Jump to content

Moto Zajednica

NSU maxi 175 pomoc

Recommended Posts

• Zainteresovan, 763 postova

Nemam originalno paljenje,ali imam delove od njega koji su mi potrebni.Srce od rotora sa bregom i regulator pretpaljenja,mislim da imam i neki stator.Inace imao sam 3-4 paljenja od njega i poklonio sam ih.Ne volim da mucim muku sa reglerima,pootovo ako su stari 50 godina.Nacrt nemam,ali imam ideju u glavi,koju ne bih umeo da izlozim.Nadam se da cu ovih dana da odradim paljenje pa cete da vidite.Otprilike ide ovako:Ploca nakoju ce da se zakace namotaji,srce od rotora koje je obradjeno pri vrhu,na njega ide magnet koji je obradjen da moze da se uklopi na srce,,posle magneta ide jos jedna ploca koja je fixna,na nju se kace platine i eventualno kondenazator,na onosrce od rotora se kaci breg i regulaor i sve to sa platinom je sa spoljne strane magneta na onoj ploci koja bi nekako bila pricvrcena za blok.To mu je to u grubomne umem bas najbolje da objasnim.

bas tako  samo kad pricvrscujes magnet na srce rotora , ako hoces da zavaris, nemoj elektro vec autogeno. Ja sam tako sredio jedan magnet da vise nije radio. Pretpostavljam da voltin luk  rastimuje magnete, namagnetisanje ostaje ali vise ne radi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Nemam originalno paljenje,ali imam delove od njega koji su mi potrebni.Srce od rotora sa bregom i regulator pretpaljenja,mislim da imam i neki stator.Inace imao sam 3-4 paljenja od njega i poklonio sam ih.Ne volim da mucim muku sa reglerima,pootovo ako su stari 50 godina.Nacrt nemam,ali imam ideju u glavi,koju ne bih umeo da izlozim.Nadam se da cu ovih dana da odradim paljenje pa cete da vidite.Otprilike ide ovako:Ploca nakoju ce da se zakace namotaji,srce od rotora koje je obradjeno pri vrhu,na njega ide magnet koji je obradjen da moze da se uklopi na srce,,posle magneta ide jos jedna ploca koja je fixna,na nju se kace platine i eventualno kondenazator,na onosrce od rotora se kaci breg i regulaor i sve to sa platinom je sa spoljne strane magneta na onoj ploci koja bi nekako bila pricvrcena za blok.To mu je to u grubomne umem bas najbolje da objasnim.

bas tako  samo kad pricvrscujes magnet na srce rotora , ako hoces da zavaris, nemoj elektro vec autogeno. Ja sam tako sredio jedan magnet da vise nije radio. Pretpostavljam da voltin luk  rastimuje magnete, namagnetisanje ostaje ali vise ne radi.

pa sa co2 ga zavaris,,on nece sjebati magnete,,ja ih stalno varim sa njim,,,

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Pa planirao sam kod nekog da odnesem,da ga stavi na strug,polako okrece,balansira i pecne na par mesta.

obavezno,,glupo je da se jedno namesti a da drugo crkne,,,nego mi i dalje nije jasno sto ga ne stavis klasicno,kao na mz a sto se stavlja???znaci ploca paljenje za plocu magnet i kraj

• Svrati ponekad, 198 postova

Nije.

Jel' ti dobro nastelovano paljenje?

Poslao: NSU pepsi 

evo  drnadam se  sa karb proba  da naostirim vrh igle  al isto preliva  vrh ide  gore na poklopac jel  tako ?

Pogledaj i kakva je rupa u koju ulazi igla.Ako je ovalna dzabe ostris iglu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja