novajlija 2 Napisano Decembar 19, 2007 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Cao, Buduci da je u ovoj zimskoj "meno" pauzi , doslo posle vise " hocu-necu" motora, do kristalizacije koji ce mi motor pripadati na upravljanje tokom sledece sezone, resio sam se da postavim neka pitanja u vezi s' tim. Radi se o Kawi ZX9r, 2000 god. O njemu me interesuje sve,ali iz Vaseg licnog iskustva. To je prva generacija 9-ke sa dva fara, i interesuje me kako se taj motor pokazao kod ovdasnjih vlasnika. Da li ima, i ako ima koje su razlike u odnosu na prethodni model(koji je po meni lepsi). Kakva mu je potrosnja, i kakav je za odrzavanje? Mislim da ima predjenih oko 15000 milja, pa se nadam da ne bi trebalo da bude nekog radikalnog ulaganja u toku sezone(osim ako ne geknem u neki jendek), sem regularnih redovnih servisa. Kakav je u voznji? Ovo pitam, jer se ljudi zale na te Kawe da su preteske(ne znam da li misle da starije, ili cak i na te novije modele). O ubrzanju, krajnjoj brzini etc. me skoro nista ne interesuje, jer nisam sposoban da bilo sta od toga eksploatisem. Ima li slabih tacaka? Dakle, utisci generalno! Hvala na svakoj informaciji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IVAN R1 2 Napisano Decembar 19, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Druze extra motor,ja sam imao zx9 iz 2000-te plavi taj model sa 2 fara. pokazao se super,prodao sam ga u okolini Panceva za 5000e,moj je imao 35000km,isao kao nevrame,cepao sam r1 kao nista,posle njega sam kupio isto zx9 ali iz 99-te,ima velike razlike izmedju ova dva motora,noviji model je dosta bolji,bolje ide,imaju neke razlike u zadnjem amortizeru,u cajgerima,far je lepsi na 2000god. ja sam presao sa modelom iz 2000te 10 00okm,bez ikakvih problema. nisam ga pipnuo. trosio mi je oko 7l. motor se lako vozi,nije tezak uopste. model iz 99 275km/h,a iz 2000 295km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 19, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Druze extra motor,ja sam imao zx9 iz 2000-te plavi taj model sa 2 fara. pokazao se super,prodao sam ga u okolini Panceva za 5000e,moj je imao 35000km,isao kao nevrame,cepao sam r1 kao nista,posle njega sam kupio isto zx9 ali iz 99-te,ima velike razlike izmedju ova dva motora,noviji model je dosta bolji,bolje ide,imaju neke razlike u zadnjem amortizeru,u cajgerima,far je lepsi na 2000god. ja sam presao sa modelom iz 2000te 10 00okm,bez ikakvih problema. nisam ga pipnuo. trosio mi je oko 7l. motor se lako vozi,nije tezak uopste. model iz 99 275km/h,a iz 2000 295km/h. ma neverujem da je na 200 i kusur trosio 7l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IVAN R1 2 Napisano Decembar 19, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan 150-180KM/H 7 LITARA. NA 250KM/H TROSIO 10L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Decembar 19, 2007 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dve sezone vozio model iz '99 koji je dosta slican. Sve zavisi za sta ti je motor potreban. Motor je jak, elastican, robusan, udoban za putovanja, ima odlicnu zastitu od vetra i pristojan smestaj suvozaca (moja devojka i dalje kaze da je za nju to najbolji motor na svetu! ;D) Ako si pristalica sportske voznje, ima i boljih modela. Motor je tezak ko crna zemlja, jeste da je izuzetno stabilan na pravcu, ali kad naidju krivine, on nastavlja da ide pravo... Kocnice (shestoklipna kleshta) su blaga katastrofa, ne hvataju dovoljno brzo, za pristojno kocenje traba bas mushki da stisnes polugu (zaboravi da ces je zaustaviti jednom prstom), a kad krenes malo agresivnije da ih koristis, brzo se pregreju i popuste, i to ne malo, vec do tacke kad krece da te hvata panika. Na tom modelu 2000-to, su povecali promer diskova sa 296 na 310mm, bas zbog problema sa pregrevanjem. Nisam vozio taj, ali sam probao model '03 koji ima diskove od 320mm i cetvoroklipna klesta, i to vec lici na nesto. Zatim, uz vec pomenutu, tezinu, racunaj da se motor prilikom kocenja u krivini jako uspravlja i shiri putanju, zato pamet u glavu i obavi svo kocenje pre krivine, da ne bi "geknuo u neki jendek" kao sto kazes. Losem ponasanju doprinosi i pretvrd zadnji amortizer (na '98 je tek uzas, kao da nema amortizera uopste, a na '99 su stavili meksu oprugu, ali je i dalje kompresiono prigusenje pretvrdo, mislim da je isti slucaj i sa novijim generacijama), pogotovu za nas 'kanarince' od jedva 80kg. Ima sam dva ista komada, jedan je otisao sa 19000 drugi sa 26000km, bez ikakvih problema sam presao ukupno 14000km, neki su se zalili na karburatore, ali ja nisam imao problema. Stavise, dopadala mi se ta 'sirovost' agregata. Fabricki nisam testirao, ali je ovaj drugi sa LeoVince izduvom, sportskim filterom i blago podesenim karb. (stage 1) isao 290km/h, a pri putnoj brzini od 130-140 trosio je malo preko 5.5l. Toliko o tome da je veliki potrosac. Sta drugo da ti kazem, oni koji su ga vozili, ili ga vole ili ga mrze, nema izmedju. Ja bih rado pazario poslednji model, da ima nov da se kupi, valjda ti to nesto govori... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Decembar 20, 2007 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Vam! Znaci mi informacija da nije kvarljiv(ukoliko je u ok stanju-razume se), da ne trosi preterano, i da je u redu za neku touring varijantu ekploatacije. Opet ponavljam, sve te haj performanse meni licno ne igraju bas, jer nemam mnogo km iza sebe, a vozeci se na 9-ki '99 sam se uverio da ide brutalno. Jedino sto mi smeta je ta masa koja se oseca, i kocnice. Moj drugar koji je neko vreme vozao ZX9, '99, je po probanju Yamahe FZR600r, koju sam tako reci jedva neko vreme imao u vlasnistvu, prokometarisao da se duplo teze manevrise Kawom, i da dosta losije koci, iako su ja mislim iste kilaze. Videcemo kad stigne, kako cu se vec snaci u druzenju sa njom! Jos jedared-Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veljabandit 1079 Napisano Januar 19, 2008 Zainteresovan, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R nine T Rural GS Prijavi odgovor kao problematičan sta da ti kazem - u prvu pa na tocak ;D bice to OK, samo nek stigne sto pre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Januar 19, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao i vozio prvi model devetke i bio sam prezadovoljan a ovaj je jos bolji. Neka ti je sa srecom i sve najbolje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...