Saletea 0 Napisano Avgust 22, 2013 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakve su optimalne granice potrosnje ulja sta se smatra za problematicnu potrosnjuva sta ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Avgust 22, 2013 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koji motor vozis,jedan ili vise cilindara... Do neke mere farbika propisuje kao normalna potrosnja,kazem sve zavisi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saletea 0 Napisano Avgust 23, 2013 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je zx9r 2000 g sa kn filterom dyno jet na karburatorima i 31000 km predjenih! Prvi put u motocikl sam sipao polu sintetiku a ne full sintetiku pa me zanima kako se pokazala kod drugih vozaca! Inace uvsve motocikle do sad fuull sintetika i nisam imao nekih zamerki! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Avgust 23, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Potrosnja ulja najvise zavisi od nacina voznje(govorim o R-ovima), ako vozis blizu "crvenog" veca je verovatnoca da se poveca potrosnja ulja. Meni je signal za uzbunu plav dim dim iz auspuha, ili masna svecica. Ako si umeren vozac i kvalitetna polusintetika ce da zadovolji prohteve. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saletea 0 Napisano Avgust 23, 2013 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da slazem se dim je najmerodavniji!! Kawa mi ima dyno jet na sebi kn filter leo vince sbk.. Nema plavog dima ali ponekad na paljenju malo malo crnog auspuh mi beli na 250 270 kmh ulje pratim jedno 1000 km pa se samo zanimam koliko i dali da ocekujem neku potrosnju!! Inace promenio sam mnogo motocikala ali finansije sad kazu zx:))) nema vise k6 k7 zena deca:)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saletea 0 Napisano Avgust 23, 2013 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan I dali neko zna otprilike od crte do crte na prozorcetu koliko je ulja pola litra litar?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Avgust 27, 2013 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan stose tice potrosnje ful sintetika je mnogo bolja od polusintetike,kad se javi obrnuto da manje trosi polusintetike-kako kazu laici jer je ulje gusce iako gustina je ista ako je ulje 10-40 ili bilo sta drugo,nego je ulje debje ili tanje jer je polusintetika losija pa je molekul veci onda znaci da se agregat pohabao.Za potosnju bez potosnje preporucujemcastrol racing power 1,kako sipas tako ostane.,a neka druga uja silkolene,motul mi je trosio oko pola litre na 12 hiljada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saletea 0 Napisano Avgust 27, 2013 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa sipano je motul 5100 polusintetika 15 50 mislim da za nekih 1400 km voznje i grad i full gasa na otvorenom pomerio je milinetar na prozorcetu( ako sam uopste dobro izmerio) stoga me je zanimalo koliko je ulja min max od crte do crte ?? Cisto da bih znao !! A sto se tice castrola imao sam ranije lose iskustvo sa RS om jako se trosilo na fzr1000 pa cak i na gsx 1100 r ali to je bilo pre 10 11 god. Mislim da mi motor ima samo vise goriva zbog dyno jeta!! Stelovanje ali ko?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saletea 0 Napisano Avgust 27, 2013 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan A taj Castrol racing power je polu sintetika ili full sintetika i koi mot je u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Avgust 31, 2013 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan castrol power 1 racing je ful sintetika a motor je versis,ali sam cuo i od mnogih drugih ljudi da im nista ne trosi ali su oni svi uzimali iz luisa kad ima snizenja,inace je castolova polusintetika 4 litre oko 45 e.Ja sam moj kupio u inostranstvu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saletea 0 Napisano Septembar 1, 2013 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si druze kupovina napolju je najsigurnija!!! Danas slusam na trkama u vs ulje ovo ono trosi ne trosi... Strasno!! A pitam koliko ulja je od crte do crte min max niko nezna!! A u principu svi imaju neku potrosnju ulja cak i novi motocikli!!! Ja 2000 km sa mojim motorom i ne pomera nivoo ok je! Ali najjkvalitetnije je napolju!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 1, 2013 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan zaboravio sam da napomenemda sam i silkolen i motul i castrol kupio u nemackoj,,imam mogucnosti jer sam esto poslom preko i kupujem sve zivo napolju pa cak i brasno donesem iz madjarske pa sam pecem hleb,a motul i razne potrosne delove i prodajem.U moj versis je samo jednom sipan nas benzin a preso je 40 hiljada.Kod nas je od skoro euro 5 benzin ali on mirise kao uljanirazredjivac spram mog koji donosim i mirise kao nitro-ostar jak miris ne stipa u grlu kao kad pomirises lose vino ili nas euro5 benzin,a moguda zamislim kakvo je djubre bio do skoro smo imali euro-nula-bez broja onaj od pre 20 i nesto godina.Provereno je da euro 5 kojiuvoze iz bugarske i madjarske nije isti kao u tm zemljama jer je potpuno drugog mirisa uglavnom nas nekako dzibri kao razlika izmedju parfema za 5 i 50 eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saletea 0 Napisano Septembar 2, 2013 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da posto sam 2001 vozio trke i tad smo nabavljali benzin od preko i bila je osetna razlika i u potrosnji i sagorevanju!! A danas gde kupiti kvalitetno gorivo kod nas nznm dali ima na pumpama 100 oktana kao prekoo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...