malaguti f12 0 Napisano Mart 24, 2013 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao!! Radio sam generalnu na skuteru, stavio veci klip ali mi se max brzina nije povecala, ZASTO??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Mart 24, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan 1.Da li si razradio kako treba termo grupu ? (cilindar + klip) 2.Zasto mislis da treba da ti se poveca brizna za ne znam koliko ? 3.Koji si klip stavio tj koji promer ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano Mart 24, 2013 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije samo klip bitan. Rolnice, i opruge na kvacilu treba da se "upare"... Ja sam imao slucaj na Italjetu, da kad sam stavio novi klip sa karikama, dobio sam "rupu" na 45km... a isao 90 al trebala mu vecnost... Morao sam da menjam 4 seta rolnica u kombinaciji sa oprugicama (zute ,zelene, crvene) To je trajalo jedno nedelju dana skidanja,stavljanja, menjanja, smucilo mi se.... Tako da..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Mart 24, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Njemu ako je motor serijala,rolnice i opruge na kvacilu ostaju iste. Rolnice se menjaju samo ako se stavlja drugi rezonantni auspuh,a rupa ta koja se desava,desava se zbog centralne opruge ili nelinearnih kanala i to je neka druga prica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malaguti f12 0 Napisano Mart 24, 2013 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan probacu to sa rolnicama pa vam javljam za neki dan dal ima promena, hvala vam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malaguti f12 0 Napisano Mart 24, 2013 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1.Da li si razradio kako treba termo grupu ? (cilindar + klip) 2.Zasto mislis da treba da ti se poveca brizna za ne znam koliko ? 3.Koji si klip stavio tj koji promer ? pa razradio sam ga preso sam oko 100 km i cele zime sam ga palio brzina bi trebalo da se poveca za 10kmh i vise imao sam 40 klip sad sam mu stavio 42 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Mart 24, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan 100km si ga razradjivao ? Reci mi jel cilindar gus ili aluminijum ? Ali posto je bio klip 40,verujem da je fabricki cilindar i da je gus u pitanju.Gus cilindar se inace razradjuje 500km. I ima poseban nacin razradjivanja cilindra.Da ne kazem obavezan. Za alu cilindar je dovoljno 100km,ali sumnjam da je alu cilindar kod tebe.Jednom recju nisi dobro razradio cilindar. A drugo veci klip ne znaci vecu brzinu,nego vise snage.Vise snage = jaci motor = bolje povuce = lakse povuce.Brzina se povecava promenom nekih drugih parametara na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malaguti f12 0 Napisano Mart 24, 2013 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan nzm koji je cilindar ali je fabricki nisam ga menjao,ako je gus mora jos da ga razradim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano April 1, 2013 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Kao što ti rekoše kolege, nećeš dobiti brzinu, već snagu. Analogno snazi koju si imao konstruktori su postavili odgovarajući odnos zupčanika u diferencijalu, da bi tvoj skuter imao dovoljno snage sa tako malo ccm. Sada si dobio veću moć agregata, ali je odnos korpa kvačila-točak u diferencijalu ostao isti. Moje skromno mišljenje je da bi brzinu dobio sa povećanjem broja obrtaja ili sa promenom tog odnosa i to rade na skuterima. Recimo, sada ti je potrebno 10 krugova korpe kvačila za 1 krug točka. Ti bi recimo sada trabao da promeniš zupčanike tako da ti 9 krugova korpe okrenu 1 krug točka. (ove cifre su proizvoljne i samo ilustracije radi). Odnos na velikim motorima menjaju jednostavno sa zamenom lančanika. Manji ili veći broj zuba, u zavisnosti od toga da li hoće veću snagu ili veću krajnju brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...