Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa menjacom!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

po meni da ti je menjac ispravan ne bi izbacivao iz druge.uglavnom moze biti da su ojedeni zubci koji upadaju u leziste od te brzine,a moguce da je i to leziste ojedeno,tako da cim mu malo das gasa lako moze da isklizne iz te brezine.zatim da nije viljuska kriva koja ubacuje u drugu brzinu.znam jednog lika koji je bio kod mene i kaze da mu izbacuje iz 2 brzine,a nije dovoljno nogom povukao nozicu od menjaca na gore,to je bilo nesto kao na pola i zato mu je izbacivalo.kada je posle povukao nogom kako treba vise mu se to nije desavalo.

da li motoru dok je hladan i dok je vruc istom jacinom dodajes gas?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 2 postova

Ne...naravno... Kada sam kupo bike cula malo se cula korpa, ali sve je bilo ok sa shaltom. Nije sigurno zbog nozice... predpostavljam da su zubci, ali ima jos jedna stvar... kada ubacim u 2 i krenem lagano da ubrzavam stoji, ali malo ostriji gas izbacuje.

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

rekao si da ti izbacuje iz druge kada je u radnoj temperaturi,a kada je hladan nista.pretpostavio sam da kada je hladan mu nisi zavrtao gas,zato sam te i pitao da li si mu zavrtao gas dok je hladan isto kao i kada je u radnoj temperaturi.

verujem da si mu zavrnuo gas dok je bio hladan da bi i onda izbacio iz brzine.prilikom naglog dodavanja gasa mu verovatno fali ostra ivica na zubcima i lezistu te druge brzine,koje su pomalo izlizane,i verovatno zbog toga izbaci iz brzine.zamisli ti svu tu silu motora kada mu das gas se prenosi preko tih nekoliko zuba koji upadaju u svoje leziste,na zadnji tocak.sva ta snaga-znaci sve mora da bude pic-pic,da bi sve radilo kako treba.

• Zainteresovan, 582 postova

Izvinjavam se za off,ali da ne otvaram novu temu...

Drugaru na R6ci trza u drugoj (kao kad lanac preskace na bicikli ;D)iali ne ispada,pa me zanima sta bi moglo biti i koliko je para odprilike popravka,jer cu mozda kupiti taj motor....Motor je 2001 god....

Hvala unapred.....

• Zainteresovan, 582 postova
  Citiraj
proveri u kakvom su stanju lanac i lancanici,i da li je lanac dovoljno dotegnut.ako su oni u luisu su maximalno oko 180e.

Odg sam ti na pp....

Lanac i lancanici su novi....Motor stoji od tada ne vizi se.....Moj drugar je treci vlasnik  a znam i prva dva pa me zzanima taj motor....

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Bilo bi pozeljno da sredis menjac sto pre, meni se desilo slicno. 1. faza - sve radi normalno kad je motor ladan, kad se zagreje izbacuje iz druge, 2. faza - pocinje i kad je hladan da izbacuje, 3 faza - ne mozes uopste da ubacis u 2gu, ovde moze i da se desi i da ti se zaglavi menjac u neku brzinu, sto mene umalo nije kostalo tezih telesnih povreda a mozda i zivota.

• Drug član, 1261 postova
  Citiraj

Citiraj
proveri u kakvom su stanju lanac i lancanici,i da li je lanac dovoljno dotegnut.ako su oni u luisu su maximalno oko 180e.

Odg sam ti na pp....

Lanac i lancanici su novi....Motor stoji od tada ne vizi se.....Moj drugar je treci vlasnik  a znam i prva dva pa me zzanima taj motor....

Pojeden ti je uklopnik druge, a viljuska ga stalno vraca nazad pa un skakuce ko zeka. Ako se tako tera onda pokida i viljusku. Jebi ga prsao je ko dinja......600 evri

• U prolazu, 9 postova

Posto je nasa firma u Hrvatskoj dat cu vam kontakt broj da mi se javite i ja cu vam reparirat zupcanike viljusku i birac(bubanj) kosta ce vas samo slanje postom jer cu vam prvih pet getriba napravit besplatno da vas uvjerim da to funkcionira besprijekorno i na ono sto popravim i napravim dajem garanciju 10 000 km.

Pozdrav SerdarevićR-TECH

Mob.+38598592608

post-333-12878992967516_thumb.jpg

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

za otklanjanje takvog kvara savetujem majstora Milana iz loznice. mislim da popravka košta oko 300 eura

• Svrati ponekad, 133 postova

Drugar ima isti problem sa FZR1000, ono sto znam da majstorske ruke za takve poteze kostaju izmedju 200 i 300e, a delovi tek kada se otvori menjac i utvrdi sta je stradalo, ljudi su ti vec nagovestili koliko moze biti ozbiljno, spremi lovu dok je zimski raspust! Srecno!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja