Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

recimo, neki od ova dva da uzmem... tkud znam koji je bolji proizvodjach itd itd... ako daju garanciju 12 meseci to znachi da me 13og meseca cheka opet 100tinak €? :)

U dosta slucajeva sam cuo da ne izdrzi i tih 12 meseci :D

Ja sam kupio taj moto set da ubacim u drugi far, taj slim balast.. I sijalica mi je riknula nakon 3-4 meseca... Sad sam prinudjen da prodam moje setove jer prelazim na H1..

Nego, ako ste ozbiljno zainteresovani za kvalitetnije setove, da napravite listu ko bi sve uzeo i da kazem coveku da posalje i to.. Jer ja sam sebi narucio ove:

http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=170

Sto vise setova, manja cena...

koliko para?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati jednom-dvaput nedeljno, 78 postova
  • Motocikl: Suzuki DR800s BIG (SR42)

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje. Planiram da skinem centralni stender radi peskarejna i plastifikacije, ali se javio problem. Osovina koja prolazi kroz ram i stender, zapekla je u samom stenderu i nece napolje nikako. Probali smo wd40 i sl ali ne pomaze. Na samoj osovini postoje 2 osiguraca koje sam skinuo, ali osovina nece da mrdne. Pa me zanima ima li mozda jos neki deo koji treba skinuti/otpustiti, mada sam gledao i nema nista vise tamo koliko sam video. Planiramo da pokusamo grejanjem. Ima li ko jos kakvu ideju?

Nadam se da nisam pogresio temu.

Pozz :)

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

ne znam vishe shta da radim.. da batalim ugradnju ksenona i stavim ove neke napucane halogene... poludecu :)

takodje

Ne vidim zasto bi to trebala da bude neka velika dilema.

Ako par Bosch Plus 90 sijalica kosta 2 600 din , dogovorite se sa nekim ortakom, date po 1300 din i vidite kako sljakaju. Onda, ako vidis da je rasveta zadovoljavajuca sa jednom za 1300 din ili sa dve za 2600 din - zavrsili ste posao (pazte, rekao sam zadovoljavajuca, ne bolja od xsenona). Ako nije, pukao si 1300 din - no big deal.

Sto se mene tice, ja bi pre onu razliku do xenona dao za brodsku sirenu ili onu Spavetovu sa lokomotive.

Nesto mi se ribe slabo osvrcu kad im svirkam sa ovom Hondinom sirenom.

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Није мотор уопште битан. Само фарови! Ксеноном завирујеш директ под кожу и одмах ти се на дисплеју указују све евентуалне аномалије код женске особе. Папа тестови, рендгени, ултра-звук и магнетна резонанца су голо говно за сваку дијагностику у односу на ксенон! А истраживања су показала да такав извор светла разгаљује жене више него светлосни зрак који прелама дијамант!

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

Ako moze neko da pomogne u pronalasku.. Ako ne, ne gine mi ebay ;)

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/62227-fuzaster-i-nosac-koromana-za-africu/

probaj neki drugi kako pashe, mozhda su ti biksne u gornjem trouglu otishle a ne nosach volana ili volan... meni vukla desna strana ka meni od pada pa sam "nashtelovao" biksne silom :)

a videh ovo pre neki dan na ebay.de kad sam trazhio podizache volana...

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Kad sam skinuo nakon pada da vidim sta se desva, vidim da je taj nosac blago kriv.. Al aj sad, tesko da mu pogodim osu! Ubacio ga u stonu buselicu da ga zavrtim malo, da vidim koliko baca :D Tako da je sigurno on :)

A sto je najveci fazon, kad sam montirao to nazad koroman se poodosta vratio na svoje mesto?! :stabre: Prilikom skidanja je delovalo da je vise kriv.. kako se to skoro vratilo na mesto, ne znam..

Afrika je to ! Opravlja se sama :D Zalecila se, stajanjem par meseci :moto3:

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Sto kaze Aco, mora u kompletu da bi bilo kompletno. :D

Na RD07 sam stavio napred progresivne opruge i mislim da je to maksimum koji se uklapa u zadnji fabricki amortizer. Osetno se menja prednji kraj koji posebno dolazi do izrazaja na offu, a i na asfltu gde je motor dosta upravljivi i bolji na kocenju. Ujedno sam i zadnji zavrnuo do kraja.

Opruge su 100 eur i menjaju se za 10 min, ako se nako odluci.

Koje ulje si sipao uz progresiv opruge?

10W sam sipao pre opruga ocekivajuci neku bitnu promenu, medjutim nista.

opruge kupio u Touratechu, ubacio, i razlika ocigledna.

p.s. Ovo se odnosi na RD07A, koje na sebi imaju vile bez mogucnosti pumpanja. da li bi ovo sve imalo smisla raditi na 04 ili 03 stvarno ne znam.

Ovo je dobro pitanje. Videcemeo uskoro, nadam se. ;)

Maxi stigle opruge, al` mi nesto nije jasno: el su tebi progresivne bile iste duzine kao i standardne? Maxine su duze i ne mogu da na njih stavim kracu oprugu, tj. ne mogu da ih sabijem da bi zavrnuo sraf... ili progresivna ide sama, bez krace?? :stabre:

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Pih, sad mi osta` visak delova. :D

Jош да се јави мањак алата и успео си! :D

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

А који мотор не може на колено и на задњи? :zbunjen:

Moj!

...bar dok ga ja vozim! :zbunjen:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja