brzi gonzales 157 Napisano Mart 28, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Ovo radim prvi put i stavio sam malo vise stirodura nego sto je tebalo,pa sam posle vise od pola isekao...A i pur pena nije bas za ovo ali ajde...Na snimcima koje sam gledao,koriste neki lepak u spreju sa kojim lepe stirodur ali mislim da moze bilo koji lepak.... I naravno poliester set. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 28, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Posle dosta seckanja i oblikovanja dobio sam oblik kakav sam hteo,pa onda vlakna i smola...uradio sam 3 ruke i potrosio ceo set ali zbog smirglanja se taj sloj istanjio i sad je grba debljine kao posle druge ruke...Stirodur sam izvadio jer mi je potreban prazan prostor i vadjenje je islo mnogo lakse nego sto sam zamisljao,samo uz pomoc noza... Na donjoj strani sam lepio gumu i to bas na ona mesta gde naleze na ram... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 28, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam i ulje,jeste da je malo skupo ali ne zalim...pita me prodavac jel uzimas za trimer ili testeru,ja reko za motor a on kaze jesi to resio da ga castis.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Mart 29, 2014 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam i ulje,jeste da je malo skupo ali ne zalim...pita me prodavac jel uzimas za trimer ili testeru,ja reko za motor a on kaze jesi to resio da ga castis.... Kolko para? Kod mene je Huskvarnino 1l bilo oko 860din i 920din ono sto sam ja sipao(XP ili HP) A za grad imali su i LS(nema dima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 30, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Platio sam 1600 u Barajevu a u Bg-u mislim da je jeftinije ali nisam isao ovih dana tako da sam ovde kupio...Sledeci put cu uzeti neko Huskvarnino,da vidim u cemu je razlika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Mart 30, 2014 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Platio sam 1600 u Barajevu a u Bg-u mislim da je jeftinije ali nisam isao ovih dana tako da sam ovde kupio...Sledeci put cu uzeti neko Huskvarnino,da vidim u cemu je razlika... qqqqqqqqqq... Kod mene u Arlje stilovo 1000 ili 1200 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Mart 30, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan 1200 je u Beogradu ako se ne varam ali da idem i da se vratim treba mi pa skoro pola dana....Jbg nema veze.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Mart 30, 2014 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Boban prodaje povoljno rumunsko paljenje! Uzimaj to za MZ-a! Imas u temi kupujem-prodajem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Mart 31, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ja mog podmazujem sa Dolmarovim dvotaktolom i kod mene je 650 din litar to je slicnog kvaliteta kao Still mislim da jeftinije nemoze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 2, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Paljenje uzimam pa nadam se u skorije vreme...Malo sam utanjio sa parama i plus registracija a posla nema...ali cu ga uzeti sigurno.. Sledeci put uzimam drugo ulje,verovatno husqvarnino ali cu gledati da kupim u Beogradu a ne ovde kod mene....Mozda ono sto ne dimi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 2, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Danas je motor zavrsen,kvacilo je montirao ali pre toga je bilo malo slajfovanja i par provera pa tek onda sklapanje....Dao sam sebi zadatak da kvacilo pripremim i montiram najbolje sto umem....Prepravljanje radilice definitivno otpada,uzeo sam nov konus ali posle provere ni on ne lezi svom povrsinom na konus radilice...Imam jednog komsiju koji se skoro doselio i koliko sam razumeo covek je masinski inzenjer....a sta covek zna pa to je cudo jedno...Pozvao sam ga da dodje da pogleda i da vidimo sta je najbolje...Objasnim mu prvo kojim se redom montira a dosta je pomoglo i sto imam rezervnu radilicu i kvacilo tako da smo nju vise koristili,merili i proucavali....Zakljucak je da ne dolazi u obzir bilo kakva prepravka ili neko budzenje,varenje i slicno,jedino konus na konus i to da naleze bar 2/3 na radilicu ali bi bilo najbolje celom povrsinom......Danas sam kupio pastu za slajfovanje ventila i bacio se na posao...Stavi se vrlo malo paste i malo ulja i onda se vrti dok ne legne kako treba...Posle ide provera tako sto radilicu namazem markerom,stavim konus koji zavrtim 7-8 puta i onda vidim gde se skinula boja znacu tu naleze...Ako je nova radilica i nov konus ne mora da znaci i da naleze kako treba...Zato je najbolje da se proveri a vrlo je prosto a i korisno... Onda sledi provera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 2, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Ostatak posla mi pada lakse jer sam uradio ono najvaznije a ovo ostalo mi je vec poznato...Prvo zamenim disk kvacila pa onda dobro ocistim oba konusa od ulja i paste...Dok ovo radim ringla se greje i na njoj sam stavio jedan nastavak za gedore koji skoro uvek koristim za grejanje kvacila...Ovaj put sam kvacilo grejao duze nego pre...Kada se dobro ugrejalo skidam ga i brzo navlacim na radilicu,pa caura i matica i sve to dobro dotegnem....Posle hladjena vracam deklu i stelujem kvacilo... Moze i radapciger da posluzi prilikom vracanja zvezde... Da bi ovako dimilo bilo je potrebno oko pola sata grejanja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 2, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Kada je bilo sve gotovo pala je i voznja a posle voznje i malo slikanja... Sad mi ostaje jos malo posla oko estetike ali to cu polako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 3, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Jutros sam izasao samo na 5 minuta i to reko da upalim motor da radi malo i to je to...Nisam ni hteo da se vozim...Zakurblam par puta na prazno,da malo povuce benzin,pa onda kontakt i jedna kurbla nista,druga nista i tako desetak i nista...Skinem svecicu a ona masna.... Zamenim ssvecicu kad opet isto....Vidim ja da je navuko vise goriva,proban na gurku ali sa zatvorenom slavinom,poce malo da kaslje ali nikako da sastavi....Menjao sam svecice bar 15 puta i nista...Vec postaje ozbiljno....Prvo proverim dal uopste ima varnicu,kada sam video da baca varnicu onda sa proverio paljenje...I to je dobro...Skinem karburator,otvorim i unutra sve cisto...Skinem auspuh,postavim ga da stoji uspravno tako da izdivna grana bude dole i vidim da se nesto mucka...Okrenem da i iz njega izadje 50-tak grama benzina koji se pomesao sa garezom iz auspuha....Nema mi druge,moracu motor da otvorim...skinem glavu a cilindar nisam mogao zbog rama da skinem ali sam ga vezao zicom da ne krene na dole i skinuio sam i klip...Radilicu sam rukom vrteo a na tegove sam stavio jedno vese parce krpe i posle par minuta vrtenja krpa je bila natopljena benzinom...Posle sam sve lepo vratio i posle malo kurblanja upalio je...Ovo mi se jos jednom desilo i to onda kada sam ga kupio,navuko je toliko benzina da nije nikako mogao da upali.... Onda sam skinuo i levu deklu da proverim kako stoje stvari a juce sam pre vracanje dekle na konus kvacila i na radilicu povukao jednu liniju,pa ako se pomeri videce se... Crta na konusu i leva crta na radilici su se juce poklapale,sto znaci da se kvacilo okrenulo...Znaci nije spalo,normalno se ponasa,ne propada kurbla....Mozda je to normalno dok konus ne legne....Mada to niko i ne proverava,vazno je da li je spalo ili nije... Posle toga sam povuako jos jednu liniju da se isto poklapa sa onom na konusu kvacila,pa sve lepo vratio...Posle voznje opet skidanje leve dekle i provera i sad se nije pomerilo ni makac..samo sto sam lose obelezio i ali sta da radim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano April 3, 2014 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan ako vozis nocu ono malo svetlo pozadi je bas malo i kako nema preliv na karburatoru da prosipa napolje nego u karter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 3, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan ako vozis nocu ono malo svetlo pozadi je bas malo i kako nema preliv na karburatoru da prosipa napolje nego u karter Jeste malo ali to mi je privremeno resenje,dok ne nadjem nesto bolje.. Ima preliv i prelije ponekad malo ali svecica je bila masna i oseca se na benzin ali ima vise ulje nego benzina...Nisam siguran da li je normalno da ima u karteru malo goriva a ako ima onda verovatno ispari deo benzina a ovaj deo sto ostane ima mnogo vise ulja od 2% i onda se zamasti svecica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Problemima izgleda nikad kraja...Opet ima problem sa masnom svecicom i to uvek kada ga palim posle duzeg stajanja,kada prenoci ili kada nije paljen pola dana....Slavinu uvek zatvorim i palim ga sa zatvorenom slavinom jer ima benzina u kraburatoru pa kad upali posle pola minuta mu odvrnem slavinu... Jutros par puta na prazno i pod sauhom i upali,dimi ko lud ali radi...Obicno mu vratim sauh cim upali i vrlo malo mu dodajem gas kolko da se ne ugasi...Radio je jedno minut-dva i ugasi se...Onda ide kurblanje do iznemoglosti,menjanje svecica i guranje,pa sa otvorenom slavinom,pa sa zatvorenom ma nista....Svecica je uvek masna i uglavno sam probao da ga upalim sa zatvorenom slavinom....Imam 5 razlicitih svecica koje su ispravne i koje menjam u krug dok ne upali.... Prvi i drugi put na gurku zakaci malo ali to bude brm,brm,brm i to je to...Onda sam mu skinuo rezervoar i sediste,varnica je dobra ali sam mu zamenio bobinu,znam da nije do nje ali ajde...Proverim platine i zice,sve je u redu...Jedino je svecica masna...Imam i neki svecicu sa kratkim navojem koja je stara ko biblija i nju nisam nikad ni stavio ali ajde da probam,nemam sta da izgubim...Ocistim je,stavim i na prvu upali.....Opet dimi nenormalno ali sam ga malo isturirao da bi izbacio svu masnoci i posle toga pali na prvu bez problema.... Ne znam sta je tacno ali ne verujem da je do ulja,ipak je kvaliteno i ne verujem da je do njega....Mozda se natalozi preko noci pa kad pustim gorivo onda krene jaca mesavina...Ali mislim da se stilovo ulje ne talozi...Mozda je i do benzina jer uvek sipam na istoj pumpi i nikad problema ali ovaj put sam sipao ne nekoj drogoj...Nisam ni ja siguran ali problem mi se javlja od kako sam na toj pumpi sipao benzin...Bio je zelenkaste boje i iskreno bio mi je sumnjiv jer nema onaj klasican miris na benzin...Kada se pomirise deluje blaze... Sledeci put sipam na staroj pumpi pa ako nestane problem onda je do benzina... Ovaj problem sam imao kada sam kupio motor i nije palio po nekoliko dana.Proverim paljenje,varnicu,svecicu,ma sve je dobro ali nece da upali i svecica je masna...Kada bi upalio onda je isao odlicno.. Mogu slobodno da kazem da sam se vise namucio nego sto sam uzivao u voznji ali resicu mu i ovaj problem a posle.... Sinoc je palo i pranje....A posle i paljenje...Slike su malo losije jer sam slikao predvece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 4, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ti da kad završavaš vožnju, zatvoriš slavinu nekih 100 metara pre nego što ćeš stati, i kad staneš - sačekaš još 10 - tak sekundi, pa tek onda ugasiš motor ( da potroši gorivo iz karburatora ). Takođe, proveri ulje u menjaču, da nemaš viška i da ne smrdi na benzin. Ako ima viška i smrdi na benzin . Ako je tako , semeringe si stavio nove, al vrlo lako moguće da te zeza onaj nesretni dihtung koji si stavio između srednjih blokova ( pukao negde ), pa ti uvlači ulje iz menjača i masti svećicu. Rekoh ti ja da tamo ne ide dihtung ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Dightung sam skinuo jer sam prvi put zaboravio one dve podloske sto idu na osovinu koja drzi viljuske menjaca,pa sam opet morao da rastavim blokove i tada se dihtung pocepao a posle sam stavio samo silikon...Obicno stavim vise silikona na sastavu izmedju kartera i menjaca,mada je i to moguce...Ako me i dalje bude zezao,prvo cu mu ispustiti ulje da vidim da li se oseca na benzin a posle cu skinucu i clindar i klip da pogledam karter,jer kada sam spojio blokove visak silikona je izasao malo sa strane...Ako se i dalje vidi da ima silikona na sastavu onda ne bi trebao da vuce ulje iz menjaca... I auspuh je masan zbog toga sto ne idem dalje i masnoca se natalozila,pa kad mu stavim tablicu idem bar 50-tak km da se dobro zagreje i da sagori sve sto se nakupilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 4, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ne moraš da ispuštaš ulje, dovoljno je da odvrneš onaj šraf sa strane - za kontrolu nivoa i malo nagneš motor na tu stranu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 4, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam da uporedim ono ulje koje je u motoru sa onim koje mi je ostalo u flasi i stari stoje ovako...Ulje u motoru je za nijansu tamnije ili mi se cini a miris je pa skoro isti...Imam u nekoj flasi i ono ulje sto je iscurelo kada sam skidao deklu zbog kvacila i pomirisao sam ali se ni malo ne oseca na benzin...Mozda je bio problem samo sto je navuko malo vise goriva ili se preko noci malo slilo u karter a mozda i vuce negde na sastavu ko zna...Vreme ce pokazati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_juga 27 Napisano April 4, 2014 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P Prijavi odgovor kao problematičan Sećam se slika tvog karburatora , podigao si ga iz mrtvih, mislim da tvoje muke imaju veze sa tim "oživljenim " karburatorom .Sličnih muka sam imao i ja sa mojim motorom, pa kupio nove dizne i opet isto, rešenje mi je bilo napraviti novu diznu(kućna radionica). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 6, 2014 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan heheh, to sa kvacilom je normalo!! kvacilo obrne malo i "zalepi" za radilicu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 10, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Karburator je bio bas los a i trosio je dosta.Sada je dosta bolji ali bi najbolje bilo kada bi nov kupuo...Kako stoje stvari uzecu ga tek krajem sezone...Kada sam resio problem sa kvacilom i paljenjem,motor redovno palim,provozam i nema nikakvih problema...Za kvacilo se nadam da nece spadati jer sam dao svoj maksimum i mislim da je sad vreme da se vozim ko covek.... @kosta 66 Bas mi je drago sto cujem da te je MZ lepo sluzio i da si se navozao,jedino nije ono sa fuzasterom ali sta da se radi,desava se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano April 10, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Obrtomer sam kompletirao i nastelovao uz pomoc tahometra,jedino mi smeta ova pozadina gde su brojke jer je pocela boja da se skida...Nije ni cudo posle toliko godina....Brzinomer je isto kompletan samo sto treba da se nasteluje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...