istog puta prije samo dva tjedna - kišurina, magljenje kacige i sve što ide uz to ...

 

 

DSC04154.JPG

 

DSC04157.JPG

 

DSC04158.JPG

 

DSC04160.JPG

 

DSC04161.JPG

 

 

...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja