bogdan 144 Napisano Decembar 14, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Nemam originalno paljenje,ali imam delove od njega koji su mi potrebni.Srce od rotora sa bregom i regulator pretpaljenja,mislim da imam i neki stator.Inace imao sam 3-4 paljenja od njega i poklonio sam ih.Ne volim da mucim muku sa reglerima,pootovo ako su stari 50 godina.Nacrt nemam,ali imam ideju u glavi,koju ne bih umeo da izlozim.Nadam se da cu ovih dana da odradim paljenje pa cete da vidite.Otprilike ide ovako:Ploca nakoju ce da se zakace namotaji,srce od rotora koje je obradjeno pri vrhu,na njega ide magnet koji je obradjen da moze da se uklopi na srce,,posle magneta ide jos jedna ploca koja je fixna,na nju se kace platine i eventualno kondenazator,na onosrce od rotora se kaci breg i regulaor i sve to sa platinom je sa spoljne strane magneta na onoj ploci koja bi nekako bila pricvrcena za blok.To mu je to u grubomne umem bas najbolje da objasnim. bas tako samo kad pricvrscujes magnet na srce rotora , ako hoces da zavaris, nemoj elektro vec autogeno. Ja sam tako sredio jedan magnet da vise nije radio. Pretpostavljam da voltin luk rastimuje magnete, namagnetisanje ostaje ali vise ne radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 14, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Nemam originalno paljenje,ali imam delove od njega koji su mi potrebni.Srce od rotora sa bregom i regulator pretpaljenja,mislim da imam i neki stator.Inace imao sam 3-4 paljenja od njega i poklonio sam ih.Ne volim da mucim muku sa reglerima,pootovo ako su stari 50 godina.Nacrt nemam,ali imam ideju u glavi,koju ne bih umeo da izlozim.Nadam se da cu ovih dana da odradim paljenje pa cete da vidite.Otprilike ide ovako:Ploca nakoju ce da se zakace namotaji,srce od rotora koje je obradjeno pri vrhu,na njega ide magnet koji je obradjen da moze da se uklopi na srce,,posle magneta ide jos jedna ploca koja je fixna,na nju se kace platine i eventualno kondenazator,na onosrce od rotora se kaci breg i regulaor i sve to sa platinom je sa spoljne strane magneta na onoj ploci koja bi nekako bila pricvrcena za blok.To mu je to u grubomne umem bas najbolje da objasnim. bas tako samo kad pricvrscujes magnet na srce rotora , ako hoces da zavaris, nemoj elektro vec autogeno. Ja sam tako sredio jedan magnet da vise nije radio. Pretpostavljam da voltin luk rastimuje magnete, namagnetisanje ostaje ali vise ne radi. pa sa co2 ga zavaris,,on nece sjebati magnete,,ja ih stalno varim sa njim,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 14, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ima li neko originalnu oprugu koju bi prodao isprobao sam razne al se vrlo brzo rastegle losa istegljvost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 14, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Pa i planirao sam sa CO2,cisto da ga pecnem na 2-3 mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 15, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa i planirao sam sa CO2,cisto da ga pecnem na 2-3 mesta. pa posle da ga obavezno malo izbalansiras,,,da nebi zajebao lezaj na radilici,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 15, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Pa planirao sam kod nekog da odnesem,da ga stavi na strug,polako okrece,balansira i pecne na par mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 15, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa planirao sam kod nekog da odnesem,da ga stavi na strug,polako okrece,balansira i pecne na par mesta. obavezno,,glupo je da se jedno namesti a da drugo crkne,,,nego mi i dalje nije jasno sto ga ne stavis klasicno,kao na mz a sto se stavlja???znaci ploca paljenje za plocu magnet i kraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 15, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovako mogu da iskoristim NSu-ov breg i regulator pretpaljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 15, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo drnadam se sa karb proba da naostirim vrh igle al isto preliva vrh ide gore na poklopac jel tako ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 15, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jos jedno pitanje jel normalmo da baci bas veliku varnicu vidljivu na mesto gde treba da bude filter za vazduh ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 15, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Nije. Jel' ti dobro nastelovano paljenje? Poslao: NSU pepsi evo drnadam se sa karb proba da naostirim vrh igle al isto preliva vrh ide gore na poklopac jel tako ? Pogledaj i kakva je rupa u koju ulazi igla.Ako je ovalna dzabe ostris iglu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 15, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovako mogu da iskoristim NSu-ov breg i regulator pretpaljenja. ma probaj bez toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 15, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan bez cega? jel vrh ide gore ide gore ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 15, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan bez cega? jel vrh ide gore ide gore ? gore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 19, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa planirao sam kod nekog da odnesem,da ga stavi na strug,polako okrece,balansira i pecne na par mesta. kako napreduju radovi oko pljenja jel ima neka slika ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 20, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok,jos mi nije stiglo,moracu da ga pojurim na drugoj strani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...