Jump to content

Moto Zajednica

Da li je dobar izbor ZZR-250 ?

Recommended Posts

• Ghost Rider, 65 postova
  • Motocikl: Kymco KR-Sport

Znam za CBR 125 ali nema ispod 1500e na oglasima,to je noviji motor. A za te pare mislim da je Varadero mnogo bolji , cbr mi je mrsav mnogo.

Da li je neko slucajno gledao ovaj motor ili zna nesto o njemu:

http://www.polovniau...aki_ex250ninja/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Da li je neko slucajno gledao ovaj motor ili zna nesto o njemu:

http://www.polovniau...aki_ex250ninja/

motor sa 100 imena :moto3:

EX 250

GPX 250R

Ninja 250R

dosta dugo se proizvodio za zapadno trziste sve do 2000 i neke godine,

nikad mi nije bilo jasno zasto su ga i dalje proizvodili uporedno sa njegovim naslednikom modelom ZZR 250 ,mada su im agregati u sustini ostali isti, najvise promena je bilo na sasiji

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS
post-21022-0-77620800-1364123717_thumb.jpgpre tri godine sam kupio kawasaki el125 99godpost-21022-0-77620800-1364123717_thumb.jpg za 1200e.motor je presao 8000km i bio je kao nov.nista nisam ulozio u njega sem ulja.e sad ako ti hoces iskljucivo sportaka,onda pojacaj kes.

@kale2

Druze, ko ti drma kavez? Zasto si tako nadrkan ,objasni ljudima ovde? Imas 6 poruka na forumu i svaka od njih je samo neka kritika ,podjebavanje ,sarkazam.

Razumem ja da nemam neki izbor za te pare ali evo svako je predlozio nesto i nasli smo par modela.

@begec

Video sam na oglasima takav i od 250ccm,mozda je on jos bolji izbor. A cena isto oko 1200e.

250ccm definitivno bolji izbor, jer posto vec imas iskustva, brzo bi te smorilo 125ccm, i onda opet prodavas pa kupujes drugi, samo bi izgubio pare bezveze..

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Ti si bas resio da uzmes neku lominu...

to je izuzetno retka masina kod nas i u evropi, ja bi to zaobisao, cak i da je dobar ko sto pise.

Nego kolega, skupi jos malo kinte pa da trgujemo :D:moto3:

Pa ok,ja zbog toga pitam,onda idemo dalje...

A to tvoje cudo ima 43kw i dosta vecu cenu tako da nista i od toga :jok:

ovaj moj u saobracajnoj ima 39kw, a u stvari je 44kw :jee::moto3:

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Pa prodaj onda coveku tvoj GPZ, da se ne muci vise :D ...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: N/A

ovaj moj u saobracajnoj ima 39kw, a u stvari je 44kw :jee::moto3:

Da je jos 4kW slabije upisan, ja bi trgovao pod odma` tvoju Suzu 1moto3.gif

@StariRatnik027

Mislim da, s obzirom da vec imas nekog iskustva sa motorima, da bi te 125-250cc brzo "smorilo". E sad, znam da su agregati na ZZR250 slicni/isti kao noviji ali mozda bi ti delovi ipak bili problem kod nas?

Moje misljenje bi bilo da probas da skupis jos nekih 100-200evra i nadjes neki GS500. Bez obzira sto su jeftiniji, ima povremeno lepih primeraka za te pare. Ili, ako nadjes neki u dobrom stanju, da vijas stariji GPZ (`91-2-3 godiste npr).

Mislim da bi te to vise zadovoljilo nego neki 125cc.

A i kao sto kazes, i CBR125 i Varadero su malko skuplji.. mada je meni CBR kul motorcic skroz, iako je tako mali i tanak :)

Odustao sam od svega sto je jace od 250ccm. Trose oko 5l i vise ,pa cena na 100km mi je ista kao da idem kolima sa ugradjenim plinom.

Ne isplati se to. Svaka vama cast ako imate dobre plate pa ne gledate potrosnju.

Za sad mi najvise odgovara Honda Varadero 125 pa cu verovatno da sacekam jos malo i pazarim nju.

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: N/A

Koliko ja znam, ZZR250 trosi ~4l, sto nije bas neka velika razlika u odnosu na npr neki GS500..

Slazem se da je potrosnja bitna, ali razliku od 2 litre gore-dole ne znam da li bih primetio previse ako uzivam u voznji :)

U svakom slucaju je Varadero lep motorcic, ako se odlucis na njega 0takoje.gif

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa i GS 500 trosi 4L koliko se ja sjecam. Od svih tih dvocilindrasa do 500cc GPZ500S je najalaviji na gorivo, moj rastimovani je po BGu trosio 5,5L. Ako je sve tip-top svi oni trose ispod 5L

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 666 postova

Ja ti samo mogu reci da sto dalje bezis od toga.

Aj' obrazloži zbog čega, majke ti?

Ja imam zzr 250, 2002.god. Kupljen prošle zime od Zokija iz Inđije, prešao sam svega oko 5000km. Potrošnja je 4l, stim što je više vožen po gradu nego na otvorenom. Što reče neko, ako si visok preko 180, nije za tebe. Ja imam 170 i meni je ok. Nema delova? Ok, kojih delova? Lanac i lančanike sam zamenio (zamenio mi Miloš Ghost, kod njega sam i kupio), jedino što mi je još crklo je jedan osigurač i to zato što se pojela izolacija pa probio kabal. Šta je to što crkava kod njega pa treba redovno da se menja? Ja, Bogu hvala, ne znam. Ja ga nisam izvlačio do maksimuma, vozio sam da 160 na novom putu za Požarevac iz pravca Smedereva, ponaša se ok. Imao sam ranac na leđima, pa mi se podvlačio vetar ali to nema veze sa njim. Motorče je bicikla, lako se vozi. Kako vuče? Kao 250. Nešto nisam primetio da je GS500 bolji na tom polju. ZZR 250 voli obrtažu, najjače povlači kada zavrti. Lenj je u niskim obrtajima. Probao sam ga i 0-100, mislim da sam izbrojao oko 7 sek, malo manje-više.

I to ti je to. Ako ga kupiš, očekuj lepu vožnju za malo para, potrošnja i registracija. Ako ne registruješ, uzmi nešto jače, više ćeš da uštediš. Ako redovno voziš još nekoga, uzmi nešto jače. Da će ti dosaditi posle dve godine, hoće, dosadiće ti i jači motor. Sve dosadi. Ja putujem iz Grocke u centar grada, na posao, pola grad, pola delimično otvoren put, mada ima dosta gužve i tvrdim da za to nema premca. Plus, odličan je položaj sedenja. E sad, da li ćeš naći dobar motor, to već ne znam. Malo ih je. Ako se ne razumeš, povedi nekoga ko zna. Ja za moj motor znam kakav je, ali ga ne prodajem. Znam mu istoriju, kako je došao iz Slovenije i sa koliko km, kako i ko ga je vozio ovde i to je to.

I nemoj da veruješ u priče da je 4t 125 i 250 cc slično. Nije, vozio sam oba. Veća je sličnost između suze gs500 i zzr250. Gpz je zver za suzu. Sad će me popljuvati, ali to je moj utisak.

post-13117-0-12625500-1364560112_thumb.png

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Nemam ja nista protiv tog modela vec godista. Gde ima zzr250 2002. god za 1000 evra koje on ima? Verovatno nigde pa zato i govorim, a taj koji ce naci za 1000 evra je bolje da bezi od toga. Mislim da sam pojasnio na sta sam mislio.

Sto se tice gpz-a i gs-a, gpz bi trebalo da je 10ks jaci od gs-a.

Ovaj sto sam ja nasao je 1994 godiste,postavio sam link na prethodnoj stranici. Kakav je -ne znam,covek tvrdi da je odlican.Ali svako hvali svoga konja.

Mozda bi bilo dobro ako se neko razume u motore i iz Nisa je ili sa ovog juznog kraja da podje pa da pogledamo.

Visok sam oko 182cm ali mi odgovara po velicini dok mi je recimo CBR125 mala.

353e45i.jpg

• Svrati ponekad, 136 postova

Ako se odlucis za preko 250 kubika,predlazem gpz500s.Vrhunski motor imao sam ga trosio je 4-4.5 litra max, sa njim mozes gde hoces za grad za otvoren put ,ide 190 putna mu je nekih 120.A zzr 250 je nekako slab, ali sta ces da uzmes na tebi je pozz

• Podržavam 2

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Dvocilindrashi od 500ccm su uglavnom pochetnichki motori, tako da uzmi si neshto iz te klase i ne razbijaj glavu bespotrebno..

CB500

GPZ500

GS500

ER500

da dodam, ja sam vozio GS500, ja + devojka + 2 bisage od 40L + maxia od 50L sve natrpano potroshnja 4.2L. to ako sam dobro skontao taj zzr250 pije isto, tako da ja se tu ne bih nishta razmishljao...

GS500 je jednostavan motor i nije mu skupo odrzhavanje tako da ni tu nema nekog ogromnog troshka.

• Podržavam 1

• Drug član, 1190 postova

Zar nije najbolje, ako vech kupujess mali motor, da gledass nessto ssto mozze da posluzzi i za zabavu tipa lagani teren? Pa i taj Varadero, mada je joss bolje nessto lako, lagano, ogoljeno - klasiccan endurich. A ako ne, onda baziccan uliccni model, jer na tu kubikazzu svaki kilogram znacci. Naravno, na kraju, izbor je tvoj - zzelim puno sreche!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja