Jump to content

Moto Zajednica

NAJGORE VREME PO KOJEM STE IKADA VOZILI?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

17.2.2007. (otprilike...). Vedar dan, ali voziti na +2 stepena do Velike Plane i nazad (sve ukupno 220km) je bila ludost  :)

Ali je bilo dobro!!!

Lepo kaze Evil...samo iznad +15  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Vozio sam oko 50 km na -10  bez adekvatne opreme. Da ne bude zabune, imao sam sve od opreme, ali sve za leto...  ::)

Ista ova voznja!!! Mart 2007, potez Brasov Sinaia u Rumuniji. U gradicu pre Sinaia-e je termometar pokaivao -11, put doduse suv, ali sa strane je bilo dosta snega. Oprema letnja + duge gace i duks.

• Zainteresovan, 503 postova

170km  na -3°C, ali tad se nisam najviše smrznuo, jer sam imao dosta opreme na sebi. Najveće smrzavanje sam doživio na -7°C, do kuće imam 15km, na sebi neku jaknu i najobičnije takne hlače. Nakon što sam ušao u dvorište doslovno sam se srušio s motora. Nisam mogao hodati. Nakon te noći su me koljena počela boliti (nisam ih mogao ugrijati ni nakon 3 sata ležanja pod toplim jorganom).

• Svrati ponekad, 296 postova

Joj,ne secam se tachno datuma,ali chini mi se da je bio maj (prwo sedanje na motor od pada u aprilu),wracao sam se iz Sd. Palanke. Nije bilo hladno,ali me je uhwatila neka ogromna kisha,a ja bez kacige. . . Doslowce nisam wideo put,jedwa sam se wratio kuci.

• Drug član, 2245 postova

Venecija-Zagreb. 500km na temp od 6-10C, od toga nekih 200-300km po najvecem pljusku koji sam u zivotu doziveo i vetru u SLO za koji nisam znao da je moguc van Kariba. Par puta sam bio ubedjen da nema sanse da prezivim. Taj dan smo Svaba i ja prevalili 1200km od 5 ujutru, i ovo nam je bio slag na torti.

Ne ponovilo se  ;D

• Zainteresovan, 528 postova

Pre jedno 12 godina bila je poledica, danima je bio led na vecini Pancevackih ulica osim na ponekim glavnim. Drugar i ja smo 'otkacili' obe kocnice sa ATX-a da se slucajno ne zahebemo pa stisnemo kocnicu. Dakle boli je toliko hladno da smo nosili dva para rukavica i dalje su nas prsti boleli ko da nas neko cekicem tuko po njima a ATX nam se gasio na leru, od zime se se skupila dizna  ;D . Neznam koliko smo kilometara prevrunili jer smo se vozili svaki dan, pamtim samo jednu noc da smo proveli 3-4 sata na motoru, u gradu samo te noci bili ,mi gospoda  policajci uvek orni da nam napisu prijavu, pa su nas tu noc ugrejali sa jedno dve prijave ako se dobro secam.

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Posle udesa sa starim  motorom 90.godine delovi su stigli u februaru "91.Posle pakovanja istog morao sam da odem u voznju zbog probe rama i ostalog.Suvomrazica je bila da je drvo pucalo ,a ja presao nekih 20-tak km koje nikad necu zaboraviti jer posle voznje nisam mogao da govorim

narednih 10 minuta.

Guest gordanmg

Prosle godine kisa og Sapca do Kule( isli na na moto skup), mokro sve pa uz vatru susili sve do gaca.

Bilo nas je osmorica i kad nas je organizator video da smo dosli bukvalno nas je sve izljubio.

Neko to naziva ludost a neko ljubav.

Mozete zamisliti kako je nama ove godine bilo u Sapcu kada je padala kisa i kako smo se obradovali svakom pridoslom gostu.

Malo sam izleteo iz teme al .......

• U prolazu, 61 postova

Po snegu u februaru od Osjeka do NS na -5 . Po kisi od NS do Skoplja 550km non-stop pljusak u povratku ista prica, ukupno 1100km (lilo kao iz kabla).

A najvise sam se smrzao usred leta, krenemo nas sestoro sa cetiri motora na more  temperatura 37c , stignemo do Sapca i zaglavimo ne planski par sati , krenemo preko Bosne gde nas hvata mrak pa preko Romanij (Covek na b.pumpi nam kaze "hladno je  tamo kuda ste se uputili , kad bi Rusi znali kako je na Romaniji hladno Sibir bi proglasili za letovaliste " ) a tamo temperatura 5c , mi u letnjoj opremi  sa 37c  na 5 c i "nismo " se smrzli.

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Nije bilo hladno ,ali je bilo "da se smrzneš".

Kadinjača,1999,povratak sa mora.

Nakon 37 u Budvi,na Kadinjači me je odvalio pljusak kakav ne pamtim.Ali nije sama kiša bila problem,nego ono što je napravila.

Bukvalno su se okolnih brda slivali PRAVI POTOCI BLATA. Slojevi su bili debeli preko 10 cm .Vozio sam BMW R 80 RT. Pravi "prljavi ples".

Na pola puta,po onoj narodnoj  " ni kud'  majci,ni kud' u đevere"  ??? .

Bukvalno sam bio jedini učesnik u saobraćaju,svi pametni su se sklonili i čekali da zlo prestane.

Toliko je bilo plesanja da je bulja pojela gaće već za pet minuta. :D Tada sam zavolio BMW boksere,ne vjerujem da bi me nešto drugo iznijelo do kraja.

Kada sam se dokopao "normalnog" puta,morao sam se presvući...džaba sam ranije obukao  kišni,bio sam mokar "iznutra" ,kao da sam iskočio iz bazena.

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Najhladnije -12  .. Wrachar - Zemun i nazad ,a najgore ... mozda .. U Bugarskoj nekih 360 km na -2 recimo, notju ... u stwari .. i nije bilo toliko hladno, nego mnogo km-a,pa smo se "malo" smrzli ..  ;D .. mozda i najzaebanija etapa do sad .. razmishljali smo da stawimo karton preko kilera poshto bajkowi nisu mogli da postignu radnu temp.  ;D

• Drug član, 1414 postova

1991-va, Kragujevac-Kraljevo, decembar -5, od opreme, trenerka i farmerice, jaknica letnje rukavice i kaciga. Led ledeni :-\ Kad sam stigao, puna tri sata nisam mogao vilicu da pokrenem, a kamoli da kazem nesto, totalno sam bio ukocen.

Avgust 1994, brckao se po Kotoru, pa krenuo dalje na letovanje, ali u Grcku...u startu pljusak, onaj Kotorsko-Budvanski, zna Wulfi :D, bura ubi, ladnooo ko` na jesen, cini mi se da nema vise od 10-12 stepeni, natopio se totalno pa se posle susim kad izgrija zubato sunce kjroz Moracu :-\ :-[ Od opreme-majice, farmerice, ma sve letnje.

Avgust 1995-te, Plav (kod Berana)-more, ali ja moram preko Mateseva, znaci planinskim nedodjijama iznad oblaka, a kisa ubi, a `ladno, a ja se natopio...ma milina ;D

E, tada sam rekao da je dosta! Ili nabavljam adekvatnu opremu, ili ne vozim motor. Sada mogu i na minus bez frke i uvek imam adekvatnu opremu sa sobom.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

vozio sam na minusu, ali samo gradska voznja, nisam isao nigde dalje. Mada sada nemam auto po prvi put od kada sam polozio vozacki, tako da svuda idem motorom, sada za vikend u sremcicu, a za kasnije, videcemo...  off: Podseti me ova tema da treba da razmisljam i o ovome: Da li neko prodaje auto, dobar, a ispod cene zbog hitnosti prodaje... ;D :)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

He,he,kolko ja vidim,ovde se narod vise smrzo leti nego zimi  :o ;D ;D

jel se secas kad smo se vracali iz zajecara kako smo pokisli i kako smo se smrznuli,,,,,,cini mi se 2005 ili 2006?????

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Najhladnije vreme minus nekoliko stepeni, pada snezic a ja motorom idem ka Kosmaju sa drugarom, ja sa bivsom Hondom a on sa Pegasom.

Bilo je tu i dosta voznja nesto malo ispod nule po snegu, nas 4-5, ima tu i dosta zabelezenih slika i snimaka.

A najgora voznja, vracam se iz Golupca, noc, pljusti kisa, hladno vreme, ja u patikama posto nemam cizme a noge se sledile, ne osecam menjac kad saltam.

Vizir se zamastio od ko zna cega i samo magli. Stanem na pumpi pre izlaska na auto put da operem, krecem i ponovo pocinje da magli i moram da ga podignem.

Izlazim na auto put, spustio se ispod vizira motora da me ne bi kisa tukla u oci i cepam negde 160-180 i kad sam presao preko bele linije na auto putu motor poce samo da baca levo desno, sreca pa uvek znam da odreagujem kako treba.

Osecaj je bas bio neprijatan ali u neku ruku i vrlo lep u tom trenutku.

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Najhladnije... uh, nikad necu zaboraviti; proslog decembra Las Vegas-Los Andjeles... 21*Farenhajta (oko -6* Celzijusa) kroz pustinju po noci.  Imao sam OK opremu na sebi, al' sam se smrz'o do kostiju, valjda sto sam isao relativno brzo (oko 160) pa mi je vetar jbo sve po spisku.  Jos sam stao na jednoj pumpi i obukao na sebe SVE sto sam imao, dakle jedno 4 majcije ukljucujuci i one prljave, kisni kombinezon, dva para rukavica (jedne preko drugih)...  I motor mi ima grejace za ruke, dobar vetrobran...  Ma kakvi, hteo sam da placem od hladnoce.  Molim da uzmete u obzir da ja takve temperature uopste nisam navikao jer zivim u Juznoj Kaliforniji gde je temperatura uvek 25-30*C.  Ovde ako padne ispod 15*C onda se proglasava vanredno stanje :D .

Sto se tice kise, dva puta sam upao u monsun u Arizoni...  Ako mozete da zamislite da vozite motor kroz vodopad, to tako izgleda.  To nisu kapi kise; to su kante vode koje ti padaju na glavu.  Imao sam osecaj da cu se udaviti - to vise lici na ronjenje nego na voznju.  Oba puta sam morao da stanem, kao i svi ostali ucesnici u saobracaju, dok ne prodje.  Srecom, monsun je kratkotrajan, pada jedno 15 minuta, pa stane ili se pretvori u obicnu kisu.

• U prolazu, 10 postova

Ja i drugar od Radovanja iza V.Plane do S.Palanke sa skuterima po najvecem pljusku sve pun gas.Jedna patrola nas zaustavlja a nama ni na pamet da padne da stanemo. jos jedan drugar po snegu,pa bilo je jedno 5 cm 15 km        Puno pozzz      Smed palanka

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

ko' vozi non stop, uvek zakaci neki kijamet !!!  ;D ;D ;D ja sam imao letos dve poplave, kisa je toliko lila da sam imao utisak da vozim kroz vodopad ! ko' sto vec neko rece !

prvi put. krenuh ka mokroj gori, da odnesem kumu gumu (kakva rima ! xe xe) i svo vreme je pljustalo ko' da je sezona monsuna !!!

druga poplava me uhvatila tokom drugog odlaska u grcku i to u dva maha, od bgd-a do Makedonije i to je bilo strasno !!! mislim da je na asfaltu bilo 6-7cm vode ! i posle u grckoj, vedro oko  35 stepeni i odjednom neverovatna provala oblaka sa sve lajtsouom !!! grmi, seva, u trenutku sam se setio onog bajkera iz hrvatske !!! bilo je tu par voznji po snegu i minusu, ali nisam imao nekih vecih problema, trudim se da nabavim dobru opremu i isplati se, tako da sad mogu i na kraj sveta !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja