Jump to content

Moto Zajednica

Moto alarm - kako povezati ?!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: Zephyr 750

Ovaj alarm sam pazario jos pre godinu dana.Jesam ga povezao ali deo koji obuhvata migavce i napojni deo.Postoji opcija daljinskog paljenja koju nisam uspeo da provalim.Ako je neko raspolozen da mi pomogne kako to da uradim bio bi mu zahvalan jer ja ovo ne kontam..tj ne kontam ovu semu a razumem se dovoljno da bi znao da povezem samo da je ovo malo jasnije

post-9141-0-82864800-1370090902_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Ne znam koji motor imas ali da bi mogao da paljis na daljinski treba da premostis paljenje motora tj zastitu ako imas bilo kakvu, npr kod kawasakija ta zastita je bip bip bip, kod nekih motora je nesto drugo... potrazi na googlu kakvu zastitu tvoj motor ima to moras da premostis, racunaj da kad budes napravio daljinsko paljenje, migavci i svetla dugo kratko sve ce da radi bez kljuca, i kad se klinci u kraju igraju sa motor... jer kad ga upaljis na daljinski tebi uopste ne treba kljuc, mozes i da ga nemas uopste kod sebe, ako ti volan nije zakljucan.

povezi shock i proximity senzor ako imas a daljinsko paljenje zajebi to ti moj savet.

Inace ide na glavni relej i jednu od zica kod kljuca mozda pink..., Kako god sad znas sta da trazis na googlu ;)

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd

MOras proveriti za daljinsko kakav je signal sa tastera za paljenje,kod yamahe je minus,a alarm salje plus

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: cbr 500 f

Ja se malo bakcao oko tog daljinskog paljena i palio je ali sam na kraju izbacio. Nije se na srecu meni desilo ali sam video svojim ocima kako je ortaku pao motor sa copave kad ga je upalio na daljinac. Od vibracija je skliznuo sa plocice koja je bila ispod copave na mekoj zemlji.Moj savet bezi od te opcije.

• Podržavam 1

Pa dobro..taj pad se dogodio zbog copaka a to je stvarno slucajnost.Imam Burgmana 400,nije mi ovo neophodno nego rekoh ajde..kad vec imam.Znam da treba da zaobidjem bravicu i taster paljenja ali ne i kako..kao sto rekoh,ova sema je malo nejasna.

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd

Das kontakt i vidis na kojoj imas struje,tu zicu preseces i i jedan kraj ide na pink zicu sa alarma a drugi kraj na sivu,plava ti ide na alnaser,ovako sam ja povezao kod sebe

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

Evo jedan drugarski savet, ja ne bih namestao to daljinsko paljenje da sam na tvom mestu. Apsolutno je bespotrebno ako mene pitas jer nicemu ne sluzi. Samo ces stvoriti potencijalne probleme i sniziti bezbednost od kradje.

@goranl:hvala na odgovoru,to mi je bilo potrebno da shvatim kako treba da se poveze.

..ali..nije izvodljivo.Prvi razlog je sto na bravicu stize 12V i 12V odlazi za displej i farove,a na drugom kontaktu odlazi 1,37V sto je dalje uslov za pumpu tj.kad postoji samo napon koji startuje displej motor moze da vergla ali ne i da upali..sto odmah iskljucuje mogucnost koriscenja ovog alarma.Drugi razlog je sto i kad se poveze kako sema nalaze (napon za displej) displej se ne ukljucuje jer na pink zici postoji napon ali oko 6V.Plava zica,koja treba da simulira taster paljenja,na trenutak generise 12V a zatim napon spadne na 7V..a valjda bi trebalo da generise kratko (verglanje) i da posle nema napona.To su neki od razloga.Tako da nista :takoje: Hvala na pomoci :moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja