Jump to content

Moto Zajednica

A kategorija OBAVESTENJE

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: N/A

Znaci, ukratko:

- svi koji su se upisali u Auto Skole do 14.01.2011. mogu da podignu svoje pune "A" kategorije posle 2 godine, ili napunjenih 24 godine zivota, bez dodatnih polaganja/placanja.

- svi ostali, koji su se upisali nakon tog datuma, moraju opet da polazu nove kategorije redom.

Ja sam POLOŽIO za motor 17.1.2011. Dobio sam A2 tom prilikom. Ne znam da li se to računa kao upis u auto-školu, obuku (vožnju sa L tablicom) sam završio pre 14.1.2011. Da li to znači da ja ispunjavam uslov za DOBIJANJE pune kategorije? Molio bih da mi odgovori stručno lice (Jasminko :D ).

A sta, ja ti nisam dovoljno strucan? 1oda.gif1oda.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Ja se sit navozao sa svojom A kategorijom a tek mi dvaestjedna,prosto mi vas žao kada vidim kakve sve peripetije imate sa tim dozvolama.

Stara dobra vremena. :popovanje:

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 377 postova

Ovde se još ne zna ko pije a ko plaća, ali, ako si položio 17.01.2011 morao si obuku započeti pre 14.01. pa,kako sam ja protumačio ove pravilnike, ti bi trebao da dobiješ "A" bez polaganja negfo da ti se samo upiše kad ispuniš neki od uslova ( ili dve godine A" ili 24 godine starosti.

Jasminko imam jedno pitanje. Ja sam se upisao u auto skolu RAK PRE 14.01.2011 i zavrsio sam tu obuku ali nisam polagao. Morao sam da idem u inostranstvo. Vratio sam se i upisao drugu auto skolu i opet sam odvozao casove i polozio, to je bilo 20.4.2012. Da li mogu sada da idem u ovu PRVU auto skolu gde sam bio upisan pre 14.01.2011 i da uzmem od njih papire da sam zavrsio obuku pre 14.01.2011 i da uzmem punu A kategoriju za 4 meseca kada napunim 24 godine?

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Mislim da to nećeš moći da izvedeš.

Mislim da je tvoj predmet u policiji kompletiran pri vađenju dozvole sa podatcima o početku i završetku obuke iz ove druge škole, ali vredi pokušati, ništa te ne košta :) .

Nije mi jasno zašto si ponovo odvozao časove i u drugoj školi kad si mogao da uzmeš tu potvrdu o završenoj obuci(koju sad misliš da uzmeš) iz prve škole i polažeš gde god hoćeš u Srbiji, ali vidim inače da mnogi ovde po bilo kom pitanju rade ili na svoju ruku ili po preporuci nekog neupućenog drugara i slično.

I obično se sve na kraju ovako završi :neznam: .

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Joj, ne pitaj mene. Ja niti sam pisao ovaj zakon niti mi se sviđa.

Ako neko ima stotinu primedbi na zakon imamo mi iz auto škola, ali na žalost ne možemo ništa uraditi.

Moj ćale je uvek govorio "što jedan lud zamisli, to stotinu pametni ne mogu da urade", pa shodno tome......

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

Jasminko prijatelju moze voznja, moze sve, ali sto moraju opet testovi kad budem polagao za A. :(

testovi ponovo, radi popunjavanja budžetskog deficita države.

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125

Moze covek slatko da se nasmeje citajuci ovo...Ma mi smo jedna luda drzava:)

Evo i ja da se ubacim u pricu,mada su kolege to vec odlicno sve objasnile...

Nov zakon o bezbednosti saobracaja na putevima Republike Srbije, doneo je kako pozitivne,tako i negativne stavke...Pa su shodno tome mnogi nezadovoljni,kako kandidati, tako i auto skole :care:

Sto se tice testova,jeste totalno je suludo da kandidat treba da polaze ponovne kada zeli recimo sa A2 da predje na A kategoriju, iz razloga sto trenutno sada na testovima nema bitne razlike izmedju testova za A1,A2 i A kategoriju.

Sto se tice prakticnog ispita i obuke,potpuno podrzavam nov sistem.Tek ce od 25. oktobra ove godine sve biti bajno...

Do pre godinu dana dolazili su ljudi da polazu za A kategoriju,i obucavali se na skuteru od 125 kubika,automatik,bez menjaca i nakon toga sedali na razne zveri od motora,pocev od 500 pa do 1000 ccm.

Sasvim je logicno i opravdano sto nov zakon nalaze da ce od 25. oktobra svaka podkategorija (AM,A1,A2 i A) morati da se polaze na motoru odredjene kubikaze...

Koliko sam stigao da vidim u pravilniku,obuka za AM kategoriju vrsice se na 49 ccm,obuka za A1 na 125 ccm sa manuelnim menjacem,obuka za A2 na min 400 ccm i obuka za A na minimalno 600 ccm.

Potpuno opravdavam ovo kao i predvidjen broj casova za svaku podkategoriju,jer sam siguran da ce na ovaj nacin kandidati bolje savldati osnovne tehnike i vestine upravljanja motociklom, cak i ako u auto skoli ne bude dovoljno strucnih kadrova da ih obuci za isto,sto je u mnogome slucaj,verujte mi...

Mnoge auto skole su neupucene jos u nov zakon pa zato daju pogresne informacije i prave propuste,a ima sigurno i onih koji zele da zarade...

Sve u svemu,nadamo se da ce ove novine doprineti u obuci kandidata, i da ce na putevima Srbije biti vise kvalitetnih vozaca,koji ce postupniije i bolje uci u svet saobracaja...

Posdrav svim ljubiteljima dva tocka !!!:moto3:

Auto skola NAJS Smederevo !!!

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

Sa prakticnom obukom se slazem, to je u redu, ali zasto bas na 35kw? I to ponovno polaganje testova mi je bezveze jer stvarno i nema razlike izmedju A1, A2 i A, a ljudi i dalje trebaju da pucaju pare, vreme i zivce.

EU zakon, `ebiga.

Meni se uopste ne svidja, ali to je gledano iskljucivo iz finansijske perspektive. Da nije toga, sistem je sam po sebi (meni) skroz dobar - tj. bice kad uvedu polaganje na 500-600cc motorima za "A" kategoriju.

Realno, bolje da me neko kvalifikovan nauci kako da vozim veliki motor nego da, kao pre, samo uzmem "L" tablice i vozikam se.. pa sam 'kao' naucio.

P.S. Da je ogranicenje na 37kW, mogao bih da BIRAM motorcic.. al` ovako kad je samo na 35kW mnogo slab izbor po oglasima :D

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

@Razhy, tacno to, o tome i ja pricam, nama bi ta razlika od 2kw bila ogromna jer stvarno onda mozemo birati, a ne ovako juriti motore od 37kw koji su ustrojeni na 35.

Sad ne znam da li bi neka peticija pomogla.

• Podržavam 1

Sa prakticnom obukom se slazem, to je u redu, ali zasto bas na 35kw? I to ponovno polaganje testova mi je bezveze jer stvarno i nema razlike izmedju A1, A2 i A, a ljudi i dalje trebaju da pucaju pare, vreme i zivce.

Jeste,slazem se...

A ovo za ogranicenje na 35 kw,ne znam....verovatno su to nasi strucnjaci odredili ili su preuzeli iz zakona o bezbednosti saobracaja iz drugih drzava

Ma kak`i peticija, to ti je EU zakon/standard i nista tu ne mozes :)

Barem je potraga za motorom dinamicnija :D

Citao sam negde kad je tacno uvedeno u ostatku Evrope, al` zaboravih sada..u svakom slucaju, to je praksa kod njih (bas isto ovo sto mi sada imamo) vec duze vreme.

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

А како се категоришемо ми који смо полагали после свих тих датума горенаведених, наводно по "новом", а попуњавали старе тестове, без полагања прве помоћи посебно?

А како се категоришемо ми који смо полагали после свих тих датума горенаведених, наводно по "новом", а попуњавали старе тестове, без полагања прве помоћи посебно?

Koju kategoriju si dobio upisanu u vozacku dozvolu?

• ..., 2427 postova

Добио А1.

Добио А1.

Onda ti se isto hvata kao i ostalima, polazes za sve posebno...

Ako imas punih 18 mozes da polazes za A2, i vozis 2 godine pa polazes za full A, a ovako bi morao da cekas 24-tu

• ..., 2427 postova

Аха. Значи никаква олакшавајућа околност што сам полагао старе тестове?

Пу.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja