Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Zainteresovan, 762 postova

Da nisu stavljene jace sijalice nego sto treba , fara pre svega. To se desilo na komsijinoj jawi kada sam mu u far stavio halogenku 12 v  100/80 w  ;D , nije bilo druge sijalice , ali je svetlio za sve pare.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 74 postova

Sijalica jeste jaka 12V 40W H4 (uradio sam i releje) ali cuo sam da ta sijalica lepo funkcionise na ovom motoru,neko vreme je lepo radilo(mesec,dva od kad je stavljena sijalica) a sad odjednom zeza...

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Hehe, vide li kako lepo tera uprkos onolikom ceonom vetru /uraganu/ na autoputu?

To je motor koji trazi otvoren put i tad se pokaze u punoj lepoti! Sto ne znaci da nije i za grad, manje/vise...

Predjosmo juce tacno 150km (makar ja  :D ), potrosnja sa nama dvojicom krsnih + stvari, se popela sa 4/4.5L na 5.5/6L sto je po meni sasvim normalno?

Da nije bilo onog vetra i da je nisam tero do daske autoputem (joooooj, dosadnooooo li je  :-X  ), ne bi presla 5L  ;)

I Andreja, pocni polako da skupljas parice i za opremu, bez obzira koji motor kupio.

@ doktor-sapex - gde si nabavio dihtunge za prigusivace? Meni trebaju , potrosih sve ove od klingerita, spali ih Gvozdenija u roku od mesec dana  >:(

Drzi se Jaworka dobro, ubi vetar onaj dan samo tako :)

Potrosnja je sasvim ok za tu kubikazu i snagu, nemam zamerki.

Skupljaju se pare, polako al' sigurno  :D

• U prolazu, 74 postova

Resio sam problem sa punjenjem - jedan ulaz na onom predlegleru(diodama) se bio razlemio(valjda bese X ulaz).Probao sam probnom lampom i video da u odgovarajucem smeru(prema akumulatoru) dva ulaza daju struju a ovaj treci ne...

Zalemio sam za 5min. i sada opet lepo puni.Ma ovo je zakon motorce,jednostavno za popravke da jednostavnije ne moze da bude ;)

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Odlicno !

:)

Meni sve teze sastavlja kad je palim, pogotovo hladnu. Nikad nece bez sauha. I pojacava svetlost fara kad dam malo jaci gas od lera. Izgleda da mi ipak ne gine novi akumulator  :-\

E sad, ima li neko ideju kako da ubacim ispod sedista ovaj veliki 18Ah umesto maleckog akku?

post-4255-12879088434354_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 223 postova

Odlicno !

:)

Meni sve teze sastavlja kad je palim, pogotovo hladnu. Nikad nece bez sauha. I pojacava svetlost fara kad dam malo jaci gas od lera. Izgleda da mi ipak ne gine novi akumulator  :-\

E sad, ima li neko ideju kako da ubacim ispod sedista ovaj veliki 18Ah umesto maleckog akku?

Probaj nesto u foto-shopu!!! ;D ;D ;D

Lorde,izvini,nisam mogao da odolim!!!

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Moja Honda ima alanser koji vrti motor od 750 ccm, 4 cilindra, 16 ventila... pa radi sa 10Ah iako bi trebalo da bude 14 ili 16.

Akumulator od 18Ah ti ne treba na Jawi. Razlika u naponu između ler gasa i bilo kog drugog sa višim brojem obrtaja mora da postoji jer regler punom snagom puni čini mi se od 2.000 obrtaja pa naviše. To što na najminimalnijem broju obrtaja ne puni 100% ne treba da te brine jer sa hazdušno hlađenim motorom nećeš stajati u mestu satima, vozićeš se i u vožnji je sve OK.

Za akumulator je važno da ''drži'' struju, da ne gubi napon i da prima punjenje reglera. Ako je to uredu ne diraj ga, valja.

U svakom slučaju savetujem merenje, to je siguran pokazatelj.

• ,, 1032 postova

Uzmi druze neku bateriju iz UPS-a, koja u uredjaju ne vrsi posao odnosno ne drzi struju dovoljno. Ja sam imao takav isti. Jedino postoji problem ukoliko ti regler ne puni kako treba. Ako ti je regler ispravan, onda ce ti posluziti i baterija iz UPS-a.

Ispravan je ovaj regler sto sad imam, dok ne odnesem Joskin da ga opravi.

Ma ovaj akku mi se vuce po sobi od pre dve godine (ako se secas, pricao sam ti o njemu) i sto bih sad jurio drugi kad vec imam.

A + sto cu moci opustenije da prikljucujem neke vece potrosace na upaljac, kad budem prepravio tablu i satove.

Znaci - ne pije vodu ono 'sta ce ti veci akumulator'... Imam ga i hocu njega da stavim  ;)

Jest malo komplikovano al ako bas hoces , izvadi celu kutiju , kod nje bese kutija filtera za vazduh ujedno i kutija za akumultor , trebalo bi da onda ima mesta za taj veci , a na karb stavi fensi pecurkicu , malo presteluj  i eto resenijaaaa.

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Dakle da ponovimo ono sto je vec mnogo puta objasnjeno,ali izgleda da ne vredi,zablude i dalje ostaju:

Mozes staviti i akumulator iz podmornice,ali ce se ceo sistem opet napajati iz alternatora.Ako prikacis vise potrosaca nego sto alternator moze da podnese,imaces struje dok se akumulator ne isprazni.Akumulator je tu da premosti periode dok alternator nema dovoljno obrtaja da bi punio punom snagom,obicno kada radi u mestu na leru,i da bi bio izvor el.energije za startovanje motora.

Ja sam moju jawu vozio sa akumulatorima iz ups-a,i to sa 4Ah,a posle sa 7(to sam imao pri ruci,i morao sam da secem plastiku da bi stao unutra).

I ovde je secena, isto iz UPS-a 7Ah. Malopre sam merio akk, motor nisam palio 3-4 dana, 13.00V ima na unimeru.

Mozda ovaj PAL-ov regler drugacije radi od Joskinog...

Ovaj veliki akk od 18Ah cu kad-tad da turim pod sediste, zbog

Akumulator je tu da premosti periode...

Nisam napisao da cu da kacim ko zna kakve sad potrosace, dok motor radi (tj. na alternator)  ;)

Lord....

Vek formiranog akumulatora , radio ne radio , je 3 - 5 godina , pa ako dovoljno sacekas problem ce se resiti sam od sebe ;)

• U prolazu, 74 postova

Jedno pitanje - dali izmedju stublina i auspuha idu neki dihtunzi i ako idu od cega treba da se naprave?

Kad sam sastavljao Jawu,jedan "majstor" mi ovde rece da ne treba dihtunzi jer ono ide kao na konus pa kad zategnes srafove auspuh udje u stublinu i ne treba nikakvi dihtunzi...

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Drugari treba li kome masina od Jawe 175,bar mislim da je ona u pitanju,nema desnu deklu i malu deklu sa leve strane,ako je neka 175 ica uopste i imala,ostalo je kompletno,trazi covek 35 eura.Slucajno sam video i aj da pitam za cenu.Pozdrav.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja