VuleTigar 140 Napisano Novembar 8, 2013 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Subota je rezervisana za omiljenu plažu Katsbouri, a u nedelju 22.09. krećem u obilazak zapadnog dela ostrva, i grupe ostrva Lihadonisia smeštenih naspram najzapadnije tačke ostrva. Na jednom ostrvcetu je prelepa peščana plaža do koje se stiže čamcem koji sa obale ide na svakih sat vremena, povratna karta je 5e i u tu cenu je uključen kraći obilazak oko i između ostrva. Ostrva su vulkanskog porekla, bila su i naseljena ali su napuštena pa su sada turistička atrakcija. MAPA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Novembar 8, 2013 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ponedeljak 23.09. je dan za odmor, šetnja po okolini Pefkija, kupanje, sunčanje i izležavanje. Uveče smo Nemandža, Peter Češki vodič i ja pozvani kod Janisa, vlasnika hotela u kome sam smešten, na večeru. Uh, meso, pomfrit salate, 4l vina bilo je veselo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Novembar 8, 2013 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Sledeća dva dana su uglavnom protekla u obilasku već opisanih plaža. Evo još par fotki : Naravno moram da pomenem i sjajne devojke iz hotelskog bara. Plavuša Mirka Slovakinja, pored nje Alina Estonka i visoka Čehinja Hanka. Širenje prijateljstva među Slovenskim narodima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Novembar 8, 2013 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan MALA DIGRESIJA !!! 1997 sam letovao na Skjatosu, a iz Pefkija do tamo postoje izleti brodom kojim se stiže za nešto više od sat vremena. Izlet je prvo trebao da bude u nedelju, pa je odložen za utorak, pa za sredu da bi na kraju svi mi u luci psovali kapetana koji je samo iskulirao i nije se pojavio u luci, verovatno se zapio negde, baraba jedna Šteta jer sam baš hteo da se prisetim Skjatosa i njegovih plaža. Ali uspeo sam da nabavim fotke od Novosađanke koja je bila na izletu pa evo par fotki čisto da vidite kako izgleda Na slikama je čuvena plaža KOUKOUNARIES, ali ako se nekada nađete na Skjatosu obavezno obiđite LALARIA plažu, do nje je moglo da se stigne samo brodom, ne znam da li se sada nešto promenilo, ali plaža je neverovatna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Novembar 8, 2013 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan NSTAVLJAMO PUTOPIS Polako se bliži kraj mog boravka na Eviji, ali to nije i kraj letovanja i odmora. U gradu Drama živi naš porodični prijatelj Dimitrios iliti Dimitrije po naški Dok je bio student živeo je kod nas u dvorištu kao podstanar više od 2 godine. Završio je učiteljski fakultet u Beogradu, sada radi kao direktor u jednoj osnovnoj školi, odlično priča srpski, istoriju Srbije zna bolje nego većina nas. Sjajan čovek, još veći prijatelj. Pomogao je mom pokojnom ujaku da dobije Grčko državljanstvo, a nas stalno zove da ga posetimo kad smo u Grčkoj, jednom rečju ljudina Kad sam već na motoru, odlučujem da pozovem Dimitriosa i da vidim da li je slobodan, naravno čovek me zove, kaže moj si gost, čekam te, dogovor pada za 5min. Četvrtak 26.09. 08 ujutro, napuštam rajsko ostrvo Eviju, i krećem polako ka severu. Imam oko 400km da pređem, trajekt, autoput E-75, pa posle Soluna uključenje na Egnatia Odos iliti moderan put koji stvarno zaslužuje svoje ime. Držim brzinu od 120km/h do 140km/h. Prvu pauzu pravim u Leptokariji podno Olimpa gde sam letovao prošle godine (fino mestašce, zgodno za obilazak Olimpa i čuvenih Meteora koje svima preporučujem da obiđu). Posle Katerinija na naplatnoj rampi dobijam letak sa obaveštenjem da su za taj dan najavljeni radovi na putu i alternativne trase kojima može da se stigne do Soluna. Saobraćaj se preusmerava na lokalni put i tim putem vozim nekih 50ak km do ponovnog uključenja na autoput. Vreme me ovog puta služi perfektno, 30c sunčano i bez vetra, a vala posle one kiše koja me je tukla 600km u dolasku zaslužio sam malo sunca i lepog vremena Oko 15h stižem u Dramu, dovoljno vremena imam da se malo odmorim, okrepim i krećem u šetnju sa mojim domaćinom. Inače stan je pun jer Dimitrios ima 2 ćerke i 2 sina ali im to nije bio problem da me ugoste. Drama - prelep mali gradić u severoistočnoj Grčkoj oblast istočna Makedonija. Reč Drama označava nešto što ima veze sa vodom, a taj naziv je stvarno odgovarajući, grad leži na izvorima, prepun je parkova i jezeraca, prijatna klima jer je blizu planina Flakro i ski centar. http://en.wikipedia.org/wiki/Drama,_Greece http://en.wikipedia.org/wiki/Falakro RUTA MOJ DOMAĆIN NAJMLAĐI ČLAN PORODICE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 8, 2013 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan A nijedne slike misteriozne Novosadjanke! A mozda je poznajem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Novembar 8, 2013 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Petak 27.09. budim se, pakujem, klopa i polazak oko 9h. Pozdravljam moje domaćine i krećem ka Bugarskoj tj graničnom prelazu Ilinden/Eksoxi. Do granice ima oko 50km, put se konstantno penje, planinski predeli, prohladno je ali sunčano. Prolazim prelepo mesto Kato Nevrokopi i za oko sat i po vremena stižem na granicu, završavam formalnosti po običaju brzo, kad me vide na motoru graničari samo mahnu i prolazim bez zadržavanja. Prvo mesto u Bugarskoj koje prolazim je Goce Delčev, putevi su solidni, čak i bolji nego što bih očekivao. I dalje se penjem, vozim prelepim planinskim predelima sa istočne strane planine Pirin i stižem u poznati ski centar Bansko. Tu sam mislio da napravim dužu pauzu ali iznad mene oblaci se sastavljaju od Pirina i Musale, vetar se pojačava pa odlučujem da ubrzam silazak u Simitli. Tu se uključujem na put E-79 koji ide od Sofije pa na jug ka Seresu u Grčkoj. Prolazim Blagoevgrad, zatim odvajanje za čuveni Rilski manastir. Magistrala je prilično zakrčena, samo dve trake, sa povremenim proširenjima, čak se i ja na motoru mučim sa preticanjima jer je velika gužva. Prolazim Dupnicu i neverovatan niz autoplaceva pored puta. Posle sam skapirao gde onoliki šlepovi koji su mi išli u susret u toku puta voze kola. Malo posle Dupnice počinje novi autoput, neverovatan asfalt, tu malo pojačavam tempo, držim 140km/h. Na nekih 20ak km od Sofije isključujem se sa autoputa jer ne želim da idem na Dimitrovgrad, već mi je plan da malo obiđem Vlasinsko jezero. Pratim putokaz za Pernik, zatim idem preko Breznika, Trana (sjajan mali gradić) prolazim prelep kanjon reke Erme (jesenje boje su prosto neverovatne, definitivno najlepše vreme za putovanje). Na nekih 7km ispred granice stajem da isperem neku mušicu koja mi je uletela u oko, domaćin odmah izlazi pita jel sve u redu, kreće priča i onda žalba kako mu stalno tutnje šleperi pored prozora koji prevoze automobile, te se ja setih onih šlepera što sam ih sreo usput (kasnije me jedan skoro ošišao u kanjonu na putu do Vlasinskog jezera Posle kraće pauze stižem na granični prelaz Strezimirovci. Prelep je osećaj kad se posle puta vratim u Srbiju, srce odmah počne da kuca malo jače. Tu se malo zadržavam jer sledi prepričavanje rute našim carinicima, obavezna pitanja oko potrošnje i kubikaže, naravno i slikanje i poziranje carinika na Hondi. Srdačno se ispozdravljasmo te ja nastavljam ka Vlasinskom jezeru. O jezeru nemam šta da dodam, jedno od najlepših mesta u Srbiji, jesenje boje, mirisi, planinski vazduh, jednostavno nestvarno Idem preko Surdulice, uključujem se kod Vladičinog Hana na E-75 i u Predejanima pravim pauzu da se malo okrepim čorbicom i vrućom lepinjom. Stižem u Leskovac oko 17h, presvlačenje, tuširanje, i komiranje. Legao sam oko 21 i spavao do 10h sutradan, umor čini svoje RUTA FOTKE ODLASKA UKLJUČUJU I PRETHODNI DAN TJ RUTU PEFKI-DRAMA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Novembar 8, 2013 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Subota 28.09. buđenje, pakovanje (to je već postala rutina) klopa i polazak. Kratka deonica od 270km autoputem do Beograda, moram da stignem da se raspakujem, odmorim, sutra me čeka obaveza i čast da budem kum pa mi je cilj da što pre stignem da bih imao više vremena za odmor. Ulazim u Beograd posle dve nedelje, poznate slike, Avala, Kaluđerica, pogled na Konjarnik, opet onaj osećaj radosti koja me ispuni svaki put kada se vratim u moj voljeni grad . Stižem, majka i otac me grle, konačno mogu da odahnu, vratio sam se sa svog najdužeg i najlepšeg putovanja, sve je na mestu, svi su srećni i zadovoljni KILOMETRAŽA SREĆA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Novembar 8, 2013 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan RUTA CELE TURE (BEOGRAD - LESKOVAC - EVIA(PEFKI) - DRAMA - LESKOVAC - BEOGRAD) Na ovu kilometražu treba dodati još nekih 600km koje sam napravio po ostrvu. Tako da je ukupna kilometraža 2640km pređenih na putovanju. Krenuo sam 15.09. vratio se 28.09. dve verovatno najlepše nedelje u mom životu. Krenuo sam bez očekivanja ali otvorenog srca za sve što me čeka i što će se desiti. Dokazao sebi da mogu sam da idem na ovakve ture, u društvu je lepše ali mi je prijalo da budem sam sa sobom i svojim mislima, gđa Honda, put i ja. Otišao sam na kraju sezone, ne volim gužvu, imao sam plaže za sebe, opustio sam se maksimalno, upoznao sam sjajne ljude, stekao nove prijatelje, obišao nove predele, uživao u druženju sa Grcima, Česima, i ostalima. Nikad se bolje nisam proveo, paradoks je da je bilo najmanje ljudi a da sam ih najviše upoznao Evia to je uživanje za sva čula, mirisi, ukusi, hrana, ljudi, mesto koje još nije iskvareno masovnim turizmom, za pravi odmor. Ko želi provod, diskoteke ima ih ali nije naglasak na njima. Veliki pozdrav za moga druga Nemandžu, koji me je nagovorio da dođem i beskrajno sam mu zahvalan na tome. Pozdrav i za Janisa i njegovu porodicu, što su učinili da se osećam kao kod svoje kuće, pozdrav i za ludog Čeha Petera (sunce dedino), pozdrav i za Mirku i Alinu i Hanku, za tavernu kod Kapetana, za sjajnog lika Džimija - Kanađanina koji se preselio u Grčku i živi od kastomizacije motora. Pozdrav za sve one Grke koji su me čašćavali pićem i nisu mi dali da platim, uzvratiću im to jednog dana, kao i za lika na Shellovoj pumpi koji mi pokazao alternativni put (navijač Paoka i Partizana - znam niko nije savršen Veeeeliki pozdrav Dimitriosu i njegovoj divnoj familiji što su me ugostili i pokazali mi još jednom šta znači prijateljstvo. A najveći pozdrav ide jednoj Novosađanki, koja mi je ovo neverovatno putovanje učinila još boljim i meni vratila veru u ljubav. Kao što sam rekao na početku : "Grčka, Evia, Pefki, sunce, more, prijatelji, ljubav". PS : Ovo putovanje posvećujem mom pokojnom ujaku Lakiju. Prerano si otišao i nismo stigli da odemo zajedno u Grčku, ali znam da si tu pored mene kad god se vozim i znam da si i ti uživao. I za kraj lajtmotiv celog putovanja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Novembar 8, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan A gde je koleginica iz NS ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Novembar 8, 2013 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Šta ste svi navalili. sa novosađankom.... Nego ja nešto da: priupitam A gde je koleginica iz NS ? Lepo si istražio Eviu. Bio sam tamo, doduše samo dva - tri dana, ali nisam znao za mnogo toga na ostrvu što si obišao, za banju na primer. Vrlo dobre i korisne informacije za sve koji budu išli na to ostrvo. Inače, prelep motor, imao sam isti, iste boje, zvala se Veronika.... Nego, čudan neki privezak?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stenik 9 Napisano Novembar 9, 2013 U prolazu, 43 postova Motocikl: Honda Prijavi odgovor kao problematičan Odlične fotografije. Grčka u septembru je prelepa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Novembar 9, 2013 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimi018 13 Napisano Novembar 11, 2013 U prolazu, 60 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Prava uzivancija listati ovo brdo predivnih fotografija...svaka cast... Ostrvo je fenomenalno, sta reci... I ...sta sam ono jos hteo da te pitam...a, da... Gde su slike Novosadjanke?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Novembar 12, 2013 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Браво,браво , слике опис свака част Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maliradoznalac 0 Napisano Januar 31, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan nadam se da mi necete zameriti sto dizem temu iz mrtvih, ali ja ne vidim slike!!! Da li je do mene ili slike vise nisu nikome vidljive??? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Januar 31, 2014 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost, izgleda da nikom nisu vidljive Ako uspem da nađem malo vremena pokušaću ponovo da okačim fotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maliradoznalac 0 Napisano Januar 31, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan :Mina: :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Mart 30, 2017 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vule, Vule...nađi vremena da vratiš slike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jacika 0 Napisano Jun 5, 2018 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan I ja molim za slike! :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...