muljaz 1883 Napisano Januar 17, 2008 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam coveka koji bi mogao da mi kupi neki aparat u Americi,posto su tamo dosta jeftiniji nego kod nas. Ja bih hteo neki ne bas obican digitalac kao npr. fuji s6500 ili sony h-nesto ili nesto slicno. Znaci cena kod nas bi bila negde oko 300e. Hteo bih da slikam malo po prirodi,malo u pokretu,manje neke portrete,video zapisi totalno nebitni....sta kupiti? Hvala unapred Vukasin,buduci kolega fotograf! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 17, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti ovde jedan jako dobar shop u NY, ima svasta pa pogledaj sta ti najvise odgovara: http://www.bhphotovideo.com/ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Januar 17, 2008 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan www.newegg.com najjeftiniji i najefikasniji. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1883 Napisano Januar 18, 2008 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da je odluka vec pala. Nasao sam ovde kod mene fuji s9500,polovan. Covek trazi 200e,a mene zanima da li to vredi toliko,valja li uzimati polovan,sta bi sve trebao da ima kao obaveznu opremu i naravno kakav je aparat. Ja sam malo pretrazivao po netu ali bih opet voleo da cujem misljenja nekih pravih strucnjaka Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 19, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan trebao bi da ima svu opremu koja dolazi sa aparatom u originalnom pakovanju, pre svega zonericu [senilo], kais za preko ramena i poklopac objektiva. uputstvo bi bilo pozeljno, zvanican prevod na nas jezik ne postoji. ukoliko dobijas neku memorijsku karticu i punjac sa baterijama za te pare je dobra kupovina. S6500 je bolji aparat od S9500 iako nema papucu za spoljni blic, zato ima brzi autofokus i sveukupan rad aparata [pregled slika, frame rate ekrana...], vidno kvalitetniji senzor itd. ako ti nije gnjavaza da cekas donosenje iz USA, naruci S6500, isplati se. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1883 Napisano Januar 19, 2008 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan S6500 je bolji aparat od S9500 iako nema papucu za spoljni blic, zato ima brzi autofokus i sveukupan rad aparata [pregled slika, frame rate ekrana...], vidno kvalitetniji senzor itd. Ja sam nesto uporedjivao,ako je to to,karakteristike 6500 i 9500 i tamo pise da je na 6500 senzor 1/1.7,a na 9500 1/1.6. Koliko to moze da bude velika razlika i koliko meni kao amateru moze nesto da znaci. Video sam i da 9500 ima vise megapixela. Najgore mi sto i pored toga sto se trudim da naucim nesto vise o znacenju tih vrednosti malo znam pa moram da dosadjujem Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...